Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık eski tanılar sağlık raporuna yazılmayacakmış?

Luci

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
24
Selamlar resmi gazetede yayımlanan bir haber okudum, artık eski koyulan tanılar değil de son koyulan güncel tanılar değerlendirlecekmiş veya sağlık kurulu durum bildirir raporunda kişi sağlıklıdır diye rapor yazarsa son konulan tanı da iyileşmiş olarak sayılacakmış ve ona göre rapor verilecekmiş? Karşı tarafa gösterilmeden.

@OturanBoğa , @OğuzHan112

bir bilginiz var mı?

Bağlantı: 4 Temmuz 2026 CUMARTESİ

Son düzenleme:
@Sakar_Şakir_60, son konulan tanı geçerli olacak deniyor. Bir de durum bildirir sağlık raporu alınırsa orada iyileşmiştir ibaresi varsa son konulan tanı ve öncesi de geçersiz sayılacak ve gösterilmeyecekmiş.

Ama tabi durum bildirir raporu önemli iş yeri hekimi gene e nabızına bakalım derse nasıl olur orasını bilmiyorum.

Ama tam emin değilim danışıyorun.

Bu en çok psikiyatri hastalarının işine yarar . İyileşsende hastasın

@OturanBoğa, buradaki asıl soru iş yeri hekimlerine gene e nabızdan tanı geçmişini sorgulatacaklar mı, ama o durum bildirir raporu alınca artık tek hekimlerde raporu verirler diye düşünüyorum yönlendirmek yerine

@Luci,

Bence tanı geçmişi silinecektir veya kimsenin görmemesi gibi bir seçenek olacaktır. Ki e-nabiz sitesinde "bu raporu/reçeteyi kimse görmesin" gibi bir seçenek halihazırda da var

tanı geçmişi unutulması değilde
yeni raporde yeni değerlendirme ile tanının guncel durumu tesbit edilecek
özetle artık var olmayan, geçici veya tedavi edilmiş bir tanıya neden raporda yer verilsinki ?

@ENGELLEKTUEL, bir haber daha okudum iş yeri hekimleri durum bildirir raporları görebilecekmiş sadece ve ona göre değerlendirme yapacaklarmış. Aile hekimleri de ona göre tanı belirtmeden rapor verecek yazıyor. Eski tanıları sadece o branşın yetkili doktorları görecek deniyor.

Durum bildirir tek hekim raporu, kişinin fiziksel veya ruhsal sağlık durumunun resmi olarak belgelenmesidir. Aile hekimleri veya yetkili hastane hekimleri tarafından düzenlenir. İşe giriş, ehliyet, spor lisansı, evlilik, okul/yurt kayıtları ve yatağa bağımlı seçmen beyanı için kullanılır.

ne guzel işte işyeri hekimleri kontrollü sağlık bakanlıgına entegre edilmiş buda gereksiz yere hastane doktor rapor surexcinin önüne geçen ve olması gereken bir süreç

Eski tanıları sadece o branşın yetkili doktorları görecek deniyor. burda bir ve olmalı
ve ilişkili bulununan diğer branşlar tarafındanda görüntülenebilir olması gerekir bana göre

Üst Alt