Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Artık araç alımında yeni ÖTV oranlarına göre mi hesaplama yapılacak?

yuemreku41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benimde babaannemde %92 rapor var ve altında ÖTV'den muaftır ibaresi yer alıyor heyet raporu ve hastalık kalıcı oldugu icin süresiz bir rapor yanı öyle geçiyor 2017 de otv ye yapılan zamdan sonra yeni oranlar üzerinden mi araç fiyatı hesaplanacak yardımcı olurmusunuz.

evet aynen öyle %60 ötv ise %60 indirim oluyor

Bayiler bu konu hakkında bi kurnazlık felan yapamazlar degil mi neyse o yani

yuemreku41

Yapamaz lar bence yemez
geçen honda bayiye gittim ciciv exutive en full paket sordum fabrika lpg li 100 bin civarı fiyat verdi..ötv'siz hali ne kadar dedim yüzde 50 otv indirimi ile 66 bin çıkardı ortalama. ..bende nette n hesaplama robotu ndan hesapladım doğru çıktı ..raporu alırsam honda ciciv en full exutive lpg li alacam ınslaalah ..

%50 otv düştüğün zaman araba 100 bin tl ise 50 bin olur kalan 16 bin tl fark neyin farkı KDV farkımı

bayiler kurnazlık yapamaz kanun açık ve net zaten 132000 tllik ti galiba bir araç %60 dilimine giriyor mesela ben 124000tl süperb bu dilime girse hemen alabilirim ama malesef 50lik dilimde ve 23 şubatta ehliyet randevum var ondan sonra araba bakacağım şimdi en iyi alternatifim megan 4 sedan icon 1.5 dizel edc şanzuman + kontrol paketi(kendi kendine park özelliği ) ve stepne 108000 liste fiyatı bir bayi direk 106 dedi ama 2 de indirim yaptırsam 104 üzerinden alırım oda 69000tl ediyor 30 35 bende var geri kalanı kredi yapacağım. Renaultda plan diye birşey var yani arabanın fiyatını baz alıyor sonra sizin verdiğiniz parayı düşüyor ve geri kalan paranın %70 e tekabül eden kısmını plana sokuyor ve sonra ödeyebileceğiniz miktara göre 23 ay yada 35 ay yada 47 ay taksit ödüyorsunuz ödeme bittiği zaman kenara ayrılan %30 ve kalan matrahı son taksitte ödemeniz gerekiyor. Burada 3 seçenek veriliyor geri kalan parayı vermek : bunada yeni bir kredi avantajı sunuluyormuş yani bu şekil çekilen kredide 7 8000 tl bir avantaj söz konusu ikinci seçenek yeni bir araç alıp yeni bir planla yeni bir arabaya binmek (5 sene şartı yüzünden bize olmuyor) son seçenek ise arabayı vermek (o beni ilgilendirmediği için prosedürüne bakmadım) yani 104000tl olarak bir hesap yaparsak 69000tl 35 ben versem kalır 34 bunun %30 u 10200 tl yapıyor oda 23800tl yapıyor ben 1300 tl ödeyeceğim 23 ay 29900 yapıyor sonra ki hesaplamada yani 34000 ödeyeceğim para ve kenara ayrılandı - 29900 =4100 tl kalıyor tabi 8000tl gibi bir farkta var bununla 12000 yapıyor bunuda 10 ayda kapatırım gibi düşünüyorum. Ama tabi renault plan engellilere çalışıyormu yada sistem bu şekilmi onuda tam netleştirmem gerekiyor. Daha önce fordda mavi plan gibi birşey vardı onda sistem bu şekildi.

yuemreku41 yanlış hesap yapıyorsun...
araç satış fiyatı 100 bin TL
önce KDV çıkartılır.100.000 tlnin kdvsi 15254 tl kalan =84746 tl
sonra kalan paradan ötv çıkartılır ötv =28248 kalan =56498 tl
en son kalan para arabanın vergisiz hali olur.bunun üzerine kdv eklenir.(kdv 10169 tl)
toplam araç satış fiyatı 66667 tl olur

Çok teşekkür ederim 🙏 Hesabı yanlış yapıyormuşum ben ana fiyat üzerinden hesapladım hep bu %60 KDV den etkilenen araçları tercih etmemiz lazım o zaman daha karlı oluyor tabi bütçe uygunsa

suv tarzı düşünen yok mu acaba peugaut 3008 düşünüyoruz ne dersiniz?

Suv tarzı araçların ana parası yüksek oluyor sanırım yanı ciplak fiyatı olarak bu yüzden de otv oranı yüksek oluyor daha avantajlı olabilir

arslan01
yalnız sizde yanlış hesaplıyorsunuz aracın vergisiz fiyatı üzerine yani firmaların bayi karlarını koyarak verdikleri fiyatlar ham fiyat geçiyor üzerine 18 vergi konuyor fiyat budur yok onu çıkar bunu ekle gibi bakarsanız siz birde ötvnin kdvsini aldırırsınız ödemediğimiz verginin kdvsini de ödemiyoruz. zaten ötv hesap robotları var sistem aynen şöyle firmalar karda ekledikleri ham fiyatı veriyorlar devlette üzerine kdv ekleyip alıyoruz bu kadar basit.

yuemreku41
ister suv ister binek oto olsun 1,6 yı geçmeyen ve belirtilen fiyat aralığındaki ticari olmayan otomobillerin fiyatları ve ötv oranları farklı değil yani binek ne ise suvda aynı sadece 4x4 te vergi olayı yüksek kaskosuda öyle ama araçtan gerçekten kar etmek istiyorsanız 200000 tl ve üzerine çıkmalısınız mesela 200binlik bir arabayı 125bine alabilir 75000tl kar edebilirsiniz ki o para resmen elle tutulur süper bir araba fiyatı yani düşünün egeanın otomatik dizelinin fiyatı

Bu fiyatlar bizi aşar zaten maalesef ben kredi çektim paramda hazır 56 bin tl nakit ama karar veremedim yani ben Honda istiyordum onada zam gelmiş 3 bin tl fark söyledi bayi

selamün aleyküm BLACKSAGAT
bence benim hesap doğru çünkü bayilerde böyle yapıyor.
sonuca baktığımızda bunu sağlıyor.ha birde hesaplamanın kısa yolu var tabi.şöyle;
araç fiyatı 100 bin diyelim ötv %50 100000/1,5=66666
yada 200 bin diyelim ötv %60 200000/1,5=125 000 tl

ben bayinin de robot benzeri bir arayüz kullandığını gördüm yani renault asf den bir fiyat çıkarttırdım ve onunda araç seçeneklerini seçip otomatik bir fiyat çıkardığını gördüm. Yani artık renault otomatik yapıyor bu işleri.

Arkadaslar bende dacıa duster laruante 4x2 110 hp EDC almayı düşünüyorum. Araç mart gibi çıkacak fiyatı 73000 tl. yeni sistemde ne kadar indirim alabilirim. teşekkürler.

1. Ben yeni araç aldım aracın bayii fiyatı 88.600 indirimli fiyatı 58.200 geldi tertibat falan hariç bu durumd %kaç indirim uygulanmış.

2. Aldığım duyumlara göre aracı teslim aldıktan sonra vergi dairesine bir ay içersinde itiraz etmen halinde alınan verginin bir kısmını ger alınıyor. ( Oğrumu?)

Üst Alt