Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arkadaşlarımla görüşmüyorum diye İnvega yazıldı?!

Pickle

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
218
2024 yeni başladığında psikiyatri doktoru arkadaşlarınla görüşüyor musun diye sordu. Ben de şu an görüşmüyorum dedim. Görüşesim gelmiyor dedim. Rexapin'in yanına İnvega ekledi.
Zaten o zamanlar kıştı ve ev sıcacıkken görüşmek istememem normal değil mi? Bunun için ayrı ilaç yazmaya ne gerek var?
Bugün annemle psikiyatri konusu açıldı, durumu anlattım. Ona da İnvega kullanmam saçma geldi. Randevu al, bu ilacı bırak dedi.
Zaten o sıralar arkadaşlarımla mesajlaşıyordum.

İnvega benim duyduğum sesleri dahada artırmıştı çok kuvvetli olduğu için ters etki yapmıştı.

@Pickle,
Rexapinle iyiysen neden boşuna ek ilaç içeceksin hep vücuda zarar.

@Pickle, sırf bu sebepten yazdıysa kullanma olsun bitsin bir daha gittiğinde de söylersin.

@Serhatç, @sokr@t, devlet polikliniğinden randevu aldım. Dicem böyle böyle, kullanmak istemiyorum.

1 hafta da olsa yavaş yavaş bırakmak istiyorum ama kullandığım en düşük doz. Risperdal ile neredeyse aynı ilaç ama risperdalin 1 ve 2 miligramı varken invega'nın en düşük dozu 3 mg.
Belki bıçakla kesip öyle içerim. Bölme yeri yok ilaçta.

@Pickle, fazla kullanmadiysan kestir at gitsin içim rahat etmez diyorsan sor öyle bırak alışma .

İnvega insan içine çıktığında rahatlama sağlaması için yazılacak bir ilaç değil. Doktor ne diye düşünüp yazdı merak ettim açıkçası.

@Pickle Yani psikolojik hastalıkları bilmiyorum çok fazla. Arkadaşlarınla görüşmüyorsun diye ilaç yazan doktoru ilk defa duydum..hastalıkları tedavi etmek için ilaç yazılır. İlaç + iyi gelebilecek aktiviteler söylenir bu kadar.. içinize sinmediyse gidip doktorunuzla tekrar konuşun . Saglıklı insanlarda bazen arkadaşlarıyla görüşmek istemeyebilir. Rahatsızlıgı ne bilmiyorum. Gidebilirseniz psikologa da gidebilirsiniz . Geçmiş olsun..

Bir içe dönük olarak yazıyorum.
İnsanlar bunu tedavi edilmesi gereken bir durum gibi görebilir. İnsanların çoğunun dışa dönük olması içe dönükleri anormal yapmıyor. Herkes konuşarak enerji bulacak diye bir şey yok. Sosyalleştikten sonra tek başına kalarak dinlenmesi gereken insanlar da var. İçe dönük olduğunuz için kendinizi suçlamayın. Çevrenizde bir iki arkadaşınız varsa önünüze bakın.

Böyle düşünmeye başladıktan sonra hayatım daha rahat oldu, tavsiye ederim içe dönük arkadaşlar. :giggle:

@Pickle,

İnvega iyi bir ilaçtır.Ama öyle sosyalleşme yapacak bir ilaç değil.Kesinlikle invega yi tek başına almayın! Ben bu hatayı yaptim bir kere çok kötü oldum.simdi invegayi antidepresan ve duygu durum düzenleyici ilaçlarla birlikte alıyorum.

@dreamfail,

Şuan hangi ilaçlari kullanıyorsunuz invega haricinde.

@Pickle, Her dışa dönük olanlar da sosyal ağın içersinde kabul görmüyor. hiperaktivite gibi...
Toplum yalnızlık korkusuyla ürüyor veya sosyalleşiyor.

Son düzenleme:
hiç bir arkadaşım ile görüşmüyorum. İnsanlara ayıracak vaktim yok. Benim vaktim değerli işim düşse bile kimse ile gidip görüşmem. Tüm iletişim sistemlerim açık Tel,Mail,Discord,TeamSpeak3, bana ulaşmak isteyen yada iletişim kurmak isteyen sabah 9 gece 2 arası ulaşabilir.
Arkadaşlarınla görüşüp görüşmemen senin tercihin bunun için ilaç yazılamaz.

İlaç arkadaşlarla görüşmek için yazılmaz başka nedeni vardır. İnsanı arkadaşlarıyla görüştüren ilaç yoktur. İlaçlar hastalıkları tam olarak tedavi etmez. Hangi tür hastalık olursa olsun

sakın invega tableti kırarak alma.ben doktor değilim ama çoğu ilaç ince bağırsakta yavaş yavaş çözünmek için dizayn edilir.kırılmayacak ilacı kırarsan midede emilir ve şoka girersin.kırılmayacak ilaç kırılmamalıdır asla.bu yüzden toplum ruh sağlığı yasası çıkmalı zaten.metaamphetaminden 10 kat daha tehlikeli antipsikotik ilaçlar doktorlar tarafından verilip kontrolü falan yapılmıyor.ondan sonra intiharlar cinayetler alıp başını gidiyor

bence inveganın depo enjeksiyonu denemelisin.ben sekiz sene kullandım.evliliğimi işimi mal varlığımı ve hayatımı invegaya borçluyum invega çok etkili bir ilaçtır ve yan etkileri çok azdır.

şu anda xyprexa kullanıyorum.onun enjeksiyonuna türkiyede çıktığında (Revprevv) geçmeyi düşünüyorum.fakat invegadan daha iyi olduğu için değil semptomlarım biraz ağırlaştı o yüzden.fakat tekrar söyleyeyim ben doktor değilim ve hatalarım yanlışlarım olabilir .Ayrıca ağır bir beyin hastalığım olduğunu ve doğru olmayan şeyleri doğru olarak görebileceğimi göz önünde bulundurun.lütfen bu tür şeyler için doktorlarınıza güvenin.ben güveniyorum ve çok mutluyum

Durumuna sevindim.umarim iyilik halin devam eder.zyprexanin iğne formu ne zaman turkiyeye gelecek biliyor musunuz?

bu forumda doktorlara karşı ağır bir güvensizlik seziyorum ve bunu anlamış değilim.ben 8 seneden beri param olmasına rağmen TRSM den hizmet alıyorum ve (bir kaçı dışında) Mükemmel doktorlarla karşılaştım.tıb subjektif bir kavram değildir.doktordan doktora değişmez.bütün doktorlar aynı eğitimi alır ve aynı yemini eder.doktorlarınızdan korkmayın.

@Psikoterapi, onu bilmiyorum malesef

Bende olaxinn, selectra, akineton, invega,serex kullanıyorum.inveganin 6 mg ni kullaniyorum.

Xeplion a geçmeyi düşünüyorum.inveganin hapı pek etkili olmadı bende düşünceniz nedir? Haptan iğneye geçen var mı?

Siz sadece zyprexa mi kullanıyorsunuz?

xeplion yerine trevictayı öneririm.daha az yan etkili inveganın 3 ayda bir vurulan versiyonu.ben xeplionu 5 yıl trevictayı 3 yıl kullandım.bu süre içinde evlendim .Ekpps yi kazandım .Eyds den 85 aldım ve görevde yükselme sınavından 67 alarak 22000 kişi içinden ilk 350 ye girdim.yani bilişsel işlevleri koruması açısından harika bir ilaç.ayrıca beyin tümörlerini de büyük oranda engelliyor.ben çok memnundum fakat başka bir ilaca geçmek zorunda kaldım ne yazıkki

Bu 3 aylık iğne trevicta iyi diyorlar bende kullanmak istiyorum hergun hap yutmaktan bıktım.

Bu rexapinin iğne formu zypadhera Türkiye ye gelse de şu anksiyete ve psikozdan kurtulsak ama ruhsat almamiyor bir türlü Türkiye piyasasına
Kaygı yan etkisi yapmadı sizde trevicta.

@Psikoterapi, bende sosyal fobi yok. Sohbet ortamında aklıma söyleyecek bir şey gelmiyor. Sadece konu açmak olarak düşünmeyin, konuşulan konular hakkında da sessiz kalıyorum diğerleri konuşurken.

@dustypages, ben doktora risperdal işe yaramadı demiştim, aslında iyi bir ilaç falan demişti. Sonra bu sosyalleşme mevzusunu anlatınca invega yazmıştı. Bilirsiniz risperdal ve invega çok benzer ilaçlar. Bence onu dayamak için bir bahane oldu.

Üst Alt