Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arkadaşlar psikolojik rahatsızlığı olan birisi çok mu yalan konuşur?

Mustafa _10

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
258
Arkadaşlar psikolojik rahatsızlığı olan bireylerin profesyonel anlamda yalansöyleyecegini hata hatta bir yalan makinesini bile kandırabilir deniliyor. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda

bence saçma. Bu şunun gibi bir başlık bence: "böbrek hastalığı olan biri çok mu yalan konuşur?"

yada ne bileyim : "epilepsi hastalığı olan biri çok mu yalan konuşur?"

saçma yani...

(hatta en saçma başlıklardan veya iddialardan biri)

Psikolojik rahatsızlığın olup bu başlığı da açtığına göre yoksa sen yalancı mısın ? Kişi kendinden bilir işi derler ya o bakımdan sordum😃Ben değilim nasıl olacak şimdi genelleme yapmamak lazım. 😉

Az önce tv programında psikoloğ doktor söyledi. Bende şaşırdım olaya bu yüzden yazdım

@Mustafa _10,

Abi düzgün aydınlarımız olsa düzgün meslek sahibi olan insanlara sahip olsak böyle mi olurduk?
Yurtdışından kovulmuş olanlar burada.Yetenek yok yani.

Psikolojik rahatsızlık ile psikiyatrik rahatsızlık farklı şey, biri karakterle alakalı diğeri beyin hastalığı

Yani söyleyen haklı olabilir, biz psikolojik hasta değiliz psikiyatrik hastayız, o yüzden ilaç kullanıyoruz zaten.

Mesela borderline veya narsist kişiler yalanı sıradan bir şey olarak görebilir, onlar psikolojik hastalık, bizimki şeker ve tansiyon gibi bir hastalık olduğu için yalanla alakamız direkt olarak yok, tabi içimizde illaki yalan söyleyenler de vardır ama bu istatistik hasta olmayanlarla aynı olacaktır, farklı bir tablo olmaz.

@Mustafa _10, Bazı hastalar için bu durum doğru olabilir özellikle gerçeklikle bağlantısı zayıflamış hastalarda atak durumunda hasta olduğunu kabul etmediği için doktora ve çevresine yalan söyleyip hastalığını gizleyebiliyor ama bu hastaya göre yalan değil çünkü kendine göre yaşadıkları doğru ve gerçek ama diğer kişiler onu anlamadığı için böyle konuşuyorum diye düşünebiliyor.

Ama çok atak halinde olmayıpta yalan söyleyen kişilerde gördüm bu birazda karakter ve hastalık birleşince bazı kişilerde oluşabiliyor.

Genelleme yapmak çok doğru olmaz ama böyle bir şey yok demekte çok doğru değil.

Şahsi kanaatim genel toplum ortalamasının üzerinde olduğunu zannetmiyorum toplumda ruhsal sağlığı yerinde denilen ama yalan ağzına yuva yapmış binlerce kişi var.

bir halk değişi var sadece çocuklar ve deliler her zaman doğruyu söyler diye. Delinin gerçek olmayan bir şeyi inanarak söylemesinin yalan kategorisine girdiğini düşünmüyorum.

Çok yalan söylemek bir alışkanlıktır hastalıkla alakası yok bence. Hastalık olsa adı konmuş olurdu.Tıpta yalancılık diye ne ama başlık var ne de kolları

Üst Alt