Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aranızda otistik olup evlenen ya da sevgili yapan var mı?

berke26

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
223
Tuhaf bir soru oldu ama merak ediyorum.

Çünkü 40-50 yaşıma geldiğimde hâlâ yalnız ve bekar olmaktan korkuyorum.

Acaba bu konuda yalnız mıyım, merak ediyorum.

Yalnızlık ve bekarlığın nesinden korkuyorsunuz onu anlamadım. İşin var ise kendi kendinizi idare ediyorsanız. Sosyalleşin oldu bitti.

Ben varım yaşım 40 bu arada. Bende olmadı.

Sanırım bizim idare etme yönümüz fazla gelişmemiş. Sabrımız çoktur velakin.

@Mustafa788 Kendimi çevremdeki insanlara karşılaştırdığımda iletişimde sıkıntıların oluyor tabii.

@aydünyavaz Bu yaşta bekar kalmak sence zor mu?

Biraz da kendim için kaygılandığımdan soruyorum.

@Alman Sosyalleşmeye çalışıyorum. Ama maalesef yakın arkadaş edinmekte zorlanıyorum.

Çok zor ama yılların nasıl geçtiğinin hiç farkında değilim. ARTIK EVLENEMEYECEĞİNİN CİDDİ CİDDİ FARKINA VARIYORSUN BU YAŞLARDA.

Bu hastalıkla birlikte evlenmesi zor hal alıyor.
ÇÜNKÜ GELİŞİMSEL BOZUKLUK OLDUĞU İÇİN.

Son düzenleme:
@egemmm

Atip otizm, normal otizmin hafif seviyesi diyebiliriz. Asperger gibi belli bir sınıfa alınamayan ve otizmin bazı semptomlarına sahip kimselere denir.

@egemmm,
Atipik otizm de bir grup ama nasıl olduğunu bilmiyorum.

%70 nde zeka geriliği olurken sadece %10 luk kesimde ise zeka yüksekliği oluyor genel olarak OTİZM de.

@berke26,

İletişim kurmakta zorlanıyorsunuz ama kendinizi çok iyi ifade ediyorsunuz :)

@aydünyavaz,

%70 nde zeka geriliği olurken sadece %10 luk kesimde ise zeka yüksekliği oluyor genel olarak OTİZM de.
Sizin en üstün olanınız takva olarak en ileride olanınızdır.zekanın en çoğu şeytandadır bu arada 😂

Benim psikolojik aram iyi atak yok ama ilaçla başım dertte. Tabi ki de ilacım hafiflerse evlilik dahi düşünürüm

@Mustafa788 Buraya böyle yazdığıma bakmayın. Rahatsızlığım konuşmamı ve kendimi ifade etme şeklimi etkilediği için söylediklerim yanlış anlaşılabiliyor, hatta yanlış yerlere gidebiliyor. Bir de bendeki atipik otizm olduğu için ve zeka seviyem normal olduğu için dışarıdan otistik olduğum anlaşılmıyor.

Ben 53 yaşına girdim sayılırım bekarım yalnız yaşıyorum hem emekliyim hem çalışıyorum colugum çocuğum yok.hic bir sıkıntım yok çok şükür ayrıca burada bildiklerimi yazıyorum üyelerle paylaşıyorum hemde bir çok konuları öğreniyorum .hiçte yalnızlık çekmiyorum.evet bir arkadaş bir dost bir sırdaş edinmek güzeldir .ama ben henüz o insana rastlamadım.hicte hayatımdan şikayetçi değilim.yapacaginiz tek şey bir uğraş bir hobi edinin kendinize emin olunuzki.ne bayan ne erkek arkadaş aklınıza bile gelmez inanın buna

@Mustafa 1972 Ben normalde yalnız olmama rağmen bu beni rahatsız eden bir durum değil. Mesela; bir yeri gezeceksem yalnız gezmeyi; yemek yiyeceksem yalnız başıma doğada ya da başka yerde manzara izlerken ya da evimde dizi/film izlerken yemeyi tercih ederim. Sırf bu yüzden bile bu durumu bir engelden ziyade Allah'tan verilen bir ödül olarak görüyorum. Ama ileride 40'lı yaşlarıma geldiğimde aynı tatmini hissedememekten korkuyorum. Umarım dediğiniz gibi olur.

@aydünyavaz,

bebım oglan A tıpık otıstık . o yuzden sorayım dedım sayısal zekası sıfır . . 12 yasında ama konusması falan cok bozuk. gelecegı ıcın cok kaygılarım var .

@berke26,

benım oglumda A tipik otıstık . 12 yasında hal konusmsası bozuk ozel egıtım sınıfına gıdıyor agrasıf bır cocuk . ama dısardan bakınca normal gorunuyor

Şizofren olduğum halde evlendim. Mental Retardasyon durumu yoksa otistik bireyler de evlenebilir.

Tabi ki bunlar nasip&kısmet meselesi.

@egemmm Öncelikle oğlunuza geçmiş olsun. Bende de atipik otizm var ama ben özel eğitim ya da kaynaştırma raporu almadım. Bir zeka geriliğim de yok. Hatta ilkokuldayken zekam yüksek olduğu düşüncesiyle IQ testine girmiştim ama zeka seviyem normal çıktı. En son girdiğim zeka testinde ise IQ seviyem 102 çıkmıştı. Dahi sayılmasam da sayısalım çoğu insana göre iyidir. Anksiyetem sebebiyle strese girmediğim sürece analitik düşünme eğilimim yüksektir. Normal insanlara göre aşrı mantıkçı ve duygusuz yaklaşıyorum. Duyguları anlıyorum ama onu aynı bir yapay zeka gibi tamamen mantığa bağlama eğilimim vardır. Mesela; bugün babaannem ağır hasta olduğu için hastanede yatıyor. Ama bunun için değil, üzülmem gerektiğini bildiğim için ve toplumdan dışlanmamak için üzülüyorum.

@aydünyavaz,

içsel derken benlikten mi bahsediyorsunuz.

@berke26,
merhaba benim zeka seviyemde normal ama glandiyoz düşüncelerim oluyor hatta bazen sanrıya bile dönüşebiliyor.

@Mustafa788,
Ben çaresini bulamadım geçmişe şöyle baktığım zaman bunun geçeceğini ilaçlarla sanmıyorum.

@berke26,

tskler pekı sızde konusma bozuklugu gec konusma gibi durumlar varmıydı ?

Üst Alt