Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aralık ayı içerisinde emeklilik başvurusu yaptığımda 2016 yılı zamları ne olur?

erolktr

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

12 Aralık 2016 tarihinde emeklilik başurusu yapmayı düşünüyorum. Biliyorsunuz 2016 yılında emekli olanlar Ocak zammı + 100 TL seyyanen zam ve Temmuz zammından faydalanabiliyor. Bu tarihte vermemin sebebi Aralıkta yıllık izi sürem doluyor. İzin parasını alabiliyorum. Ayrıca ikramiye ve maaşımıda alıp çıkabiliyorum. Benim sorum şu;

1- 12 Aralıkta emeklilik dilekçesi verip, tahsis talep formunu sgk'ya verdiğim anda maaş başlangıcım bu tarih mi oluyor?
2- Bu tarihte verdiğim dilekçe ve tahsis talep formu bir şekilde 2017 yılına sarkarmı, bu ihtimal varmı?
3- Bu tarihte dilekçe verirsem 2016 yılında verilen zamardan faydalanamama gibi bir durumla karşılaşır mıyım?

Tavsiyelerinize ihtiyacı var. Şimdiden teşekkürler..

Hayır, emekli maaşı başvurduğunuz tarihi takip eden ay başı itibarı ile birikir. Yani maaşınız 1 ocak 2017 itibarı ile başlar. Ama bu 2016'daki zamdan faydalanamayacağın anlamına mı geliyor, bilmiyorum. Bence bunu sigorta müdürlüğüne giderek öğrenmek en iyisi.

aynı durum bende de var. 01.12.2016 tarihinde günüm doluyor. 02.12.2016 da emeklilik için başvuracağım. 01.01.2017 den itibaren maaş hesaplanmaya başlayacak ama zam konusunu açıkçası ben de merak ediyorum.

erolktr emekli-maasi.com da maaş hesaplattığımda zamlı olarak yansıyor inşallah faydalanırız. 170 i ben de bi arayacağım.

şimdi aradım. emeklilik başvuru tarihinizden önceki tüm zamlar maaşınıza yansıyacak dediler.

tanerbudak

Diyelim ki 13 Aralıkta tahsis talep formunu SGK'ya verdik. Emeklilik bu tarihten itibarenmi yoksa 2017 ocak itibari ile başlamış olur.

Ne zaman emekli dilekçesi vereyim?

Merhaba Arkadaşlar,

Ben yakın zamanda emeklilik diekçesi vermeyi düünüyorum. Kamuda çalışıyorum. Maaşımızı ayın 14 ünde alıyoruz. Aralık 13 itibari ile dilekçe verdiğim takdirde,
- Maaşım 14 Aralık itibari ile mi birikmeye başlar. Yoksa bir sonraki ayın başı olan 01.Ocak 2017 itibari ile mi birikmeye başlar.
- 2016 yılında emekli olanlara verilen 100.- TL seyyanen zamdan faydalanabilirmiyim?
- Sizce ne zaman emeklilik dilekçesi vereyim. 13 Aralık mı? 30 Kasım mı?

Teşekkürler..

erolktr

Maaş 1 Ocak itibarı ile birikir, ama tahsis numaranı aldığın tarih itibarı ile emekli statüsüne girmiş olursun. Bence Aralık'ta tahsis numaranı alsan zamdan yararlanırsın.
Yine de ben olsam risk almam. 15 günlük maaşlı alıcam diye emekliliği riske atmaya değmez diye düşünüyorum

@erolktr

Maaş 1 Ocak itibarı ile birikir, ama tahsis numaranı aldığın tarih itibarı ile emekli statüsüne girmiş olursun. Bence Aralık'ta tahsis numaranı alsan zamdan yararlanırsın.
Yine de ben olsam risk almam. 15 günlük maaşlı alıcam diye emekliliği riske atmaya değmez diye düşünüyorum

Sadece 15 günlük maaşdeğil mevzu.

30 gün izin hakedeceğim için izin parası + Aralığın başında alacağım ikramiye + kurumdan alacacağım aralık ayı maaşı yani yaklaşık 10.000.- tl civarında bir bedel kaybı oluyor. Bu nedenle tarihe önem veriyorum.

erolktr

Kamuda işçi olarak çalışanlar ayın 14 ü itibarı ile sgk ya emeklilik evraklarını verir ayın 15 inden itibaren maaş bağlanır örnek 14 aralık 2016 da dilekçe verirseniz 15 aralık 2016 tarihinden başlar aylığınız özel sektör işçisi her ayın sonu 30 veya 31 inde sgk ya verir ertesi gün ayın 1 i itibarı ile maaş bağlanır.

sergülü

Bende aynı şekilde düşünüyorum. Ancak bu konuda farklı fikirler olduğu için kafam karışık. Bazı kimseler "Ay içinde verdiğin dilekçe takip eden ayın başı itibari ile işleme alınır diyor. Buna göre 14 Aralıkta dilekçe verirsen 01.01.2017 itiari ile emekliliğin başlamış oluyor. Bu takdirde de 2016 yılında emekli olanlara verilen seyyanen zammı alamamış oluyorsun.

Bazı kimselerde sizi dediğiniz gibi kamu işçisi olan (657ye tabi olmayan) ve 14ünde maaş alanların 15 Aralık itibari ile emekliliği başlar diyor. Bu takdirde ise hem çalıtığın kurumdan ikramiye ve maaşını hemde 2016 yılında emekli olanlara verilen seyyanen zammı alarak emekli oluyorsun. Bu durumda 10.000 TL civarı bir avantajın oluyor.

Halen herkes farklı yorum yapıyor. Sizce doğrusunu nereden ve nasıl öğrenmeliyim.

SGK izmit müdürlüğünden Tahsis işlemlerine bakan memur arkadaş ile telefonda konuştum. Bana, "kamu işçisinin 14 Aralık itibari ile dilekçe verdiğinde 15 Aralıkta emekliliğinin başlayacağını, kamu işçilerinin aybaşının 15 aralık olduğunu, bu nedenle 2016 yılında emekli olmuş olacağından seyyanen verilen 100.- tl yi alabileceğimizi belirtti."

30 kasımda verirsem ne olur dedim.

"Gün kaybın olur" dedi.

Herhalde o gün geldiğinde bir sıkıntıyla karşılaşmam inşallah. Şu an 14 Aralıkta vermeyi düşünüyorum.

14 aralıkta verin 30 kasımda verirseniz 14 aralıktan önce maaş bağlanmaz 30 kasım 14 aralık dönemi maaşı alamazsınız bide 30 kasımda verişeniz sgk almaz dilekçeyi alsa bile 14 aralıktan önce işlem yapmaz

14 aralıkta verin 30 kasımda verirseniz 14 aralıktan önce maaş bağlanmaz 30 kasım 14 aralık dönemi maaşı alamazsınız bide 30 kasımda verişeniz sgk almaz dilekçeyi alsa bile 14 aralıktan önce işlem yapmaz ben bir kamu kurumunda ankara da tahakkuk bölümde çalışıyorum daimi işçiyim işçi ve memur maaşlarını yaptığımdan ve emeklilik belgelerini hazırladığımdan bilgim var bu işlerden

sergülü

Teşekkür ediyorum. Konunun uzmanı olarak bir konuda daha fikir sormak istiyorum.

1 Aralıkta kamu işçisi olarak 1 tam maaş ikramiye alacağız. 14 Aralıkta emeklilik dilekçesi verirsem aldığım ikramiyeyi, kurumuma geri iade edecekmiyim?

Bilgilendirebilir misiniz?

Hayır iade olmaz kıst yapılmaz 1 aralıkta ikramiye alın emeklilik dilekçenizi 7 aralık veya 8 aralıkta verin

sergülü

O zaman kısaca özetlersek;

Maaşını 14'ünde alan bir kamu işçisi olarak Aralık ayının 14'ünde emeklilik dilekçesini vermeliyim. Bu takdirde 15 Aralık itibari ile emekli olduğumdan 100 TL seyyanen verilen zammı da alacağım. Herhangi bir gün kaybı da yaşamayacağım. Ayrıca çalıştığım kurumdan Aralık ayı ikramiyesi ve maaşınıda almış olacağımdan hiç bir kayıp yaşamamış olacağım.

Bunu teyit edebilir misin Sergülü..

yani 2017 yılında emekli olan bu yıl içinde verilen seyyanen 100 lira zammı alamamış mı oluyor
sonuçta zamlar bu yılın üstüne eklenmezmi 2017 de emekli olan için
eğer 2017 de emekli olan alamaz diye biliyorsak
2016 da emekli olanların farkı ne siyasi bir kararmı? Teşekkürler.

100 lira seyyanen karışık bir olay sgk emekli maaş hesaplama ile bağlanan maaş aynı 100 lira ilave edilmiş mi edilmemiş mi sgk kendisi bile cevap veremiyor

sergülü

Haklısın?

Ben yukarıda kouştuğumuz konuyu SGK'ya sordum. Her sorduğum kşi farklı cevap verdi. Yukarıda özetlediğim en son durum hakkında teyit verebilir misiniz? 14 aralıkta dilekç verirsem sıkıntı yaşamam değilmi?

14 aralıkta verin evrakları sgk ya konu kapansın her kes bir şey söylüyor kafanız karışıyor. Niyetiniz emekli olmaksa olun

2016 Yılı Emeklliği Hakkında

2016 yılında emekli olanlara seyyanen 100lira ve 2 zam miktarı maaşlarına eklenecek deniyor
1. : emeklimaasıcom da hesaplamaya bu miktarlar dahil ediliyormu? yani orda diyelim 1000 lira çıktı bu sene emekli olursam 200 lira gibi bir ekleme olacakmı maaşa?
2. : 2016 yılından sonra emekli olanlar bu seyyanen zam ve 2 zamlı maaşın üstüne almayacaklarmı maaşını hesaplama bunun üstünden yapılmayacakmı bu sadece bu seneye özel mi seneye emekli maaşları düşecek mi ?

bilgisi olanların bilgi vermeleri bu soruya cevap arayanlar için faydalı olur inş.
teşekkürler.

mindar

Hesaplanan maaşlara,seyyanen 100 Tl ve yıl içi zamlar eklenmiştir.
Çıkan maaşların üzerine ekleme olmayacak.

Alo 170 e ben bu konuyu sordum. 2016 yılından sonra emekli olacaklara eski zamların tamamı yansımış olarak maaşları hesaplanacak dendi.

Üst Alt