Evet, tablo satılan mevcuttaki araçların 3 te biri bile değil, daha bir çok marka model eksik, tabloya eklenip sayı çok daha artırılabilir. Sınır üzerinde kalan ve alınamayan çok fazla marka/model var, dikkat ederseniz bazı pahalı markaları hiç eklemedim bile; Volvo, Mini, Lexus, Infiniti, Aston Martin, Land Rover, Porsche, Maserati, Jeep, Jaguar vs...
Farklı segmentlerde ortalama güvenlik ve hacim ihtiyaçlarını karşılayabilecek modelleri alabilmek koşulu ile sınırlamayı hala savunuyorum bu arada. Çünkü devlet her vatandaşına yaptığı muameleden farklı olarak engelliye bedava lüks yat verse, bunda toplumsal etik açısından bir kusur görmeyip tereddütsüz alacak çok fazla engelli var. Bu tür ayrıcalıklar, engellinin sadece dezavantajlı olduğu konuda fırsat eşitliği sağlamanın dışına taşarsa (ki olan bu), amacından çok farklı sıkıntılar doğurur. Yasayı yapanda, uygulayanda, tâbi olan da, bu yasanın neden var olduğunu unutur ve herkes birbirini suçlar.
Yani özetle baştan beridir savunduğumun aynısını söylüyorum; en ucuz baz donanımlı araca bile ulaşamayan, hareket kısıtı olan engelliden; değil sadece ötv, başka hiçbir vergi de alınmamalı. Ancak standart donanımın haricinde üst paket müzik/ses sistemi v.s gibi araca keyfi eklenen eğlence opsiyonlarının ötv si her türlü tahsil edilmeli.