Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araçlardaki 3 yaş sınırı sadece yurt dışı için mi geçerli?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Bülent abi ötv indirimli araçlarda 3 yaşa kadar indirim yapıldığı söyleniyor.yurtiçinde 2012 model bir araç almak istiyorum. görüşüğüm firmaların hiç biri 3yaş araçlarda indirim olmadığını söyleyerek satış yapmıyorlar.bu indirim sadece yurtdışından alınacak araçlar için mi geçerli yoksa bizi başlarından savmak için mi böyle söylüyorlar.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler...

Yurt dışından getirilen araçlarda şayet engelli getirecekse; ÖTV değil Gümrük vergisi alınmaz. 3 yaşına kadar sınırlı evet. Ama Gümrük vergisi ile ÖTV karıştırmışsınız.

Lakin yurtdışından araç getirecekseniz özel tertibatlı olmalı ve yurtdışından getirmeden yaptırmalısınız. bunuda gümrüğe onaylatırsanız eyvallah.

Mr.No

Nasıl yani, aklım karıştı. Ben mayıs ayında almanyadan hibe usülü ile özel donanımlı elden kumandalı araç getirteceğim. Tamam tertibat almanyada takılıp gelecek. Raporum da herşeye uygun. oranı %52. Teşhis bölümünde sol el ve sol ayakta ekstremite sorunu yazılmış. sonuç bölümünde de, h sınıfı ehliyet alır, özel donanımlı elden kumandalı araç kullanması uygundur yazıyor. Şuan ehliyeti bekliyorum. Evrakları tamamlayıp gar gümrük müdürlüğünden araç ithal edebilir raporunu aldıktan sonra, araç türkiyeye gelince gümrük vergisi mi vereceğim.

Galiba yazdıklarımı tam okumamışsımız.
Zaten yazdıklarımı okusaydınız dediğim gibi yola çıktığını görürsünüz. ÖTV değil GÜMRÜK vergisi ödemeyeceksiniz. Sıfır araçlarda ÖTV olur 2. el araçlarda olmaz. Yurtdışından gelecek sıfır yada 2 el araçlarda ÖTV olmaz gümrük vergisi olur. Siz nakilhaneden gümrük vergisi ödemeden araç yurda sokacaksınız ve 10 yıl boyunca güle güle kullanın...
10 yıldan önce satmak isterseniz gümrük vergisi öder satarsınız( satma prosedürün bir kısmı yazdım)

OturanBoğa

Bu konuda kesinlikle haklısınız, ancak araba bana hediye gelecek. herhangi bir bedel ödemeyeceğim. araç ithal iznimi aldım. Tek can sıkıcı nokta 3 yaş sınırı. Mesela, aracı hediye edecek olan kişinin benim için düşündüğü 2012 model, otomatik vites BMW 3.16i arabayı kaçırdım. Sadece tertibatı takılacaktı. Hayırlısı artık

2012 model aracın trafiği çıkış ayı Mayıs ayından daha büyükse hala getirme şansın var diye biliyorum.Yani 2015 mayıs ayında olduğumuza göre geriye dönük 36 ayı hesaba katarsak 2012 haziran çıkışlı aracı getirebilirsin . Umarım BMW haziran ve üstü çıkışlıdır. Çok güzel bir araç.Keşke benim olsaaa :)

Üst Alt