Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracın ÖTV'sini ödedikten sonra satmaktan vazgeçtim. Ödediğim parayı geri alır mıyım?

vedat-guler

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Sevgili dostlar, ekonomik anlamda biraz sorun yasadıgımız için engelli indirimi ile aldığımız aracımızın 5 senesi dolmaması sebebiyle bugun basta odemedigimiz otv miktarını vergi dairesine ödeyip aracın normal birisine satılmasını mümkün kıldık. Normal şartlarda aracımızı yarın normal birisine satacaktık. Ancak birkaç saat önce ihtiyaç duyduğumuz parayı bulduğumuz için aracı satmamıza gerek kalmadı. Yarın vergi dairesine gideceğim ama sabah olana kadar bana uyku yok o yüzden bilgisi olan arkadaşların bilgisine ihtiyacım var. Şimdi biz bu aracı satmaktan vazgeçtik. Aracımız hala sistemde engelli aracı görünmekte fakat ötv borcu yoktur. Yarın vergi dairesine gidip biz aracımızı satmaktan vazgeçtik bu sebeple dün yaptığımız ödemenin bize geri ödenmesini istiyoruz diyebiliyor muyuz? Yani özetle bugun devlete verdiğim 7500 lira ötv'yi geri istemekteyim.

ilginç bir konu
devletin kesesine giren geri çıkmaz kolay kolay ama sonucunu merak ettim şimdi, yarın yaşadıklarını paylaş burada

Maalesef bende bu konuda biraz ümitsizimde, belki işlem bir gün önce yapıldı arada fazla zaman geçmediği için düzeltme yaparlar. Muhtemelen bu durum daha önce başkasının başına gelmemiştir ama yinede sorayım dedim belki bilgisi olan birileri vardır. Yarın konu hakkında son durum ile ilgili yine bilgi veririm.

Arkadaşlar, başınıza gelirse diye bilgi vereyim, bugün vergi dairesine gittim, durumu anlattım. Dilekçe doldurdum, yatırmış olduğum ötv 10 güne kadar geri verilecek. Ancak vergi dairesi- trafik arasında git gel yaptım birkaç defa.Bu durumun çözümü var ama bükrokratik işleri biraz fazla.

Vedat bey bilgilendirme için teşekkürler, acaba bunun belli bir süresi var mı geri almak için bu konuda birşey söylendi mi size?

Satış gerçekleşmediği sürece iade alınabilir. Zaman kısıtlaması olmaz. Geri ödeme de yerinde göre değişmekle beraber birkaç haftada gerçekleşir.

Üst Alt