Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracın opsiyonel parçaları da ÖTV'den muaf mı?

aleco1903

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba herkese iyi forumlar araç alacağız rapor ile araç için %45. Ötv ödemiyoruz bunu biliyorum fakat aracın opsyonel donanımları var bunlarıda ötvden veya kdvden düşürerek mi ekliyoruz aracın fiyatına böyle birşey duydum çünkü kolay gelsin :)

evet muaf mesela bayiye gidip bir vw marka araç alcan ve şu şu opsiyonları isteyip ekletin diyosunuz sonrasında fabrikada onlar eklenerek size fatura bedeli sunuluyo ve o fiyattan ötv düşülüyo dolayısıla eklettiğin opsiyonlarında ötv si otomatikman düşmekte kdv indirimi olmamakta.

Fabrika çıkışı donnaım neyse, onların tümü ötv'den istisnadır. Ama sonradan alınan/takılan bir donanımsa, o zaman vergi ödenir.

Skoda bayisine Octavia modeli için anahtarsız giriş ve çalıştırma opsiyonunu sormuştum. Bana 1400 TL dedi. Peki bu fiyatı anaparanın üzerine ekleyip ÖTV hesaplanır mı dediğimde "hayır .ÖTV hesapladıktan sonra eklenir " demişti.

Üst Alt