Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracım için en mantıklı Kasko-Sigorta hangisidir?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Gecen sene kaskomu sigortamı netten yaptirmistim.
Bu sene de engelli kaskosu yaptırmak istiyorum.
Raporum 2 yıllıktı.
Aracimi aldıktan sonra rapor sürem bitti ve tekrar araç alabilecek bir oran(% 55 )verilmedi.
Yani benim arac hurdaya da çıksa yeni bir ÖTV siz arac almam mümkün değil.
Sizce nasıl bir kasko yaptirmaliyim? Yada ne önerebilirsiniz benim için Sigortam net nasıldır?

Özellikle engelli araçlarına dair klozu bulunan bir sigorta kalmadı artık! Siz kendiniz konuya sılıp poliçeye engelli araç klozu ekletmenin yolunu arayacaksınız...

Generali Sigorta yapıyor diye okumuştum , odamı kaldırdı engelli klozunu ?

Galiba AIG Sigorta A.Ş yapıyor engelli klozunu. AIG Sigorta | Kasko, Ferdi Kaza, Seyahat, Ev Eşya Sigortası Arayıp bilgi alabilirsiniz.

Açıklama kısmında da şu şekilde belirtmiş;

Engellilere ait araç klozu : İş bu poliçede belirtilen araç Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53/3/Ç maddesinde belirtilen engelli/özürlü araçları kapsamında olmadığı ve aracın ötv dahil tam bedeli üzerinden poliçeleştirildiği beyan edilerek düzenlenmiştir. Hasar anında aracın engelli/özürlü aracı olduğunun anlaşılması durumunda her bir hasarda hasar bedeli üzerinden mevcut ötv oranında muafiyet uygulanır.

Engellilere Ait Araç Muafiyeti:
Yukarıda bilgileri yer alan aracın Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53/3/Ç maddesinde belirtilen engelli/özürlü araçları tanımına girmesi durumunda tam hasar ve hırsızlık hasarlarında, hasar bedeli üzerinden mevcut ÖTV oranında muafiyet uygulanır.

http://www.aig.com.tr/chartis/internet/TU/tu/AIG Kasko Paket Police Ozel Sartlari_tcm3238-528576.pdf

Devlet ÖTV yi kaza olduğunda ödenmesini kaldırdı diye yazı okumuştum. Tekrar arac alnak icin müracaatta bulununca ödenmesini istiyormuş. kasko şirketler i genede uzerine yatmak için her şeyi yapıyormuş.

Abdullah'In yukarıda aktardığı klozdan bir şey anlamadım.

Evet, araç trafikten çekilecek şekilde hurdaya ayrıldığında ötv ödenmez ve kişi yeniden ötv istisnalı araç alabilir.

Life;

YAzdığın klozun ne demek olduğunu açıklayacak olan varmı bunun aynı axa nın teklıfındede yazıyor.Yani bu lehimize mi aleyhimize mi

Ötv oranında muafiyet uygulanır dediğine göre lehimizedir ancak en doğru bilgiyi sigorta şirketinden sorarak öğrenebilirsiniz - AIG Sigorta 0212 370 43 43

Üst Alt