Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç motor sınırı 1900 c.c oldu mu?

bugün türkiyede suv dizel otomatik araç yok olanlarda hep 2000 cc buda demek oluyorki engelli vatandaş 1600 sınırı olduğu müddetçe ya otomatik vitesten vazgeçecey ya suv den vazgeçecek yada dizelden vazgeçecek dizelden vazgeçse 1600 motorlu bi benzinli araç 2000 motorlu dizelden fazla yakıyor suv den vazgeçse türkiyede yaşayan insanların büyük çoğunluğu köy bağlantılı köylerde kullanamayacak otomatikten vazgeçse nornal vitesi kullanamayan çok engelli var bence dizel 1900 yerine 2000 e çıkarsa çok iyi olur ama şu durumda 1900 den düşük bikaç model var mesela opel mokka 1700 motor sanırım onda otomatik vites var

Sadede gelirsek 1900 cc motor dizel araç her engelli alabilecek mi?

alfi;

dostum anladığım kadarıyla daha ''saded'' yok ortada...))))

özürlü otomobili

merhaba arkadaşlar özürlü aracıalımlarında 1600 cc olan sınırlama 1900 cc ye çıkarılmiş acaba bu konu doğrumu bu konu hakkında en son çıkan kanunları bilen arkadaşımız varmı bizleri aydınlatırlarsaçok sevinirim şimdiden tşklerr

1900 cc saçma olmuş "2000 cc altındaki araçlar" olarak düzeltilmeli... Hepsini geçtim motorlu taşıtlarla ilgili vergilendirme kanunları yeniden düzenlenirken, bu teklifi hazırlayan arkadaşlar geriden geliyor galiba zira yakın zamanda motorlu taşıtlar motor hacmi ile değil emisyon oranları ile vergilendirilecekler... Bence teklif hem geçerli yasaya hem de yeni taslak haline göre düzenlenerek verilmeli... Ayrıca bu tekliften iş çıkacağını sanmıyorum...

Şimdi tekrar göz attımda... ÖTV muafiyet sınırı dizel araçlarda 1900 cc ye çıkarılırsa otomatik vites olarak aklıma gelen sadece Mercedes A serisinden sadece A200CDI var bunun dışında hiçbir araç uymuyor, aracın bagajı 340 litre ve hatchback bir otomobil :) Taslağa sanki piyasadaki dizel araçlar bu kapsama girmesin diye özellikle 1900 cc yazılmış gibi... :))))

Yine;
mıçtı cafer bez getir kurumadan tez getir şınanay yavrum şınanay" olmuş :)

1.9 Dizel neki,iyap 2000 cc ozaman diyeyim düzenleme olmuş diye :)

Son model araçları almaya herkezin bütçesi el vermiyor. Yaş sınırında da değişiklik yapılsa iyi olmaz mı?

Genel olarak 0 arabaların fiyatları biraz pahalı. Ama piyasada uzak doğu arabaları da var alınabilecek. Yaş sınırında değişiklik yapılabilir. Ama motor hacminde madem düzenleme yapılacak bunun 2.0 cc ye çıkarılması gerekir. Burda bazı arkadaşlar olayı sanki 2.0 olduğu zaman illa herkesin 2.0 alması gerekiyor gibi görüyorlar yanılmıyorsam. Düzenle motor hacmini kim ne almak istiyorsa alsın.

hasan_06;

Hasan arkadaşım çok doğru söylüyor herkes imkanı olan aracı alsın ama gel gelelim 2.0 c.c yapsalardı ceplerinden ne gidecekti anlamadım,amaç yine aynı sınırlamak yasaklamak engel olmak başka birşey değil bence.:mad:

transporter alabilcekmiyiz? yine diycek doğuş oto onlar olmuyor ticari yazdığı için denilcek

tgbrk34;

ÖTV ödemeden alabiliyorsun tabi ki... ancak sözkonusu araçlarda ÖTV oranı farklı olduğu için otomobillerdeki kadar indirim olmuyor...

Yahu arkadaslar eger 1900cc ye kadar arac alabiliyorsak,bunu yapanlara dua atmek lazim..Daha ne istiyoruz? Dune kadar 1700cc arabayi alamiyorduk.Artik alabiliriz daha ne yani? Motor hacmini 2000cc ye cikarsalar,bu seferde 2500cc olsun deriz..Bence 1900 hic yoktan iyidir..
Bu da benim dusuncem...

Çıkarmazlar zaten, söylentiden ibarettir eminim.

fero;

Konuyu ve yorumları baştan okumalısın. 1.9 olmasının hiçbir mantığı yok. Piyasada 1.9 otomatik ve dizel araç yok. 2.0 olsa devletin ötv den kaybı 1.9 ile 2.0 aynı oranda. 2.0 üzerine çıkarsa o zaman 0 oluyor.

Muhalif arkadaşlar aynı tepkinizi milletvekili hatunlarının estetik ameliyatlarının devlet tarafından karşılanmasını öngören yasa teklifine gösterin ne olur. NOKTAAAAAAAAAAA

ne güzel anlatmışsın hasan_06 1.9 piyasada kaç modelde var acaba

Ben Deli Yurege katiliyorum.Aynen dusunduklerimi yazmis buraya..Bu arada Hasan ve Uzaklar bu konuyu tartismayacagim sizinle!!
Cunku ne yazsam cvp yazacaksiniz ve uzayacak konu..Benim yazdigim benim dusuncedi..Nerden biliyorsunuz kac vekile kac mesaj attigimi ve cvp alamadigimi? Eveet? Biliyormusunuz? Ben de bir insanim ve her olumsuzluga da tek basima tepkimi koyamam cunku anlamsiz oluyor tek basina olunca!!
Eskiden 1700 motor arac alamiyorduk.Simdi 1900 a kadar alabilecegiz...Ve diger dusuncelerimi ogrenmek isterseniz Deli Yuregin yazisini okuyun zaten dusunduklerime tercuman oldu...Uzaklarin yazdigi gibi, noktaaaaa!!!!

Yani ben alamam kaskosunu yakıtını karşılayamam. Bunun üstesinden gelebilecekler de almasın. :)

Arkadaslar 1900 cc taslagi hakkinda bilgisi olan varmi? Yani netice ne oldu acaba?

fero;

Yok öyle bi taslak falan, söylentiden ibaret.
Olmasında zaten, saçma bi düzenleme olur.
Sebepleride yukarıda açıklandı.

Eyvallah Mami sagol bilgi icin..
Demekki bu haber de fos cikti!!!
Keske olsaydi ama.Yani benim de dilegim 2000 cc olsun yonunde.Ama olmayacaksada,1900 cc de ufak bir avantaj olurdu..
Hayirlisi bakalim...

Güzel dostum cevap vermek için çok geç kalmışsın bu tartışma yaklaşık 2 yıl önce bitmiş. :)

2.0 cc turbo dizel yeni nesil bi araç şu anki atmosferik 1,6 lar kadar yakar ancak ve tatminkar bi performans verirdi tabi eğer kanun 2,0 ı kapsasa idi bu devlet neyi düzgün yaptıki bizimle ilgili bi kanunu düzgün çıkarsın ....

BAYRAK

Biz engelli fiyatı mı yoksa vergisiz fiyatı mı ödeyeceğiz acaba bi aydınlatır mısınız?
Birde bu hesap nasıl yapılıyor?(fiyat hesabı)
Yardımcı olduğumuz için teşekkürler

Arkadaslar boyle birsey varsa inanin bu bir kandirmaca 1900 motor bile kalmadi piyasada biz engellilere yapacaklari en guzel iyilik araclar icin diyorum engelli araclarinin satisini 3 yila dusurmeleri olurdu fakat yapmadilar bimere bor cok dilekcede yazsakta yapmadilar Ama bir gecede bircok eengelliyi bir baltazar formülü ile herkezin hakki alindi bunlari unutmadik

2000cc YE ÇIKARILMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI TOPLAYALIM.

Arakdaşlar şu 1.6 olayını artık aşmamız için imzadır veya herhangi bişiy, bu hayatta engellerimiz yetmiyormuş gibi bi de bu olay çıkıyor karşımıza,bugün binilecek suv tarzı olsun mpv tarzı küçük panelvan olsun yani bizim kullanabileceğimiz sandelye veya hayatımızı kolaylaştıran araçlarımızı yanımızda rahatca taşıyabileceğimiz geniş bize hitap eden birçok araç 2000cc bu derdimizi bi şekilde meclis gündemine taşımamız lazım 1.6 olan bi kaç araç haliyle bi kaç markanın insiyatifine mahkum oluyoruz.ve ben şahsım olarak 2000cc olmasında en çok istediğim dizel araçlar elbet,benzin fiyat konusunda konuşmaya gerek yok sanırım vede 5 yılda bir ötv'siz araç 3 yıl'da bir'e düşürülmeli en azından 3 yıldan sonra araçlar'ın agır bakımları geliyor ve masraf istemeye başlıyor bu masrafları toplarsanız ve üzerine cüzi miktarlarda para eklerseniz yeni bir aracınız olmuş olur.

şunu bi defa insanların algılaması gerekiyor bu araçlar bizim i-h-t-i-y-a-c-ı-m-ı-z özelikle sosyal çalışmacıların araban varsa onların gözünda hiç bişeye ihtiyacınız yok sizin neyse asıl meselemizden sapmayalım ben şahsen herşeye hazırım ne yapılması gerekiyorsa yapalım imza toplayalım gerek elimizle gerek sosyal medyada bunu dile getirelim sayın büyüklerimize iletelim...

yaa ben bu işi anlamadım engel yok artık sınır yok deniliyo ama cc gücünün bi sınırı var bu nasıl iş madem engel yok neden 1.4 almak zorundasın ben veya bir başkası 2.0 kullanmak istıyo engelli olmayalanr alabiliyor da biz engelliler neden alamıyoruz böyle engellemeler çok saçma değil mi

görüşlerinizi bekliyor olacağım

Üst Alt