Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç motor sınırı 1900 c.c oldu mu?

fazem16

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar bu gün yerel bir radyo da araç motor sınırlamasının 1900 c.c lere çıkartıldığını söyledi dizel alma imkanı sağlandı diye duydum ne derece doğru acaba duyan işiten oldu mu :D

dizel araçlar genelde 1900 dan başlıyordu ama şuan 1500 c.c olan dizel motorlarda var ama 1900 c.c olup olmadığını merak ettim.

Bende öyle bir haber okudum eğer doğru ise çok güzel bir haber.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, önemli bir yasa taslağı hazırladı. Diğer bakanlıkların görüşüne sunulan taslak, engellilere yönelik pek çok düzenleme içeriyor. 'Özürlüler Yasası'nın ismini 'Engelliler Yasası' olarak değiştiren taslak, engelli yakını olan memurların tayin konusunu düzenliyor. Her kurumun kendi içinde farklılık gösteren tayin düzenlemelerine standart getiriliyor.

BİR DEFAYA MAHSUS

Asgari yüzde 50 engele sahip olanlar ile yüzde 50 engelin yanı sıra bakıma muhtaç eşi, çocuğu, annesi, babası veya kardeşi bulunan memurlar da tayin hakkına sahip olacak. Bu durumda olan memurlar, bir defaya mahsus olmak üzere talepte bulunduğu yere atanabilecek.
Taslakla, bugüne kadar 1600 cc motor hacmine sahip araçları Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeden edinebilen engellilerin alabileceği araçlarda 'dizel motor' seçeneği de getiriliyor. Buna göre engelliler, 1900 cc motor hacmine sahip dizel araçları da ÖTV ödemeden alabilecek.

EZİYET EDENE KAPATMA

Taslağa göre; yaşlılara eziyet eden huzurevlerine kilit vurulacak. Özel huzurevleri ya da bakımevlerinde kalanlara tehdit, baskı, fiziksel, cinsel, tıbbi, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar verecek her türlü tutum ve davranış rapor edilecek. Bu şekilde eziyet ettiği tespit edilen kurumlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından anında kapatılacak.

ŞERİFE GÜZEL
TAKVİM

Engelli yakını olan memura tayin hakkı geliyor - Memurlar.Net

bu günlerde güzel haberler duymaktayız sonu hayırlı olur inşallah biz engelliler için:)

1900 cc dizel motorlar genelde eski nesil motorlardır.
Eğer yapacaklarsa 2000 cc yapsınlar, yoksa gerisi yalan.

Aynen doğru 1900 neymiş 2000 cc olsun

ÖTV indiriminin süresi 3 yıla indirilirse daha da güzel olur.

Evet 1900 cc sadece dizel motor özellikli olacakmış. Ama yeni araçlardan dizel olarak 1.9 araç doğru düzgün yok. Madem bir iyilik yaptınız 2000 cc yapın. Aslında tam tasarıda olduğu bir durumda bunu dile getirmek gerekir.

illa ki gıcıklık yapacaklarya, ulan madem değişiklik yapmaya karar verdin tutdun da 100 cc motor hacminden mi kaçıyorsunuz. 1900 cc motormu kaldı artık piyasada. 1.4-1.5-1.6 ve bundan sonrası da 2.0. çok nadirdir arada 1.8-1.9 motor bulmak. Ölü sevici bunlar ölü.
bu topluluk olarak tepkimizi dile getirmeliyiz, aksi halde bu değişiklik bu şekliyle yasallaşır.

1600-2000 cm3 arasında olan araçlarda %80, motor silindir hacmi 2000 cm3'ün üzerinde olan araçlarda %130. Burada devletin 1.9 ile 2.0 arasında ötv kaybı olmuyor. Neden böyle birşey istiyorlar. Belki diğer bakanlar olayın farkına varır yada yasalaşma süresine kadar bizler biraz tepki gösterirsek 2.0 cc ye olarak düzenleyebilirler. Ne de olsa 1 sene içinde seçim var.

Kesin yandaş bir markanın 1.900 cc dizel motor otomobili vardır satmıyodur :)

Ben SUV tarzlarınkine baktım Suzuki Grand Vitara da 1.9 ve Mİtsubhi ASX de 1.8 var. Onun dışındaki 1.8 yada 1.9 lar hep benzinli yada ben göremedim.

1.9 suziki ve 1.8 asx'in otomatik seçeneği yok, işte mesele bu ve benzeri oluşumlar. oysa 2.0 motor captiva var hem full hem de otomatik.

Geç kalmış bir düzenleme olmuş. Dizelde 1900cc izni vermek şu an için gereksiz. VW Passat bile 1600cc dizel+DSG olarak bulunmakta. Hatta eskiden 1600cc ve altı benzin + otomatik vites seçenekleri de kısıtlıydı. Olsa bile distribütorler getirmiyorlardı. Bu sebeple otomatik vites kullanması gereken engelliler kolay kolay araç bulamıyorlardı. Şu an ucuz birkaç marka (Dacia, Çin araçları, Tata vb) haricinde hemen her markada neredeyse her araçta otomatik seçeneği bulunmakta.

hasan_06;

aynen ben de tek mercedes te b180 cdi modelini buldum o da gelmiyormuş vergi yüksekliğinden dolayı yani piyasada zaten 1.9 motor araç yok yapın 2.0 c.c de keyfimize göre alalım bir araç kıstlıya kısıtlıya nereye kadar yaaa.:mad:

Opel'in 1.7 dizelleri var Mokka, Meriva gibi modellerde. Abuk subuk limitler getiriyorlar 2.0 deyin şuna da düz olsun adam akıllı modellere binelim.

2.0 arabalara bir bakalım şöyle fiyatlar 90 ile yüz küsür binleri buluyor sadece kasko bile 3000 bin 4000 lira civarı yahu arkadaşlar biraz makul olalım biz hayattan ne istiyoruz ne istediğimizi biliyormuyuz şu an 1.9 skoda kullanıyorum 2004 te almıştım ozamanda önemliydi ama şimdi 1.6 skoda dizel dsg mevcut ve birçok modelinde 1.5 1.6 otamatiği mevcut ve benim 1.9 dan daha seri vve beygiri yüksek şimdi olayı 2.0 a getirmek istiyoruz yakıt sarfiyatı yükselecek alırken ödediğimiz mevlada yükselecek kasko bedeli yükselecek peki bizler karşılıgında ne elde edeceğiz beni aydınlatın hadi biz bukadar zengin bir kesimimi oluşturuyoruz ozaman neden ötv kadave yok efendim vergisiz yakıt falan filan diyoruz açıkcası ben 2.0 yerine 1.6 araçlarda ötv nin yanı sıra kdv nin kalkması ve 5 yıllık satış yasagının 3 yıla inmesi gibi gelişmeleri bizim açımızdan daha faydalı gelişmeler olarak nitelendiriyorum belli bir yakıt oranınında vergisiz alma hakkının tanınmasınıda uygun buluyorum geris kalan istekler lüxe giriyor düşüncesindeyim...

bu seferde siz bu araçları nasıl aldınız diyip milletin aldığı 3 kuruşluk evde bakım maaşlarını kesmek için yapılmış bi uygulama gibi geliyor bana

Arkadaşlar 2000 motor avantajıda performansıda daha iyi ayrıca 1600 cc aldığımız araçlardan daha ucuza alınabilmektedir.
Örnek verecek olursam : VW Passat 1.6TDI DSG 105bg highline 95.100TL engelli fiyatı : 67.500TL dir, Vergisiz Fiyatı :57.500TL
VW Passat 2.0TDI DSG 140bg highline 117.100TL engelli fiyatı : 65.000TL dir, Vergisiz Fiyatı :55.000TL
2000cc motorlu bir araç 1600cc bir araçtan daha ucuz durum ortada bizzat vw müşteri hizmetleriyle görüştüm ifadeleri ötv vergisi yüksek oldugundan satış politikasından dolayı 2000cc aracı daha ucuza satıyorlar.
Şimdi sormak isterim hem daha ucuz hemde daha performanslı aracı kim almak istemez. Daha önce hakkımız olanın elimizden alınmış olmasıda cabası

Hüseyin BAYRAK'ın dediğine tamamen katılıyorum. 1.6 motor araçlardan da 90.000 civarında olan araçlar var. mesala ford kuga 1.6 sı 90.000 2.0 da ona çok uzk değil. Dolayısıyla 2.0 almak çok daha karlı her yönden.

Piston hacmi büyüdükçe yani beygir gücü arttıkça araç daha çok yakıt tüketir. Tamam alırken daha ucuza alırız daha performanslı kullanırız da yakıtı ne olacak?

Yüksek motor hacimli araç alan 1-2 litrenin hesabını yapmaz diye düşünüyorum. Ülkemizde maalesef hem performans, hem yakıt tasarrufu mümkün değil.

BAYRAK arkadaşımızın verdiği hesaba göre engelli için yüksek motor hacmine sahip aracı almak daha avantajlı aracı uygun alıyorsunuz ama yakıt o avantajı dezavantaj yapıyor.

sadece yakıt değil kaskoyuda düşünmek lazım arkadaşlar performanstan bahsediyor 1.6 dsg dizel yada bir iki litrenin hesabını yapmıyorsak 1.6 benzinli bir aracın performansını beğenmeyen kimler var bu sitede şöylebir elleri görelim ben bir ihtiyacın giderilmesinden bahsediyorum arkadaşlar kar yapmaktan bahsediyor bu zihniyet bize kaybettirir arkadaşlar

Devlet yüksek motora izin verdikten sonra bence bir sıkıntı yok. Kaskoyu da öderim yakıtı da. Tamam illa herkes eşit diye birşey yok. Herkes kesesine göre arabaya biner. Devletin sen engellisin sadece 1.6 yada 1.9 dizele binebilirsin diye kısıtlamasının mantığı yok. Ha diyeceksiniz ki o zaman git normal araba al. İşte orasıda benim sorunum, Şu an aldığım arabam normal.

yorum ve fikirlerini beyan eden arkadaşlara öncelikle tşkrlerimi sunarım ancak aracın motor hacmi yakıt farkı ve kasko farkı kısacası 1600 cc üzeri araçların külfüyeti tamamen işin teferruat tarafıdır burda önemli olan engelliye verilmiş bir hakkın gerçek bir engelli tarafında faydalandırılmasıdır yani hakka engel konulmamasıdır daha önce herhangi bir sınırlama yoktu işgüzar insanların bu hakkı suistimal edip işin ticari boyutuna getirenler oldu ve bunları yapanlarda kesinlikle engelli kişiler değildi işte o zaman sınırlama getirildi ve kurunun yanında yaşta yanar misali olan yine engelli haklarına oldu madem ele almışlar bu yasayı düz 2000 cc olarak yasalaştırsınlar ve suistimallere mahal vermemek için sıkı bir denetim mekanizması oluşsa bana göre çok güzel olur sonuçta yine isteyen düşük motor yada yüksek motor araç alır her engelli maddi durumuna göre değerlendirir (illaki 2000 cc.alacaksın) şartı yok özet olarak engelli haklarına engel konmaması gerekir sosyal devletin olması gerekeni budur hak edene ulaştırılsın o zaman kimseye zararı olmaz yüksek motor hacminin tşklrr :):)

nazisam;

Çok güzel anlatmışsınız 2004 te değişen kanun ile alındı bir çok hakkımız genelde araçlar la ilgili herkes istediği ve arzuladığı aracı almakta serbes olmalı Avrupa da ki gibi 30-45 dk. da da halledilmeli engelli araç alımları, ben 2003 honda cıvıc kullanıyorum şuan ama değştirip vwTiguan 1.4 c.c alacağım ama neden captiva alamıyayım yakıtsa herkes kendi hesabını yapmalı ama hakkımız olanı kısıtlıyarak bizleri zor duruma sokanlar utansın.

Üst Alt