Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç Kredisi engelli kişinin adına mı çıkmalı?

brokenC5

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar, benim şöyle bir problemim var.

2010 da ötv indirimli aldığım aracı sattım ve yeni araç almak için babam kredi çekmek isteyince kredinin benim adıma çıkması gerektiğini söylediler. İlk araçta yoktu böyle bir kural. Bilgisi olan yada aynısını yaşayan var mı?

brokenC5;

araç kredisi ruhsat sahibi adına çıkar . ihtiyaç kredisi bireysel olur

Bildiğim kadarı ile araç kredisi alamazsın ancak tüketici kredisi alabilirsin.

Arkadaşlar aracı aldık taşıt kredisi babamın üstüne çıktı. Aracı bana hediye edermiş gibi gösteriliyor hiç bir problem yaşamadan çok şükür halledildi.

araç kıredisi başkasının adına olsa tertibat taktıra biliyormusun

brokenC5

Araba'yı ilk o alıp sana veriyorsa 2.el olur ötv ödemenizi isterler onuda geçtim hediye diye bir tabir artık kanunlarımızda yok oda vergiye tabi . Ben bu işi anlamadım açıkçası

eğer taşıt kredisi alacak iseniz ruhsat kimin üzerine çıkıcak ise kredi ancak o kişiye verilir

Arkadaşlar yorumlarınızdan sonra özellikle tekrar baktım yanlış bilgi olmasın diye.

Şimdi şöyle benim %90 üzeri engelli raporum var babamda emekli. 2010'da Peugeot 207 SW aracı ÖTV den muaf şekilde almıştık. 2015 te 5 yıl süre dolunca onu satıp yine Peugeot 5008 almaya karar verdik. İlk olarak ING Bank'a baş vurduk ancak aynen sizinde dediğiniz gibi araç kimin üstüne olacaksa kredi ona çıkar dediler. Sonra ilk aracı aldığımız bayiden satış temsilcimize söyledik olmuyor diye ve bu arada Peugeot sitesinde "Finans" bölümünde 2. Peugeot aracınızı alırsanız daha uygun kredi seçenekleri diye bilgilere ulaşmıştık bunuda satış temsilcimize sorduk ancak O'da bizi o Peugeot bayinin çalıştığı İş Bankası'nın direkt müdürüne yönlendirdi. Sonrası kolay 2-3 gün içinde "TAŞIT KREDİSİ BABAMIN ÜZERİNE" çıktı. Araçta benim üzerime oldu. Yalnız banka tek birşey istedi babamın emekli maaşını o şubeye aktarmasını.

Üst Alt