Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç için rapor alayım derken önceki haklarınızdan da olmayın!

KÜREKÇİ

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Eski raporları varken ÖTV siz araç alamak için yeni rapor çıkaracaklar dikkat etmeli.Çünkü en son alınan rapor geçerlidir.
Daha önce rapor alanlar Vergi indirimi ve bakım parası alanlar ÇOK DİKKAT ETMELİDİR çünkü artık doktorlar kronik hasta olana bile sağlam raporu veriyorlar.ÖTV siz araç için bu riskleri almak doğrumu bunu yapan arkadaşlar çok dikkatli olarak karar vermeleri gerekir.

Kuzenim Ağır astım hastası ve bu havalarda dışarı bile çıkamıyor rapor çıkarmak istedi bazı haklardan yararlanmak için sağlam raporu verdiler.Bu olay bir ay öncesi oldu.

Haklısınız üstad diyabet polinöropati, retinopati venöz olan bana bile bile 21 verdiler

Yazıyı iyi okursanız daha iyi anlarsınız.Çünkü madur olan arkadaşlarımız var.

İtiraz edeceğim ben raporu bekliyorum ayrıca bimere de hastahane doktorlarını şikayet ettim :)

astım hastası % 40 alırmı bilmiyorum fakat ötv den araç almak için rapor sadece arabayı bağlar yanlış bilginiz var yani örnek 40 olan raporunuz ortabatik diyelim %20 yede düşse ötvden araç alabilir arkadaşım yani sizin açmış olduğunuz konu ortabeti engeli olşan arkadaşları pek bağlamaz.
düşen raporda haklar ölmez.

Sadece araç almaya yarar işte yüzde 40 olmadığı için diğer hakların gider kardeş

Sadece araç almaya yarar işte yüzde 40 olmadığı için diğer hakların gider kardeş

diyer hakların gider ibrasi nerde yazıyor sizden den bu kanıya sahip oldunuz ? bana varsa bir yasa varsa gösterinde bizde bilelim arkadaşım örnek suan % 40 raporunuz var herseyden yararlanıyorsunuz ve suan araba için rapor oldınız % 39 düştü diyelim yararlandığınız haklar nasıl gidiyor ???? gitmez kardesim hiç hakın yok diyelim arabaya başvurdun % 39 rapor ortebeti engeli ile arabayı aldınız diyelimki arabayı alırsınız fakat diyer haklardan faydalanamazsınız dersen bir ihtimal olabilir .

Artık raporlar tek oluyor eskiden istediğin kadar alıyordun ve sisteme işlenmiyordu şuan aldığın en son rapor sisteme işlenmekte ve tekrar tekrar rapor almak sıkıntı zaten dediğim %40 ve üzeri yararlandığınız haklar gidecek araba için bir şey demedim

Zannetmiyom bi tanidigim yuzde 80 ile emekli oldu 1yil sonra araba almak icin tekrar rapor cikardi sonuc yuzde 20 aldi ama emeklilik diger haklar devam ediyor yanlis bilgilendiriyorsunuz

tarum 41[FONT=sans-serif] [/FONT]
[FONT=sans-serif]
8 Nisan 2015 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 29330
TEBLİĞ
Maliye Bakanlığından:
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE
UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ
6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun[SUP]1[/SUP] 19 uncu maddesinin (c) bendi hükmüne göre, özel tüketim vergisi (ÖTV) 1 Ağustos 2002 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu Tebliğin konusunu, Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listede yer alan mallara ilişkin hükümler ile bu hükümlerle ilgili olmak üzere adı geçen Kanunun uygulanmasına dair usul ve esaslara yönelik açıklamalar oluşturmaktadır.
I- MÜKELLEFİYET
[/FONT]

[FONT=sans-serif]

Engellilere, engelli sağlık kurulu raporu verilmesine dair ilgili mevzuatın değişmesi halinde, değişiklik tarihinden önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan engelli sağlık kurulu raporları ÖTV istisnası uygulamasında geçerlidir. Ancak, Özel Tüketim Vergisi Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış sağlık kurulu raporlarına dayanılarak bu istisna kapsamında işlem tesis edilmez.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Malul veya engellinin, birden fazla engelli sağlık kurulu raporunun bulunması halinde, en son tarihli rapor bu uygulamada dikkate alınır. Malul veya engelli tarafından geçerli raporun ibraz edilmediğinin tespiti ve ibraz edilmeyen en son tarihli raporun da ilgili istisna uygulamasında aranılan mahiyette olmaması durumunda, ziyaa uğratılan vergi, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte malul veya engelliden aranır.[/FONT]

Valla kardesim iui guzelde arkadasim hala devam ediyor emeklilik peki bu ehliyet degisiminide kapsarmi

Şuanda Benin raporumu düşürdüler engelli memurum ama düştüğü için normal memur statüsünde devam edeceğim

Ehliyet raporlarında engelli oranları olmuyor sadece ÖTV siz araç raporlarında engelli oranı konuyor.Ehliyet raporlarında bir sıkıntı olmaz.Rahat bir şekilde müracat yapılabilir.

Tamam kardesim saol ehliyeti kendim icin sormustum bilgilendirdigin icin allah razi olsun

yanlış bilmiyorsam ben vergi indiriminden faydalanıyorum ve sürekli %40 olarak onaylandı ve yıllar önce %40 olarak 4-5 tane raporlarım var. Örneğin şimdi gidip ÖTV indirimi için araç için başvurdum ve yeni yönetmeliğe göre raporum %40 altına düşerse erken emek hakkım kaybolmaz. Kazanılmış haklar geri alınamaz. ÖTV indirimi için almış olduğun rapor diğer haklarında kayıp olmasına neden olmaz. Bu konuda yasa ve yönetmeliğe göre bilgisi olan var mı? acaba

idrs

teorik olarak emeklilik vb. tüm haklarda kontrol muayenesi isteme hakkı var SGK'nın. Ve yine teorik olarak kayıtlara bakıp "aa, bunun rapor oranı düşmüş, ben bunun ümüğüne ot tıkayayım" diyebilir SGK. Ama emeklilik söz konusu olduğunda bunun uygulandığını hiç hiç hiç görmedim.

Evde bakım ve 2022 maaşlarında ise bu durum tam da bizlerin aleyhine işliyor. Herhangi bir nedenle düşük oranlı rapor alındığında kişinin bunu kurumlara bildirme zorunluğu var ve kurum bu yeni durumu değerlendirip karar veriyor. Rapor oranı bu maaşların kaybedilmesine neden olacak düzeydeyse, maaşları durduruyor.

Tekrar rapor çıkartmak için hastaneye gittiğinizde bunu SGK anlayabilir mi?

Şimdi hakların ölür demek yanlış olur araba için aldığın rapor farklı değerlendiriliyor nasıl araba kullanabilirsin otomatik mi veya koldan gaz fren vb ama genel aldığın rapor bence farklı oran çıkar birde şimdi daha öyle bir sistem yok tüm raporların göründüğü

huseyin23
ÖTV siz araç için alınan rapor genel oranlı rapordur.Daha önce raporu olupta ÖTV siz araç için rapor alan arkadaşlarımızdan madur olanlar vardır en son aldığı raporu geçerli sayıp önceki hakları iptal edilmiştir.Ehliyet için alınan raporda oran olmadığı için sıkıntı yaşanmıyor.

ehliyet için itiraz başvurusu yaptım demiştim engel oranıma yüzde 27 yazmışlar ancak ehliyet alabilir ve tertibatlı araç kullanabilir ibaresi ile raporu verdiler ancak 1 yıllık nasıl iş anlamadım :)

2022 ve evde bakım için bu durum gerçekleşiyorken istihdamda niye böyle olmuyor? yani biri %40 la işe giriyor daha sonra vergi ve erken emeklilik için rapor alıyor bir bakıyorlar %20 fakat işten çıkarılmıyor engellilere tanınan hakları kullanmadan engelli istihdamı olarak çalışmaya devam ediyor. bu durum düzelmeli hak eden engelli kardeşlerim bu kadrolara yerleşmelidir. benim kamuda yaptığım gözlemlere göre bu durum çok yüksek. çok kişi engelli kadrosunda fakat sakat olan bir ben varım.

hasip bey kişiler iyileşmiyor hastahaneler iyileştin diyor sağlam insanlar engelliler adına karar veriyor. Bir yeri yüceltirken bir yerin de alçaltılması yanlıştır. Bir zaman geldiğinde sizin de rapor oranınızın düşmeyeceğinin garantisi yoktur saygılar...

kusura bakmayın habib bey bir de la kelimesi yanlış tanımadığınız bir insana bu arada o kadar şey söylendikten sonra böyle bir cevap karşısında siiznle bir şey konuşulmaz iyi akşamlar :)

yav ağlama hemen dur tartışalım;

şimdi kardeş, engelli haklarından yararlanamıyorsunuz üstelik sizin rampa, tuvalet, asansör v.b ihtiyaçlarınız yok değilmi? o zaman siz sakat değilsiniz kardeşim üstelik ülkemiz deki engelli kardeşlerimizin durumu ortada. tekerlekli sandalyede, değneklerle iş arayan çok arkadaşımız var. ne olur bir milliyetçilik yapın ve işgal ettiğiniz kadrolardan defolun gidin.

Engeli sadece bedeni olarak algılamanız sizin gerçekten çok akıllı olduğunuzu gösterir(!) ve engelliden anladığınız her şeyin yanlış olduğu görülmektedir. Engel belirlenirken tüm bedeni fonksiyonların ne kadarını kaybetnişsin ona bakılır ve tartışma usulünde hakaret edilmez hala sizinle bir şey konuşulmayacağı tezini sonuna kadar hakediyorsunuz :)

sizin engeliniz ne?

kendinizi engelli olarak tanımlıyor musunuz?

kurumdaki yanlışları dile getirip dur diyormusunuz*

yoksa ben kullanmıyorum bana ne mi diyorsunuz?

Üst Alt