Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç fiyatı bayi tarafından hesaplanırken KDV'de sayılıyor..?

çavuş

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben ötv muavfiyetli bir otomobil alacam bayi fiyat verirken ötvnin kdvsini hesaplıyor fiyat veriyor. bu konu hakkında bilgisi olan cevap yazabilirmi .oturan boğa veya başka arkadaşlar acil.

olmayan ötv nin kdv si olmaz . kimmiş bu akıllı ?

öncelikle arabanın sigorta ve mtv vergisi satış fiyatından indirilir . sonra kalan rakamı 118 e böl 100 ile çarp . daha sonra çıkan rakamı 145 e böl 100 ile çarp . daha sonra çıkan rakamın % 18 ini çıkan rakama ekle . daha sonra sigortayı ekle bu kadar .

Araç için mutlaka birkaç bayiden fiyat alın derim. Bir çok yer bu tür bir hesap hatasına düşüyor!

bülent bey bende bir bayiye gittim o bayiden fiat listesi aldım önce raporumu gösterdim olur dedi aracın çıplak fiyatı 35000 tl bana oluru ne dedim 41000 dedi bende dedim 35000 tl lik araç neden 41000 tl dedi ki kdv si zaten araç alacağımdan değil ama bu sitede bana yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim size ve kelebek hanıma 2 ay ön ce yazışıyodum ama tekrar kalp kırizi geçirdiğim için bir kaç gündür hastaneden çıktım rabbim bu sitede olan herkeze yardım etsin hepinizden de allah razı olsun

Abu Bekir, muafiyete konu olan vergi sadece ötv dir, kdv yi ödemek zorundasınız.
Başlıkta bahsedilen konu farklı. Arkadaşın başvurduğu bayii hesabı tersten yapmış,ötv li fiyattan kdv hesaplayıp ötv yi çıkarmış yani olmayan ötv nin kdv sini istemiş itirazımız ona.

@abu bekir,

Araç alımında ötv den muafız, kdv ödüyoruz.

Üst Alt