Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alırsak engelli maaşı kesilir mi?

yolumuz gurbet

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ablam engelli eski raporu 2014 yılında almıştık ℅58 idi 2022 li yasadan faydalanıp engelli maaş almakta şuan başka hastalıklardan dolayı rapor çıktı ℅92 rapor verdi hastane ÖTV indirimli üzerine araç alırsak maaşı kesilir mi

Peki bakım maaşı kesiliyor mu acaba

@bekone,
O etkilenmiyor. Bizim öyle oldu. 2022 yi kestiler bakım kesilmedi. Gelir Kriterleride bilmek lazım tabiki.

Annem tek geliri engelli maaşı,üzerine araba alırsak kişi başı gelire eklenirmi

@ahkam evde bakımda kesilmez engelli maaşında kesilir aracınız var diye alıyorsanız kaymakamlık yardımlarıda kesilebilir

@bekone, bakım yardımının kesilebilmesi için hanedeki tüm gelirler toplamının kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3 'ini (18717 TL) geçmemesi gerekir, bu birinci şart ikinci olarak yönetmelik değişti eğer hanede tek bir araç varsa ihtiyaç kapsamında değerlendirili ve gelire eklenmez kısaca tek aracınız varsa sorun değil ama birden fazla olan aracınızın rayiç bedel veya kasko bedelinin 1/120' i hanenin gelirine eklenir. Kişi başı düşen miktarı geçtiğinizde yardımınız kesilir.

@engelli sosyolog, tek araç varsa sorun değil diyorsunuz bunu siz söylüyorsunuz.ama öyle değil.bu birazda memurun inisiyatifine kalmış.benim herhangi bir mal varlığım ve gelirim yok,ev kira,3 kişiyiz.evde bakım ve engelli maaşı eve giren tek gelirler.engelli araç alma hakkından yaralandı araç aldık evde bakım kesilmedi ama 2022 yi kestiler.syvdy,e sordum araçdan dolayı dendi.o yüzden o konuda katılmıyorum size.evet sözde yasada var ama icraatta uygulanmıyor.kaç kerede tekrar tekrar başvurdum.hepside hanede araç görünmeye uyarısını Red geldi.bıraktım artık.

Üst Alt