Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alırken KDV ödüyor muyuz?

MHSM4747

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
slm ben bayıı yı aradaım arabada anlastık bana sadece ötv den ındırımlı oldugunu söledıler kdv yı mecburen devlet aldıgı için kdv indirimi yok dedıler baska bırıde getır aracın faturasını kdv sınıde alacam dedı sizce böyle bişey mümkünmü mükünse nereye basvurabılırım

kdv indrimi yok inanma. Satıcılar söylüyor sata bilmek için inanma.

bunu bana soyleen satıcı deıl engellr dernek baskanı

ÖTV ve MTV hariç herşey ödeniyor.
Yani KDV de ödeniyor.

sadece yurtdışından gelen aparatlı engelli araçlarında kdv muhafiyeti var.

Sana söyleyen engelli dernek Başkanı Devlet başkanı değil. İnanma kardeşim kimseye önceden tamam mahkemeye veren aldı ama devlet sonradan yasa çıkartıp bunun önünü kapattı sadece ÖTV indirimi var ilk alırken ve kullandığın müddetçe Mtv de ödemiyorsun hepsi bu kadar

arkadaşlar araç alırken şeker hastalarıda engelli olduğu için faydalanabiliyor mu ?

Sadece ortopedik engelliler kendi kullanabilmesi için ÖTV indirimli araç alabilir diğer türlü yüzde 90 yada üzeri rapor olması gerekir

pekı parayı pesınmı yatırıyoruz daha once arac alan varsa paylasabılırlermı dolandırıcı cogaldıkı korkar olduk bana yatıracan dekontu raporunu ytracan sonra teslım edecez dedıler ben arabayı almaya gıttıgım zaman mı parayı vereyım

Çoçuğumun üzerine alabilir miyim ayak kısalığı mevcut kiminle görüşebilirim bu konuda galerilere güvenmiyorum

MHSM4747
user-offline.png
@ Ne yaptın bilemiyorum ama,ben alırken işleyiş şöyle olmuştu, Ben galeriye gittim aracı beğendim fiatta anlaştık 1000-tl kapora aldılar kapora yatırdığıma dair makbuz verildi. sonra Raporun aslını ve bir adette noter onaylı fotokopisini verdim. birde noterden aracın ruhsat ve plaka işlemlerini onlar yapacak diye onlara o işlemler için vekalet verdim.Satış sözleşmesi doldurdular okudum imzaladım,Araç gemide gelince sizi arayacağız ona göre geri kalan para vs vs işlemleri halledip aracınızı size teslim edeceğiz dendi. 9.gün sonra aradılar aracınız geldi gelin buyrun dediler gittim. Bana aracı aldığım firmanın 7-8 tane farklı bankalarda olan hesap numaralarını verdiler bu bankalardan hangisi size uygunsa aracın parasını oraya yatırın bizede dekontunu getirin yada telefonla talimat verin biz ekrandanda paranın yattığın ı görebiliriz dediler, ebnde telefonla bankaya talimat verdim 10. dakika içinde satan görevli paranın yattığını kendi bilgisayarından gördü, aracın faturasını geri kalan evraklarını vs vs verdiler araç geldi buyrun birlikte kontrol edelim dediler gittik kontrol ettik her şey tamamdı Aldım aracı geldim.
Not; Raparomun aslını plaka ve ruhsat işlemleri hallolduktan sonra bana geri verdiler vergi dairesine noter onaylı kopyasını verdiler.

tsk abem bende aracımı teslım aldım ruhsatta diğer bilgiler kısmında ilk tescil tarihinden itibaren 5 yıl gecmedıkce ötvsi ödenmeden devri satısı hıbesı tasarruf hakınnın vekalettname ile devredilmsi yasaktır dıyo 5 yıl gectıkten sonra gene ötvsiniii mi vererek satacaz yoksa normal satıs yapabılırmıyız senın ruhsatında aynısımı yazıyor

MHSM4747
user-offline.png
Aynen bendede aynı şekilde yazıyor, ""Bak 5. yıl dolmadan satmaya kalkarsan eğer ötv'sini devlete geri ödeyip öyle satabiliyorsun.!!!"" 5. yıl sonunda aracın o günki ikinci el fiatı ne ise o değerden satıyorsun tekrar yeni bir sıfır araç almak istersen yine ötv ödemeden alabiliyorsun.

Üst Alt