Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımında vergi dairesi elimdeki raporu kabul etmedi!?

zeybekkentli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Benimde keratakonüs rahatsızlığım var .
raporumda sürekli veya süreli kısmı işaretli değil.ötv den muaf araç almak için başvurduğumda sıkıntı çıktı Aydın Güzelhisar vergi dairesii müdürü onaylamadı.Ben kendisi ile tartıştım Başbakanlık Özida dan aldığım kimlik kartında sürekli yazıyor onu gösterdim ama sonuç çıkmadı.Ben de BİMER e şikayet ettim sonuç bekliyorum

Raporun süresi veya tarihi hiç önemli değil: http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html

Madde 3: e) Sağlık Kurulu Raporlarının Tarihi
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendindeki istisnadan yararlanmak için, 29/6/2006 tarihli ve 2006/10660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 16/7/2006 tarihinden önce alınmış olan raporların, söz konusu Kararname eki "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak yenileneceğine dair ÖTV mevzuatında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu tarihten önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporları da ÖTV istisnası uygulamasında geçerli bulunmaktadır.

keratokonüs bir göz hastalığıdır.
rapor oranınız eğer % 90 ve üzeriyse ötv den muaf olursun.
% 90 altındaki oranlarda sadece ortopedik engelliler ötv den muaf araba alabilirler.vergi dairesi senin raporunu bu nedenden dolayı kabul etmemiştir.her engelli ötv indiriminden yararlanamıyor maalesef.
elinizdeki rapor % 90 ve üzeri oranlıysa ve sürekli ibaresi mevcutsa kabul edilir ve araba alabilirsin.

rapor oranım%95 dir.2004 yılında aldım.dediğim gibi raporda sürekli veya süreli in tarih bulunmamaktadır.2006 yılında ÖTV ve MTV den muaf araba almıştım.Araç hala benim üzerime kayıtlı.5 yıl dolduğu için tekrar araç almak için ekim ayında Aydın Güzelhisar vergi dairesine Araba bayisi başvurmuştu,fakat Vergi Dairesi müdürü kabul etmedi.kendisinden açıklama istediğim de açıklama yapmak istemedi ve yazılı başvur dedi.2006 yılında Aynı vergi dairesinden muaf araç aldığımı göstermeme rağmen kabul etmedi.
Bu rada benim anladığım Şahsi görüşler ön planda İlgili müdür veya memur ne anlarsa onu yapıyor.Sizin söyleminize göre acaba böyle bir şey varmı diyip araştırıp sizin sorununuzu çözme eğilimi içerisine girmiyorlar

bu konuda bi gelişme var mı? benimde raporumda sürekli yada süreli yazmıyor. gerçi yarın vergi dairesine danışacağım. inşallah sıkıntı çıkarmazlar. yoksa yeniden rapor için uğraş duurrr....

veysel kardeşim
ben bu konuyu halledemedim.yani araç alamadım.siz bulunduğunuz ildeki vergi dairesi ile görüşün.daha öncede belirttiğim gibi şahsi kaprisler ön planda oluyor.oradaki vergi dairesi müdürü konuya vakıfsa kabul eder.deneme sonucunu buraya yazarsan Diyarbakırdanda araba almaya gelebiliriz:eek:
tşk

zeybekkentli;

diyarbakırda kabul etmedi. tutturmuşlar sürekli kutucuğu işaretli değil diye. dedim 'sürekli işaretli bi raporum var onuda iliştirip göndereyim size' yine kabul etmediler. dedim ki arkadaş ben bu h sınıfı ehliyeti bakkaldan almadım sürekli bi engelim olmasa yada engelim devam etmese bu ehliyeti bende bırakırlar mı? memur mantığı işte yorumlama yok...

bu konularda devamlı yazılı olarak başvurun ve yazılı cevap isteyin, insiyatife bırakmayın, yazılı cevap alırsanız ileride hukuki olarakda kullanabilirsiniz.

göz,diyabet ve psikiyatri toplam %90 çalışamaz raporuyla engelli aracı alınabilir mi?

Üst Alt