Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımında vasi kararı için mahkemeye başvurmak istiyorum..?

E.murat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ötv siz araba almak için babam ile ilgili vasi kararı çıkartmak istiyorum. dilekçe örneklerini inceledim ama bazı kafama takılan hususlar oldu.
dilekçede DAVACI : bölümüne benim mi bilgilerimi yazıcağım yoksa babamın mı ? babamı sık sık hastaneye getirmek zorunda kalıyoruz bu nedenle araç almak istiyorum. özel ambulans çok maliyetli oluyor çünkü bunuda dilekçede belirtmelimiyim ? istanbul bahçelievlerde oturuyorum buraya en yakın mahkeme nerede var nasıl başvurabilirim.

bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler

bu konuyla sulh mahkemesi ilgileniyor. babanın zihinsel yetisizliği var mı? sağlık raporunda zihinsel bölümüne X koyulmuş mu?

konulmadı. ama ruhsal ve duygusal bölümde x var bu nedenle araba firması mahkeme kararı istedi. babamın aklı selim ama uzun süredir yatağa bağımlı olduğu için pisikolojik olarak bazen duygusallaşıyor .

eğer babanın zihinsel herhangi problemi yoksa, noterde vekalet verebilecek durumdaysa, trafik tescilinde herhangi bir sorun çıkacağını sanmam. eğer kişi kendi adına karar verme yetisine sahipse vasi atanması gereksizdir diye düşünüyorum. ama bazı durumlarda faydası oluyor o nedenle almanızda fayda var.
noteri eve çağırıp işlem yaptırtabilirsiniz. bence mahkemeye başvurmadan önce notere ve trafik tescil bürosuna raporunla gidip bir danış derim. vasi kararı çıkartmak bizim 6 ayımızı almıştı. vasi kararı çıktıktan sonra, abim zihinsel engelli olduğundan, artık mahkemenin kararı olmadan hiç bir alım-satım işi yapamaz olduk. bu ay araba alımı için başvurdum ama mahkeme izin vermedi ve araba alamadık. aynı duruma düşte benimle. önce araştır eğer bu raporla vasi kararı olmadan alabiliyorsan al.

dializ hastası aracı kendi kullanabilrmi veya kullandırabileciği kiş sayısı 3 le sınırlımı

aman arkadaşım vasi kararıyla araç almayın.satarken çok zorlanırsınız

gairdneri;

aslında çok haklısın, ama sıfır km araba alabilecekken aynı paraya 5-6 yaşında araba almak insana zor geliyor. o nedenle 10-15 yıl kadar problem çıkartmayacak bir araba almak gerekli. mesela honda-toyota-bmw-audi gibi

Üst Alt