Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımı ile ilgili bir kaç sorum var..?

belirlenemeyen

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhabalar. Sizleri sıkmadan hemen sorularıma başlıyorum. Çünkü biraz heyecanlıyım.

1) Araç alımında kaç ötv indiriminden yararlanmak için maximum motor hacmi ne olmalıdır?
2) Bu maximum motor hacmini geçmediğimiz sürece Arazi, SUV & Pick-up alabilirmiyiz ?
3) 1 senede bir kontrolü uygundur raporu ile 5 sene arabamı değiştirmeden trafiğe çıksam ehliyetimle sorun yaşarmıyım ?

4) Heyete girmeden önce sağlık raporu kesinlikle çıkarma zorunluluğu var mı ?

(Engelimizi belirten)-(Bu raporun çıkması ne kadar sürer ve Özel hastanelerden alınabilir mi ?)

5) İstanbul'da veya çevresinde herhangi bir Özel Hastanenin H sınıfı ehliyet için rapor verme izni var mı ?
6) Heyet için hangi doktorlar ile görüşüceğiz ?
7) Heyetin verdiği rapor kararında ''Otomatik Vites Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir'' ibaresi sonucu ÖTV'den kesin olarak yararlanabilir miyim ?
8) H sınıfı ehliyet aldığımızda yeni yasaya göre kaç senede bir kontrol edilme sürecimiz vardır?
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Engel %90 altında ise yani sen kullanacaksan hak sahibi olarak 1600 cc kısıtlaması var.
H sınıfı ehliyetin var mı ?
Engelin nedir ?

Ehliyeti daha tam alamadım çünkü kas hastalığı olduğundan prosedür de sıkıntı çıkarıyorlar. Hastalığımın ismi FSH. Üniversite okuyorum. Alçak araçlarda şöfor koltuğundan kalkmakta zorlandığımdan dolayı Arazi, SUV & Pick-up alma gibi bir hevese kapıldım. Hem kendim hem ailem adına. Yani aldığım aracı aile fertlerimde kullanabilecek diye biliyorum.

Pick-up türü araçlarda ÖTV uygulaması.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...ar-otv-istisnali-olarak-satin-alinabilir.html

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-hisimlar-otomobili-kimler-kullanabilir.html

Kas hastası olduğunuz için tamamen doktorların insiyatifinde ehliyet alıp alamayacağınız...

özel donanımlı araç ibareli H sınıfı ehliyet kullanır raporu alsanız dahi, bu raporla alacağınız aracı sadece siz ve sizinle aynı engele sahip H sınıfı ehliyeti olan kişiler kullanabilir.başkada kimse kullanamaz.

% 90 ve üzeri raporunuz olursa aileniz kullanabilir, siz kullanamazsınız.

Danua.;

%90 üzeri kendisi kullanmayan kişi motor hacmi 1600 üzeri alabiliyomu alıyosa sınır kaç

Bilgi Edinme

Öncelikle Herkesin Bayramını Kutlarım.

Kendimce bir soru listesi oluşturdum çünkü artık kesin olarak bu ehliyet işini sonlandırmak istiyorum.

1) Heyete girmeden önce sağlık raporu kesinlikle çıkarma zorunluluğu var mı ?

(Engelimizi belirten)-(Bu raporun çıkması ne kadar sürer ve Özel hastanelerden alınabilir mi ?)

2) İstanbul'da veya çevresinde herhangi bir Özel Hastanenin H sınıfı ehliyet için rapor verme izni var mı ?
3) Heyet için hangi doktorlar ile görüşüceğiz ?
4) Heyetin verdiği rapor kararında ''Otomatik Vites Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir'' ibaresi sonucu ÖTV'den kesin olarak yararlanabilir miyim ?
5) H sınıfı ehliyet aldığımızda yeni yasaya göre kaç senede bir kontrol edilme sürecimiz vardır?

özel donanım ibaresi olduğunda yararlanırsınız, ekstra otomatik vites ibaresi olabilir ama özel donanım mutlaka olmalı.
Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden almalısınız ehliyet için kabul etselerde, araç alımı için özel hastaneleri kabul etmiyorlar,
size hangi doktorlara muayene olacaksanız kağıdı verirler onunla dolaşırsınız, heyet günüde heyete girer ve sonucu alırsınız...

"Kas Hastalıklarından myopati ve progresif muskuler distrofisi, myotonisi ve kas-sinir kavşak hastalıkları olan şahıslara sürücü belgesi verilmez. Nöroloji uzmanının kanaatine göre hafif vakalara yılda 1 kez muayene olmak kaydıyla A1, A2, B, F ve H sınıfı sürücü belgesi verilebilir."

Üst Alt