Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımı için hastaneler "yetkisiziz" deyip rapor vermiyor! Bu sorun nasıl aşılır?

halim_066

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Araç alımı için hastaneler "yetkisiziz" deyip rapor vermiyor! Bu sorun nasıl aşılır?

Ben bu durumda ne yapacağım %52 engelli raporum var ama araç raporu vermiyor hastaneler il sağlık Müdürlüğü ne gonderiyor il sağlık Müdürlüğü de ehliyet raporu veriyor bu karmaşık lik nasıl olacak

Aynı dertten muzdaribim.
Hastaneler özel tertibatlı araç kullanabilir diye yazmak istemiyorlar biz yazmıyoruz diyorlar sadece ötv den muaftır diye yazıyorlar ama buda bizim işimize yaramıyor çünkü sadece ötv den muaftır yazarlarsa o raporu ağır engelli yakını için kullanabiliyor. Bizim kullanabilmemiz ötv den muaf olabilmemiz için özel tertibatlı araç kullanabilir diye yazılması lazım. İl Sağlık Müdürlüğü yazıyor diyorlar. Oysa İl Sağlık Müdürlüğüne gidiyoruz onlarda sadece yeni ehliyet alacaklara kurdukları bir komisyonla rapor veriyorlar ancak bununda maliyede geçmediğini hastaneden rapor almamız gerektiğini özellikle belirtiyorlar. Komik ötesi bir durum. Gülsemmi ağlasammı şaşırdım ve pes edip eski aracımla şimdilik yola devam ediyorum :)

Bu arada başka komik bir şey anlatayım size. Mesela Ankarada Atatürk ve Ankara Hastanesi rapor için ücret istemezken Numune Hastanesi 200 TL de rapor ücreti istiyor. Neden diğer Hastaneler istemiyor dediğimde bilemeyiz onların uygulaması bu bize Sağlık Bakanlığı alın dedi diyorlar. Acep diğer Hastaneler hangi Bakanlığa bağlı bilen varsa cevap versin vallahi çok merak ediyorum :)

Bu kadar arkadaşımız mağdur ediliyorken, Bizim Birlik olup ortak bir metin hazırlayıp Sağlık Bakanlığına,Maliye ye ve Emniyete Yazı Yazmamız Gerekiyo Diye Düşünüyorum.

Allahtan Araban var ben sattım şimdide alamıyorum eski raporum süreliydi süresi bitince ortada kaldık resmen

Sistemin bütün engellileri kapdayacak şekilde yeniden ele alınması gerekiyor malesef...

Bileydim bu kadar zor karmaşık olduğunu arabayi satmazdim Allahtan abime sattım arabayi biniyorum araca trafik yakalarsa ne olur bilmiyorum eski aricimi geri almak istesem yine rapor lazım 3 haftadır bunlarla uğraşıyorum

İl sağlık Müdürlüğü ehliyet raporu için heyete gircem ehliyet var ama Ankarada haziran 16 da o raporuda aliyim ötv raporumla beraber tekrar maliyeye gitcem

keşke gecen sene yapsaydınız bu işleri ..bizim develetimiz birşeye yoğunlaşma oluyorsa onu hemen kısmaförmülünü buluyor ..ben gecen yıl allahtan otomobilimi ehliyetimi kıl payı aldım ..çok şükür

ben de ehliyeti aralık-2015 de hemen H sınıfına çevirdim. aracımı da 2 hafta önce aldım.

Olan oldu artık yapacak birsey yok bu karmaşanin geçmesini bekliyorum mağdur olan yine bizleriz

Bu durumda bu Yönetmelikte araba raporu alınmıyor hastanelerden devlet elimizden hakkımızı alıyor ötv vs araba alınmıyor yazıklar olsun

Fakat susup beklemek çözüm değil. Bir an önce bu durumun düzeltilmesi lazım. Ve eğer susup kaderimize boyun eğersek kimse bize altın tabakta bu hakkımızı geri vermez. Engelli dernekleri federasyonları konfederasyonlar acaba napıyor uyuyorlarmı. Yoksa bizlerin adını kullanarak gezip tozmalara devammı ediyorlar.

Sivas Numune biz özel tertibatlı ve ötv den muaftır raporunu veriyoruz. Ehliyetinizi yenilemeniz şart ama dedi. Haberiniz olsun.

hastaneler artıkozeltertıbatlı arac kullanabılı raporu vermedıgklerını ıl saglık kurulunun verdıgını soyluyolar ılsaglık mudurlugunden alınan raporlar sadece ehliyet degıstırmek ıcın gumruk kabul etmıyo ben bugun kavga dogus le aldım raporumu yoksa vermıolar arkadaslar haberiniz olsunn

Üst Alt