Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alım ve satımında vesayet/velayet islemleri sorunu..?

MuammA_

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba forum üyeleri ben %94 engelli ağabeyim üzerine araç alma ile ilgili bir kaç soru sormak istiyorum.
Ağabeyimin (18 yaşından büyük) 2007 yılında devlet hastanesinden alınma %94 ağır engelli SÜREKLİ ibaresi olan raporu var. Kardeşim de mental retarsasyon ve fiziksel engel durumu mevcuttur.(hem zihinsel hem de bedensel)
1- Aracı annem alacak ve annemin vasi belgesi alması gerekir mi? Yani kardeşi olarak biz almak istesek vasi gerektiğini biliyorum ancak ağabeyim zaten annem ile yaşıyor ve bakım parasını da alıyor, hal böyle olunca ağabeyimin velayeti annem üzerinde iken mahkemeye başvurup vasi belgesine gerek olur mu?
2- Rapor 2007 yılında alınmış olduğu için yenilmek gerekiyor mi? Öyle ise her hangi bir devlet hastanesi mi yoksa mahkeme mi belirler?
3- Aracı şayet alabilirsek 5 yıl sonra satarken yine mahkemeye başvurup mahkeme izin verirse satabileceğimizi söyleyenler var bu doğru mu ?
4- Şayet vasi belgesi gerekiyor ise bu süreç ne kadar sürer işlemler nedir ?
Not: Biz bu konuda baya araştırma da bulunduk lakin herkesin engel durumu aynı değil o yüzden farklı yazılar görüyorum. Bizim gibi %90 üzeri hem fiziksel hem zihinsel engelli üzerine araç alan anne-baba yada kardes olarak alan var mı? Bize bu süreç ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
Allah tüm engelli kardeşlerimize ve özellikle onların ailesine yardım etsin...

MuammA_

1- Evet vasi tayini gerekli. Evet, araç alımı için de ayrıca hakimin izni gerekli. Evet, hakim hastaneye sevk ederse çok daha iyi olur. Bazen kişinin elindeki raporu hakim görmezden gelip ille de kendi sevkini şart koşabiliyor. Bu konuda riske girmeye değemez.

2- Yeni rapor şart koşulur.

3- Evet, satarken de hakimin izni şart. Sattırmayabilir de.

4- İki aydan önce halletmek zor.

Buraya tıklayarak benzer bir deneyimi okuyabilirsiniz

Üst Alt