Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliği için başvurum Malulen diye işleme alınıyor!?

@feramuz,

Merhaba ben 13 ocakta SGK gittim başvuru zamanım dolmuştu 10 sene , bu sevk kağıdı verdikleri başvuru tarihim oluyor değil mi ? Yani emeklilik aciklanirsa 13unden 13une mi alıyoruz maaşı ??

@Konyaereğli,

Ben 4b liyim farki olur mu ?

İyi de ben 10 sene bekliyorum
Günü geliyor ocakta basvuruyorum Mart'ta
Sonuçlansa benim 2 ayimin maaşı yatmayacak mi şimdi ?

@İstanblue34,

haşimato hipotriodiden ilaç kullandığınız için mi %10 aldınız çünkü benim TPAO 2400 lerde ama oran vermemişti iç hastalıkları tsh normal diye

Bakur 25..26..27 arası günlerde maaş. Alır diye biliyorum sizde başvurduğunuz tarih itibari ile toptan maaş alırsınız @radol03,

Engelli emekliliğine başvuru esnasında çalışıyor olmak şart mı

@barcan88,

Bu çıkan kanundan dolayı ise dediginiz bilemiyorum.Ama kanun yürürlüğe girmeden önce ise dediginiz yanlış.Ben 2008 den önce girisim var.2021 de sürekli %88 oranla 1. Dereceden vergi indirimi ile emekliyim.Sgk kayıtlarında yaşlılık aylığı olarak geçiyor.

Merhabalar,

21.01.2025 tarihli engelli emekliliği başvurum için 12.03.2025'te çıkan ara karar sonrası istenen muayene tetkik testler ve raporları temin edip ilgili kurumlara ilettikten sonra başlayan bekleme sürecim bugün 26.06.2025 tarihi itibariyle sağlık kurulu tarafından tekrardan ikinci ara karar'a bağlanması ile sonuçlanmıştır. Bu durum normal midir ? Değil ise durumla karşılaşan bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlardan nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bilgi öneri ve yorumlarını rica ederim.

Teşekkürler.

Tabii ki normal değildir, ama SGK bu, ne yapsa yeridir!

@İstanblue34, Maluliyet ve Çalışma Gücü Kayıp Yönetmeliği aynı şeylerdir.

Malulen emeklilik sürecinde de aynı işlemler yapılır.

Çalışma gücü kayıp oranı ile emeklilikte de aynı işlemler yapılır.

Yapılan başvuru sonucunda sevk edilince durum bildirir raporu alınacak. Bu rapor SGK'ya gönderilecek SGK Sağlık Kurulu tarafından incelenecek ve çalışma gücü kayıp tespiti yapılacak.

Hastalığınız ile ilgili Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kayıp tespiti yapılırsa malulen emekli olursunuz.

Hastalığınız ile ilgili Orta veya Hafif Düzey Çalışma Gücü Kayıp tespiti yapılırsa çalışma yılı ve prim günü sayısı kriteri tutuyorsa çalışma gücü kaybı ile emekli olursunuz.

Yönetmeliği okumak isterseniz 👇

Ağır olursa maluliyeti orta hafif olursa çalişma gücü kaybını işaret eder

Üst Alt