Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aparatlar için 1250 TL istendi. Sizce normal mi?

suskun62

Üye
Konular
81
Reaksiyonlar
2
[FONT=sans-serif]35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları[/FONT]
[FONT=sans-serif]40.14. Tek elle/kolla işletilen alternatif uyarlanmış direksiyon sistemi

Bu iki aparatın fiyatı 1250 tl sizce bu normal mi, ne yapmalıyım.

birde tır ücreti 400 tl

araç : suzuki swift 1.2[/FONT]

suskun62 Hüseyin genelde bu civarlarda fiyat çekiyorlar ama sıkı pazarlık yaparsan 1,000 tl ile 1,100 tl arasına bağla ayrıca senden tır parası neden istediler anlamadım?
sadece çekici parası isterler oda araç muayene istasyonuna götürülmesi gerektiği için oda istasyonun uzaklığına göre 150 tl ile 350 tl arasında değişir.
tertibat için kimden fiyataldın?

ben geçen hafta citroen aldım.direksiyona topuz ve sinyal kolunu soldan sağa alan aparat.proje ve aparat:500 tl çekici:500 muayeneye 200 tl verdim.muayene çatalcaya gitti uzak diye.

[FONT=Georgia]@[/FONT]suskun62 Hüseyin işleyiş
1- tertibat tse den onaylanır
2- tertibat araca takılır(ücreti sana ayit)
3- araç çekici ile muayene istasyonuna götürülür(çekici ücreti ve muayene harçları sana ayit )
4- arca bayiiye geri getirilir.
6- ruhsat ve plaka işlemleri muameleci tarafından çıkartılır(trafik işlemleri bayiye AYİTTİR)
7- tır ücreti fabrıkadan bayiye nakliyesi dir sen dediğim gibi sadece çekici ücreti ödersin.

Abiler elektronik tertibatlarla ilgili firma varmı bildiğiniz

Arkadaşlar kolay gelsin. Ben de Geçen çarşamba günü araç aldım. Cuma günü tertibat takıldı. Muayne için bekliyorum. Muayneye araç kaç günde gider? Satış temsilcisi tertibat takıldıktan sonra evraklarını hazırladık diyo. bu evraklar nereye gidiyo. Süreç hakkında bilgi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse teşekkür ederim.

skaradeniz Tertibatı yapan kişi önce projeyi çiziyor sonra tse den onaylatıyor o evraklarla beraber bayi ye giderek tertibatı araca takıyor evrakları bayi ye teslim ediyor daha sonra muayene için tüv türk den randevu alınıyor ama istanbul içinde yoğunluk olduğu için bu süre 3 ile 15 güne kadar uzaya biliyor da istanbul içerisinde genelde çatalca,silivri istasyonlarına getiriyorlar araçları muayeneye bilginize.

Üstad benim tertibat cuma günü takıldı. Araç bayinin otoparkında bekliyor. TSE ye daha gitmedi. TSE ye muayneden sonra mı gidecek ben anlamadım. Bana daha sonra TSEye gidilecek dendi. Farklılıklar oluyor mu bu şekilde yoksa belli bir standartı ve sırası var mı bu işin

skaradeniz
işleyiş şu şekil de.
1- Tertibatcı ile anlaşıyorsun
2- tertibatçı aracın evraklarını bayi den alıyor
3- raporuna göre tertibat projesini çiziyor tertibatı yapıyor sonra tse den o projeyi onaylatıyor
4- tertibatcı tertibatı araca uyguluyor
5- Evrakları bayi ye teslim eder
6- Bayi aracı muayeneye sokmak için tüv türk den randevu alır
7-araç çekici ile muayene istasyonuna gönderilir
8- Araç tekrar bayi ye döner muameleci ruhsat ve plaka işlemleri için emniyetten randevu alır gerekli işlemler bu şekilde halledilir
9- Maliye ye aracın mtv den düşmesi için muameleci evrakları teslim eder.
10- ALLAH kaza bela vermesin güle güle binmeyi nasip etsin :)

1) tertibatçı ile anlaştım. 2) tertibatçı aracın evraklarını bayiden aldı. 3) raporuma göre tertibat projesi çizildi ve tertibat takıldı. Tertibatı gelip bayide taktılar. Tse ye falan gitmedi araç. Muayne için bekliyor. Tse ye muayneden sonra mı gidecek acaba

skaradeniz
Tse ile ilğili işlemi tertibarçı en baştan yaptı muayeneden sonra plaka çıkacak o kadar tse ile ilgili hiç bir işlem kalmadı.

tse uygunluk belgesi için toplam kaç para verdiniz. Araç tse ye ne ile gitti? Onlar mı götürüyorlar yoksa kendimiz mi götürüyoruz tse ye

skaradeniz
Tertibat için ben toplam 1150 tl çekici ücreti 350 tl muayene ücreti 190 tl ödedim.
Üstad araç hiç bir şekilde tse ye gitmiyor ve gitmeyecek muayene den sonra sadece plaka ve ruhsat işlemi sonunda aracı teslim ediyorlar size.

Nasıl yani anlamadım. TSEye gitmiyor derken. Yani uygunluk belgesini nasıl alıyoruz. Kusura bakmayın işlemler çok karışık geldi bana sürekli soruyorum.

skaradeniz üstad çok basit kafanı karıştırma aracın tüv türk te muayene ye gire bilmesi için tse onayı olması gerekli zati tertibatçın tse onayını almadan aracın tertibatını araca takmaz ve muayeneye araç götürülmez siz aklınızdan tse yi silin unutun bu işlem sizin işiniz değil ve yen baştan yapılıp bitmiş bir işlem.

Üstad şimdi ben tertibatçıyı aradım sordum. Dedi ki; ruhsatı alıp kendiniz gideceksiniz dedi. Öbür türlü biraz masraflı olur diye biz çekici ile göndermedik dedi. Böyle bir uygulama da var sanırım.

Son düzenleme:
Bu arada ben tse ye aracımın 3. derece yakınlarının kullanabilmesi için uygunluk belgesi almak için bahsediyorum.

skaradeniz üstad o olay farklı en baştan belirtsen daha kolay anlaşılacak konu.
3. anne,baba ve kardeşlerinin kullana bilmesi için işlem farklı ruhsat ve plaka çıktıktan sonra bulunduğun ilde ki tse noktasına giderek yanlış hatırlamıyorsam 500 tl civar bir ücret ödeyerek tse den aldığın bir belge ile trafik tescil büro amirliğine gidiyorsun ruhsata gerekli ibareleri ekliyorlar olay bu kadar.

Anladım kardeşim teşekkür ederim bilgilerin için sağol. Çok ta para istiyorlarmış yahuu. 500 TL az bi rakam değil. İnanın arac 33 bin TL (DACİ SANDERO STEPWAY OTOMATİK). Ama ıvırı zıvırı kaskosu, sigortası, çekici parası, tse parası 40 bine geldi? Hakkımızda hayırlısı olsun bakalım.

skaradeniz Üstad bu masrafları bizlerde yaptık malesef. 40 bin tl nin içine kurban parası olarak 500 tl ile 800 tl arasında bir meblağ da eklemeyi unutma :)
Allah kaza bela vermesin güle güle kullan.

evet içinde kardeşim. onu düşündüm. Allah hiçbirimize kaza bela musibet, sıkıntı vermesin inşallah... Sağol yardımların için.

arkadaşlar geçen cuma bende sıfır araç aldım.3.derece yakınlarımın kullanabilmesi için benimde yeniden tse ye başvurumu yapmam lazım.kaskomda 3.derece yakınları belirtilmiş.

Biz çekici ile götürmedik aracı oda ayrı bir tuzak. Kendimiz kullanarak götürdük bide çekiciye paramı kaptırcam delimiyim. Kardeşim geldi kullandı aracımızı muayeneye gittik hallettik.

karakas69 Mehmet sana kalmış kardeşin baban eşin çocuğun kullansın istiyorsan aracını tse den belge alarak diyer aile bireylerinin kullanımı için trafik tescilden işlettire bilirsiniz.
deryaaslanturk Derya hanım muayene istasyonu bayi ye yakınsa ve bayi o töleransı nadirde olsa gösteriyor ama aracın trafiğe çıkması yasak tescil belgesi yok plakası yok sigortası yok bir kaza durumunda sıkıntı size çıkar bayi ben ikaz ettim kendileri kabul etmedi bu şekilde götürmek istediler der ihale sizde kalır.

kaskoya da ekletmek lazım mı 3. derece yakınların kullanılması diye acaba.

@skaradeniz Mutlaka aksi taktirde kasko para ödemesi yapmaz ayrıca sıfır araç alan arkadaşlar lütfen kaskoya araç bir yıl içerisinde pert olursa sıfır araç değeri ödenmesi maddesini eklettirmeyi unutmayın.

[FONT=Tahoma] Engelli araç satışı ve alımı ile ilgili bilgilendirme umarım arkadaşlara yardımcı olur; Değerli arkadaşlarım öncelikle herkese kolay gelsin 14 nisan 2016 tarihi itibariylearacımı teslim alıyorum süreci aşağıda açıklayacağım herkese rabbim kazasızbelasız aracını kullanmak nasip eylesin isteyen herkesede daha iyilerini nasipeylesin;[/FONT][FONT=Tahoma]Bu aradaaracım 2016 model honda crv executive + beyaz arkadaşlar engel şeklim “SAĞ DİZ ALTI AMPUTASYONU” [/FONT][FONT=Tahoma]RAPORUM: [/FONT][FONT=Tahoma]ANKARA HASTANESİNDEN ALDIĞIM 2011 TARİHLİ RAPOR [/FONT][FONT=Tahoma]rapor tarihim [FONT=Tahoma]21.02.2011 TEŞHİS KISMINDASAĞ DİZ ALTI AMPUTE 1/2 KİŞİNİN ÖZÜR ORANI KISMINDA % 40 YAZIYOR RAPORSÜREKLİ RAPORUN ARKA KISMINDA SONUÇ KISMININ ALTINDA DİĞER YAZAN YERDE ÖZELTERTİBATLI ARAÇ KULLANMASI UYGUNDUR SKİK YAZIYOR [/FONT] "yani 2011 tarihliraporumla ve mevcut H sınıfı ehliyetimle aracımı aldım" önce 2011 model Peugeot 508 aracımın satışı ile başladımeski aracımı 06.04.2011 tarihinde aldığım için 07.04.2016 tarihinde ankaraemniyet müdürlüğüne matbu dilekçeyle müracaat ettim "engeli aracımın 5yılı doldurması sebebiyle aracımın üzerinde ilgili vergi dairesincekonulan şerhin kaldırılması" diye kimlik fotokopimi ve ruhsat fotokopimiekledim arşive yönlerdiler oradaki memur bilgisayardan bir tıkla satılamazşerhini kaldırdı sonra aynı gün tertibatsöküm projesi çizdirdim 400 tl ye söküm projesini öğleden sonra 15;30 gibiteslim etti vatandaş bende aracı abimle muayeneye gönderdim her ne kadarrandevu alması gerektiğini oradaki memurlar söylesede randevu almadan araçtespiti yapıldı projelerle ve ek 1 belgesi dolduruldu muayene parası 230 tl birgün sonra cuma günü satış verdim aracı cuma günü bayiye işlemlerimibaşlatın dedim tertibatçıyı çağırdım 500 tl ye yeni araca proje dahil tertibatyaptırdım yeni aracın bayiden tertibat takılıp tekrar muayeneye gitmesi içinde500 tl ödedim satış temsilcisinin beyanına göre 200 çekici parası 200 muayene100 tl iş takipçisi parası bugün14.04.2016 perşembe günü 15:00 da aracımı teslim alacağım İNŞALLAH bu aradaraporum eski tarihli ve ehliyetim "H" sınıfı yani bir sorun çıkmadıankarada ilden ile değişir mi bilmiyorum bu arada raporumun aslını kaybetmiştimnoter tasdikli suretle tüm işlerimi hallettim.[/FONT]

Bu numarayı ara bir gorusun ben en uygun buraya yaptırmış tim hatta yarı yarıya indi fiyat İsmail bey İstanbul dan 05322500714

Üst Alt