Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aparat takılı engelli otomobilimi ailem kullanabilir mi?

bLaCkRaCe

Aktif Üye
Konular
126
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar omurilik felciyim, elden gaz-fren aparatı takıl engelli ruhsatlı aracımı babam kullanabilir mi ?

vekalet çıkartmak 1. derece yakın olmak koşulunu taşıyan herkes kullanabilir

Emin değilim ama aparatlı aracı yalnızca aparatın yapıldığı kişi kullanır diye biliyorum.

eskiden olmuyordu ama şimdi kullanabiliyor

Ya biriside ne yapmam gerektiğini yazsın : )

bLaCkRaCe, merhabalar. İlk önce aracınızı normal kişilerinde kullanımına uygun olduğuna dair size en yakın TSE'ye götüreceksiniz. Oraya gitmeden evvel bir makine mühendisi ile irtibata geçmeniz sizin yararınıza olacaktır. Sonra TSE'nin düzenlediği uygunluk raporu ile Emniyet Müdürlüğüne gidiyorsunuz. Aracınızın ruhsat değişimi yapılıp anne, baba, eş ve çocuk ile 3. dereceye kadar akrabalarınızın kullanmasında sakınca olmadığına dair şerh düşüyor ruhsata emniyet. Benim aracım da aynı sizin ki gibi. Yukarıda saydığım kişilerin kullanmasında hiç bir sıkıntı olmuyor. Kolay gelsin.

İstanbulda nereye başvurursunuz bilmiyorum ama Ankarada TSE nin ostimde yeri varmış oraya gidip aracın mekanik aksamında değişiklik olmadığını belgeleyip onuda emniyette ruhsata işletmek gerekiyormuş buda 700 tl civarı tutuyormuş bende yeni araç aldım ve eşim kullansın diye bu işlemi yapacağım. ama benim aparatım aracımın mekanik aksamında bi değişikliğe sebep olmuyor sizinkini bilemem.
Sıfır alırkende ruhsatı çıkarmadan önce bu illemi yapıyorsunuz.

0 km araç alırken durum şu şekilde, raporunuzda belirlenen duruma göre aracınıza tertibat projesi yapılıp yetkili servisten fatura karşılığında proje taktırma işlemi yapılacak, sonra araç muayeneye girecek muayene kağıtları ile beraber TSE ye gidiyorsunuz, oradan da uygunluk belgesini alıp doğruca emniyet müdürlüğünde normal prosedürü takip ediyorsunuz. TSE ektradan 200 TL gibi bir para alıyor bilginize.

her iki ayagımı kullanamıyorum 0 araç aldım aparat taktırdım.ruhsatta araç sahıbınden başkası kullanaz diye şert koydular. TSE ye gittim385 lira para yatırdım.aracı 1 nci derece akrabaların kullanmasında sakınca yok diye belge aldım trafik e gittim TSE nın verdigi belge hiç bır ifade etmıyor.senden başkası kullanamaz dediler.aparat sadece senın için yapılmış dediler. bu konuda bılgısı olan lutfen yazsın....

17 Nisan 2015 Tarih 29329 sayılı Resmi Gazetede "KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK " 7. madde c kısmına bak. Linki

%90 altında engeli olanlarda eğer "Herhangi bir engeli bulunmayan kişilerin kullanımına uygun olarak üretilmiş olan aracın teknik donanımlarında hiçbir değişiklik yapılmadan, engelli kişinin sağlık raporunda belirtilen tertibatın ilave aparatlarla taktırılmış olması halinde" yakınları veya işe alınan şöfor kullanabiliyor.
Resmi gazetenin çıktısını al , kapı gibi! Arkadaşlara hatırlat :)
Tabii buradaki şart araca aparat takıldıktan sonra bile sağlıklı kişilerin kullanabiliyor olması, bence TSE'nin rapor ifadesi yanlış, sağlıklı kişilerde kullanabilir demesi yeterliydi, 1. derece değil, 3. dereceye kadar akrabaların kullanabilir çünkü

TSE içinde şöyle bir link buldum ,ilgilenen arkadaşlara

https://www.tse.org.tr/tr/icerikdetay/888/7510/arac-proje-faaliyeti-yapilan-tse-birimleri.aspx

Ben yeni araç aldım ve özel tertibat mevcut tse uygunluk raporu verdi ( ruhsat ta ARAÇ ÖZEL TERTİBATLIDIR yazılı) trafik tescil şube müdürlüğü nün bana dediği herkes kulanabilir. Bende her iki ayağımı kulanamıyorum ve sol el direksiyon altı tertibat mevcut istanbul fatih

cevap için teşekkur ederım. crimen. bana belge veren tse yetkilisini aradım oda trafik deki memuru aradı böyle bir kanun cıktıgını söyledi. nihayet(aracı kendinden başka kullanamaz ) ibaresini kaldırdı 88 lirada paramızı aldı...

Üst Alt