Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipsikotikler neden antidepresanlardan daha pahalıdır?

Pickle

Aktif Üye
Konular
59
Reaksiyonlar
396
Tıpkı kanser pazarı gibi, bu da niş bir pazar (niş derken, belirli ihtiyaçları olan, yani az sayıda tüketiciye hitap eden bir pazardan bahsediyorum). Ağrı kesiciler veya antibiyotiklerin aksine, ilacın geliştirilmesine giden araştırmaların maliyetini çok az kişi karşılıyor.

sağlık sigortası karşılamıyor mu ?

@Ahmet T,
Karşılıyor ama ben meraktan ilaç fiyatlarına internetten bakıyorum. Antidepresanların daha ucuz olduğunu fark ettim.

Yüksek Ar-Ge + patent + döviz + katı düzenlemeler = pahalı ilaç.
Arge çalışmalarının çok uzun sürdüğünün ve ruhsatlandırılmasının pahalı olduğunu biliyorum.Antidepresanlardan daha karmaşık ve daha zahmetli.

Teyzemin kızı eşini kaybedince depresyona girdi (gerçek bir olay) 9 ay cipralex kullandıktan sonra iyileşti ve ilaçları bıraktı. Ama ben psikozum 43 yaşına geldim 26 senedir antipsikotik kullanıyorum. İlaç bırakma gibi bir seçeneğim de (şimdilik) yok. Kabire girene kadar kullanmaya devam edeceğim. Olaya bu şekilde arz / talep açısından bakarsak "antipsikotik" ilaçların daha pahalı olması geçerli & mantıklı bir durumdur. Ha belki USA gibi veya batılı ülkelerde psikoz , bipolar vs. hastalıkların çabuk ve kalıcı iyileşmesini sağlayan ilaç formülleri geliştirilmiş olabilir Lakin yakın zamanda piyasaya sürüleceğini zannetmem. Hakkımızda hayırlısı olsun.

@Descartes,

Bi de rapor vermişler yurtdışına kaçamasın diye.Kişi kendi keyfine kalıyor...Bir yer bulan olursa yazsın.500 dolar aylık Çin de kalacak yer buldum ama orada bazı sıkıntılar var.

Bundan 20 veya 30 sene sonra bazı şizofren kişiler tamamen düzelecek. Lakin tedavi pahalı olacak. İğne çıktı yurt dışında 6 aylık bunu 6 aya çıkarabilen ömür boyu veya daha uzun süreli de yapabilir.

@Descartes,

İlaç kullananlara rapor veriyorlar.Size de vermişler sanırım.Hukuken ilacı kullanmak zorunda kalıyorsun rapor bulunduğundan.
Onu iptal ettirmek için özel de yeni rapor gerekiyor.Resmi olarak kronik hasta olmamak için.

@NewDay, normal ilaç kullanım raporum var Bir de %45 şizofreni ibareli heyet raporum var. Sen hangisinden bahsediyorsun ? İlacı kullanmak istemedikten sonra yazdırırsın ama içmezsin. Bunu kim / nasıl farkedecek ? Bende böyle bir durum yok da senin son mesajına istinaden yazıyorum. Raporu iptal ettirmek istesen normal şartlarda mahkeme, kamudan bir hastaneden görüş beyanı / rapor ister Özel hastaneyle ne işleri olur ki ? Psikiyatrik tedavi görmek yurt dışına çıkmaya engel mi oluyor ? O zaman ben bordo pasaportu nasıl aldım ? İstesem Yunan adalarına gezmeye bile gidebilirim.

@Descartes,

Yanlış biliyor olabilirim ama o an öyle düşündüm.Adnan oktar almıştı özelden raporunu.O da yatış görmüş.İlacı bırakmak için rapor almış akıl sağlığı yerinde diye.Psikiyatri doktoruna bir sorun kullanmak istemiyorum tamamen iyileştim diye.

İlaç kullanmak gerekiyor çünkü engelli raporu var.Clonexte wbc çok yükselirse ilaç alınıp alınmadığı ortaya çıkar...Özetle çıkış yolu arıyorum o yüzden bir beyin fırtınası olsun diye yazdım.Düşüncenin kaynağı geçen yaz aylarında Hakan fidanın 'bazı vatandaşların yurtdışına çıkmasını engelliyoruz eğer o kişinin bir hatası yoksa hata bizden kaynaklanıyorsa yurdışında kimsenin maşası olmasın diye' bir açıklaması vardı.

@NewDay,
Psikiyatri doktoruna "tamamen iyileştim; ilaçları kullanmak istemiyorum " diye sormak gibi bir durumum yok. Evet çok şükür; stabilim ve remisyondayım İlaç kullanmaktan şikayetçi de değilim. O yüzden bu iyilik halimin sürekliliği için kullanmaya devam edeceğim.

Beyin fırtınası olsun diye yazmışsın ama önceki mesajında yazdıklarınla üstteki arasında biraz anlam kopukluğu var. Daha farklı konulara geçiş yapmışsın. Adnan Oktar, senin yazdığın gibi özelden "akıl sağlığı yerinde" raporu almış olabilir. Bunu, bu haliyle herkese genelleyemeyiz. Bir kişi suça karışırsa cezai ehliyeti var mı ? Yok mu ? Mahkeme bu durumda """Adli tıp kurumuna""" sevkeder. Orada kişinin durumu gözlemlenir ve heyetin verdiği karar referans alınarak yargı kararı verilir.

Son düzenleme:
Üst Alt