Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipsikotikler iştah mı açar yoksa kilo mu aldırır?

Metabolizmayı yavaşlatır
İştah açar, kilo aldırır

Ben kullanmıyorum artık
Çünkü hiçbir ilaç beni tedavi etmedi
Daha da hasta etti

Uyku yapar kilo yapar yan etki yapar yaparsa yapar sorunlu ilaçlar en azından benim için öyle orta yolu bulamadı ilaç şirketleri

İştah da açıyor bana kalırsa metabolizmayı da yavaşlatıyor

Yorgunluk da yapiyor. Arada ugrayan depresyonu da ekleyelim. Haliyle kilo aliyorsun.

Evet kilo yapar ayrıca özel hayatta isteksizlik yapar

Pisikiyatri hastalarının boy kilo durumu ve kullandığı ilaçlarla olan ilişkisi için bir konu açmıştım baya cevap gelmişti oradan sorunuza katkı olacak cevaplar olabilir.

Bende tedavim öncesi 47kg dım. Şimdi 95kg oldum. 18 yaşında çocuk reyonundan giyiniyordum şimdi XL.
Ben kilo almayı durdurmanın bir yolu olarak irademi güçlendirerek buldum. Fitness a kaydoldum. Haftada 6 gün koşu, 3 gün ağırlık çalışıyorum. Hedefime ulaşmanın hayaliyle yaşıyorum. Bu bende gece acıkmanın önüne geçirdi. Çok acıkacak olursam 3 kaşık yulafı sütle yumuşatıyorum. A101-BİM den donmuş orman meyvesi alıyorum. Yulafa çok az bal koyuyorum, tadını yumuşatıyor. Üstüne orman meyvesi. Oh mis.
Sabah kahvaltıyada yulafı sütle yumuşatıyorum. İçine 2-3 yumurta kırıp, çırpıp pişirip ekmeksiz yiyorum. Ama akşam öğününde serbestim.

@anonymous, salon iyi ama yaşadığım yerde pek yok bir de aylık 2000 istiyorlar işsizim iş bulmak da dert psikoz şizofreni. Tedavisi görünce askerden muaf olunca

İlk hastalandığımda ilaçlara başladığımda 30 kilo aldım bir ara 15 kilo verip yine düştüm sonra 15 kiloyu geri aldım. 2 senedir kilom aynı. 83-85 arası. Boyum 178

İlaçları kullanmaya başlayalı daha 4 ay oldu 15 kilo aldı kardeşim.Bu işin sonu nereye gidecek merak ediyorum ilaçların faydası evet var ama yan etkiside çok çok fazla

bende ilaçlara başlarken 10 sene önce falan 65 kiloda sabittim şuan 85 de sabitim ama çok aşırı düzeyde iştah artışı var yemek yedikten bir kaç dakika sonra yeniden açlık hissetmeye başlıyorum. başlarda sadece ailem şikayet etsede çok yememden dolayı artık benimde canımı sıkmaya başladı.

Ben rahatsız değilim hastamız askerde şuan malesef o ortamda bu kiloları aldı sonrasında olabilir spor diyet inşallah ilaçlarıda bırakıcamız zamanlar gelicek.. @emre3

@sevgi07, hastalığa ve ilaçlara rağmen işini yapabiliyorsa bu çok iyi bir şey, maşallah. Bazı hastalara diş fırçalamak bile zor geliyor durumları kötü olabiliyor.

@KırıkZihin Evet şuan işini yapabiliyor rütbeli askerlik yapıyor ama ilaçlar onu mahvediyor farklı artık donuk uykulu halsiz ilaçları ilk kullanmaya başladığında bukadar değildi 4 ay oldu sanki onu daha çok uyuşturuyor ilaçlar hayatının hiçbir döneminde antidepresan bile kullanmadı kardeşim çok sosyal mutlu gülen çocuğun ışığı gitti artık.Evet dediğiniz gibi zor şeyler yaşayan hastalar var acil şifa versin Rabbim herkese

@sevgi07, normalde psikiyatrik hastaları ve ilaç kullananları askerde tutmazlar nasıl oldu da kardeşinizi askere tekrar aldılar.

Ekserisi hem iştah açar hem de metabolizmayı yavaşlattığı için kilo aldırır.
Abilify hapı bende gizli şekeri tetikleyerek ani acıkmalara sebebiyet veriyordu kişiden kişiye değişebilir.
Rexapin ise tatlı krizi yapardı tatlıcının önünden tatlı almadan geçemezdim; A101 gibi alışveriş yerlerinden den abur cubur alırdım.

İdeal kilom: 72
Şu an ki kilom: 91

Üst Alt