Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antalya'nın CHP'li Konyaaltı Belediyesi ve kumsaldan uzak tutulan sakatlar [Tartışma]

kuyucak

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
0
Haziran 2010 Güncel: Gerekli rampa yapılmıştır: http://www.engelliler.biz/forum/ayr...iga-karsi-kazanilmis-bir-basari-paylasim.html

OturanBoğa Not:

• Antalya'nın CHP'li Konyaaltı Belediyesi, ve denizden/kumsaldan uzak tutulan sakatlar!

* Antalya başta olmak üzere, sahil bölgelerinde denizden ve kumsallardan dilediğiniz gibi yararlanabiliyor musunuz? Yararlanamıyorsanız, neden?
    * Sizce yararlanamamanızın sebebi sakatlığınız mı, yoksa belediyelerin veya işletme sahiplerinin işlerini yapmaması mı?
    * Sizce sakatlığı olan insanları bu tür mekanlardan uzak tutmak bilinçli bir tercih olabilir mi? Olamazsa, aşağıdaki durum nasıl açıklanabilir?

CHP'nin sakatlara ihaneti...

Ben Antalya'ya Konyaaltında oturuyorum. Bütün Dünya insanlığına hizmet eden bu güzelim plajlardan biz engelliler faydalanamıyoruz. Uzaktan bakıyoruz denize...

Burayı bilenler bilir, bilmeyenlere kısaca anlatayım; Yaklaşık sekiz km uzunluğunda şehrin hemen içinde herkese yetecek kadar büyük bir plajdır. Ara ara plaj işletmeleri ve halk plajları şeklinde planlanmıştır. PAYLAŞILMIŞTIR desek daha yerinde olacak galiba... Şunu da hemen ekleyeyim; bu plajlara girişte epey bir merdiven vardır ve plajın genişliğide epey uzundur. Plaja indiğiniz anda tekerlekli sandalye yada bastonluysanız anında kumlara saplanırsınız ki, ancak üç-beş kişi yardımıyla çıkabilirsiniz.
Plajın dışındaki işletmeler ise nispi olarak sakatlara uygundur. İşte bizler bu kadar denize yakınız ve denize uzaktan bakıyoruz. Hani sorarlar ya: bütçeme uygun tatil yeri bilenler diye... Ben herkeresinde yutkunurum ve basarım kalayı... Bu kadar güzel bir yerde, çevre olarak mükemmele yakın şekilde, bizlere göre uygun olan, ve şehrin tam içinde olduğu için hemen hemen her bütçeye göre olan bir yere, kimseyi davet edemeyiz... Plaja kadar herşey mükemmel gerisi ZULÜM...

Zulmü anlattım, gelelim zalimlere... Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek... Kendisi C.H.P. li belediye başkanıdır ve en kötüsü eşininde ayaklarında da sakatlık vardır. Ben tam beş senedir bu işle uğraşırım ve bugün mücadelemin arkasında Sakatlar Derneği Antalya şubeside olmasına rağmen bir arpa boyu yol alamadık. Bize önerilen herşey yalan dolanki bunların gerçek yüzlerini açıkça ortaya çıkarıyor. Göstermelik olarak işletmelerin yaptıkları birkaç rampa, plajın yarısına varan tahta yolluklar vs. Ama bu işletmeler sonuçta para kazanmak isteyen kuruluşlar. Onlara da çok şey denir ama konuyu dağıtmamak için kısa keseyim. Fiyat politikaları ve uyguladıkları kurnazca engellemelerle buralarda istenmediğimizi hissettirmektedirler. Doğrusu bu sosyal sorumluluğu
üzerlerine almaya hiçte niyetli değiller.

Gelelim C.H.P. kısmına. Bu belediye başkanı bu partiden ve Baykal'ında en az yılda birkaç kez misafir olduğu değerli bir dostu ya.... Bizzat kaç kere il başkanı ile, ilçe başkanı ile milletvekileriyle konuşmamıza rağmen... Olmuyor... Bu adamı ikna etmeyi bırakın 'ya çocuklar siz ne istiyorsunuz' bile diyen olmadı.

Ya, bunlardan istenilende atla deve değil, alta tarafı birkaç rampa ve denize kadar tahtadan yollar... İstenilse çok az bi parayla çok kısa zamanda halledilir. Ama bakış açısı; başkanın hanımının az da olsa engelli olmasına rağmen sakatlara bakış açısı... C.H.P.nin bu başkana bakış açısı, aralarındaki duyarsızlık konusundaki sanki gizli anlaşma...

Haaa şunu yaptılar... Engelli tuvaletleri ve Rampaları vardır diye işaret koydular. Başkan otursa bi tekerlekli sandalyeye kaç kişi götürebilir denize kadar onu merak ediyorum. Bir kişinin götüremeyeceği kesin ama. Ayrıca doğru işletmenin içine giriyor. Acaba hanut mu alıyorlar?

İşte Deniz Baykal'ın kendi memleketinde, kendi şehrinde sakatlara yapılan bunlardır. CHP. kendisini taşıyacak olan her tür sivil toplum örgütüne, her türlü ezilene, ihanet içindedir

Konyaaltı Belediyesi
Telefon: 0242 259 09 26 – 27 – 28
Faks: 0242 259 00 33 – 259 09 24
Özel Kalem : 0242 259 09 21 – 22
Bşk. Yrd. : 0242 259 09 24
Halkla İlişkiler: 0242 259 33 33
web: Konyaaltı Belediyesi - [Ana Sayfa]
e-mail: info@konyaalti.bel.tr
e-mail: baskan@konyaalti.bel.tr

Konyaaltı Belediyesi

öyle zengin plajlarında değnekli insanı istemezler işte böyle arkadaş birleşip mücadele etmeyince bu böceklerle hiç bişey değişmez :evil:

Konyaaltı Belediyesi

ozan elektronik' Alıntı:
ayni olayı ben yaşadım Erdek,te 4 engelli wc yapıldı sahil şiridine sana başarılar dilerim netiçe alaçaksın derim arkadaş. :)

Allah allahhhhh Ben neden göremiyorum şu muhteşem tuvaletleri yahuu :?:

Ali ağbimin yazdığı gibi uyulması gereken kuralları bir çok yurttaş zaten bilmekte.Durum şu ki bu kurallara ve işlemler zincirine uycak yöneticileri bulmak zor. :wink:

chp engelliler

ugraşmazlar ugraşırlarsa günaha girerler :evil:

bu ülkede eksik çok dogru.ama bizi daha ne kadar görmemezlikten gelmeye devam edecekler....

üzüntüyle okuyorum bu yazıları ve yazıklar olsun diyorummmmmmm :evil:

antalya belediyesi

ZATEN HERKEZİN AYNI VE HEP BİR AGIZDAN BASBAS BAĞIRDIGI KONULARA NEDENSE YETKİLİLERİN KULAKLARI BİRDEN TIKANIVERİYOR SEN MİLYARDER BİR İŞLETMECİ OLSAN BAK BAKALIM İSTEDİĞİNİ YAPTIRMAN KAÇ DAKİKANI ALIYOR AMA SIRADAN BİR VATANDAŞ HELE BİRDE ENGELLİYSE KULAKLAR SAĞIR VEYA SAĞIR NUMARASI YAPMAKTA , ARTIK BİRİLERİ ŞU BAŞLARINI KUMDAN ÇIKARTIP BİZLERİNDE BİRER BİREY OLDUĞUMUZU HATIRLADIĞI GÜN BİR DİŞİMİ FEDA EDECEGİM

Konyaaltı Belediyesi

Bir hizmet gözünüzden kaçabilir, tamam, ama birileri 5 yıldır sorunu size taşıyıp çözüm bekliyorsa ve siz hala umursamazlık yapıp görevinizi yerine getirmiyorsanız, bu hoşgörülemez, dahası altında başka şeyler arar insanlar...
Bence bu kadar çığlığa rağmen belediye başkanı (yetkililer) sessiz kaldığına göre, bu kişilerin tek amacı olabilir, o da sakatlığı olan insanları plajlardan uzak tutmak!

Bu sorunun kamuoyuna duyurulması için elimizden geleni yapacağız... Gerekirse yurt dışındaki sakat dernekleri ve turizim birlikleri ile irtibata geçip, konuya onların da taraf olmalarını sağlayacağız... Oradaki insanlar buradakiler gibi sessiz kalmaz, ciddi yaptırımlar da uygularlar...

engellilerin bu tip durumlarda dışarda bırakılmaya çalışılması çok üzücü şiddetle yetkilileri kınıyorum elimden bişey gelirse bende yapmaya hazırım

bende bu sene yaşadığım yerde kendi imkanlarımla denize gittim ve girdim . çünkü beni psikolojik olarak rahatsız etmeye başlamıştı .bende ne olursa olsun bi şekilde denize girecem dedim ve bu sene 8-10 defa da olsa gitttim güneşlendim denize girdim . ama zor oldu tabi . ulaşım falan zordu . bi de kumsala ulaşmak biraz uğraş gerektiriyordu . antalyada o sıcakta denize o kadar yakınken girememek çok üzücü anlıyorum . karadeniz bile çok sıcakken bu yaz . antalyayı düşünemiyorum

hayatın bana öğrettiği şeylerden biri de şu:

İSTEMESİNİ BİLİRSEN ALAMAYACAĞIN ŞEY YOKTUR

istediniz ve alamadınızsa yapılacak iş basit

İSTEME ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRECEKSİNİZ.

antalya'nın soluk borusu ne...turizm tabii
bülent güzel bi noktadan yakalamış.
yurt dışındaki derneklerin desteğini sağlamak.
biz türklerin çok kötü bi hassasiyeti var bunu kullanalım
bizim medya günlerce yazsa kimse iplemez ama ossurukdan bi yabancı gazetede
tek sütuna 5 satırlık bi yazı çıksa onu manşet yaparız.
yöneticilerin eliayağı dolanır.

mrh.

Sevgili Kuyucak;

Konuyla ilgili olarak Konyaaltı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Rabia ÖZDEMİR Hanım ile telefon görüşmesi gerçekleştirdim.

Konuşmamız kabahatleriyle şu şekilde gerçekleşti:

Yurt genelinde 5 binden fazla engellinin günübirlik bir araya geldiği bir internet sitemizin bulunduğunu ve bu sitemizde de Konyaaltı Belediyesi ile ilgili bir eleştirinin mevcut olduğunu ve bu eleştiriyi son derece haklı gördüğümü söyledikten sonra, formumuzun adresini kendisine verdim.

Sayın Rabia ÖZDEMİR; 16 no.lu halk plajının baştan sona engellilere uygun şekilde dizayn edildiğini, plaja erişim açısından geniş ve kullanışlı bir rampanın mevcut olduğu, plaj genelinde 8-9 adet engelli tuvaletinin mevcut olduğunu ve araçla gelen engelliler için özel otoparkların mevcut olduğunu söyledi. "Bütün bunlara rağmen eksik bir uygulumamız sözkonusu ise; eksiklikten birebir etkilenen insanlar olarak bu durumdan muzdarip olan engelli arkadaşlarımız, lütfen bizimle irtibata geçsinler" dedi.

Bu tür talep ve başvuruların olduğunu, ancak kale alınmama gibi bir durumun sözkonusu olduğunu söylediğimde, kendisinin bu konuyla yakından ilgileneceğini ve eksikliklerden muzdarip arkadaşların bizzat kendisiyle irtibata geçmesini rica etti.

Selam, sevgi ve saygılarımla...

gerçekten yazıklar olsun ama bi arkadaşımızın dediği gibi alışmak lazım burası Türkiye ... ama türkiye diyede suscak deiliz tabi herkees hakkını arayacakk...

Sevgili Bülent... Bunların sıkışınca en çok başvurdukları şey yalan, aldatmaca...

Zaten yazımda belirtiyorum ben, kaldırıma kadar her şey mükemmel diye.
1- Orası yani 16 nolu plaj bizim için düzenlenmedi. İş makinaları için yapıldı. En çok yada tek gidebildiğim yer orası benim. Orayı da anlatayım; Girişte önden biri tutacak arkadan biri, t. sandalyeyi, yoksa kayarsın... Hadi indin kuma yolluk diye yapılan tahtalar o kadar dar ki, tekerlekli sandalye sığmaz. Hadi gittin kıyıya kadar üç-beş kişiyle, önler tutulduysa ayvayı yedin... Hadi buldun bi yer, şemsiye şezlong, su-çay, ufakta bir sandviç en az yirmi kaat... Geriye kaldı çıkmak...
Rampa o kadar dik ki... Beni iten arkadaşın ayağı kaydı, ben arka üstü düştüm... Öne yana değil, arka üstü.. Hem de arkadaşın üstüne... Daha bir ay önce, 2000 kişi şahit hem de. İşte onların sakatlar için düzenledik dedikleri yer burası.

Dedim ya amaç kötü, biner bir yetkili t.sandalyeye bakar oluyor mu.. Yaptıkları zulümden daha ağır olanı, yalan söylemeleri..

2-İnsan gibi düzenlense, bu sorumluluk bizim denilerek bakılsa, İşletmelerin içine değil, doğrudan halk plajlarına yaparlar... Burada tekerlekli sandalyeli yok sanıyorlar... Yüzlercesi o sıcakta bir yere gidemediği için, gölgelerde, derneklerde evlerde serinlemeye çalışıyorlar...

3- Kişilerden telefon bekleyecek yada mesaj bekliyorlarmış... Yalanın hani üstüne tüy dikilmesi olurya, işte buna denir... Sakatlar derneğinin sayısız başvurusu var.
Benim hem kendilerine, hem de başkana yazılarımda adresim, ev telefonum ve de cep telefonum var...

4- Bu işte yapılması gerekenler bence; Bu olayı hemen bir mühendise noter kanalıyla uygunluk tesbiti yaptırmak. Burada alenen bir ayrımcılık suçu işleniyor, bu belge ile savcılığa suç duyurusunda bulunmak, hallatmezlersede Avrupa insan hakları mahkemesine gitmek. Bu olayı da tüm dünyaya davulla zurna ile duyurmak..

Bir ülkenin, bir şehrin sakatlarına uygulanan aleni bir ayrımcılığı/ırkcılığı iki üç zevatın iyi yada kötü niyetine bırakmamak lazım.
Saygılar

kuyucak' Alıntı:
Sevgili Bülent... Bunların sıkışınca en çok başvurdukları şey yalan, aldatmaca...

:lol: :lol: :lol: :lol: Ben bu sözleri bir yerlerden hatırlıyor gibiyim 8)

İster Mülki olsun ister de yerel yönetim olsun hemen hemen hepsi aynı yola başvurur. Yanıltma ve yanlış yöne sevk ederek hedef saptırma :lol:

Hasan abi, sen bi arayıp konuşmayı dener misin Rabia hanımla. Sonucu da yaz buraya sonra... Bizim amacımız kimseyi karalamak değil, çözüm bulmak. Rabia hanım da Bülent'e dediği gibi çözüm üretecekse, ne ala...

6 yaşımdan bu yana Antalya ya tatile gidiyorum. Kemer de Çamyuva, Miço ve Kındılçeşme Serik de ; Boğazkent, Antalya nın içinde Konyaaltı Öğretmenler plajı, Alanya, Side Göynük ve belki aklıma gelmeyen pek çok noktadan denize girdim. değnekli olmam sebebiyle ben bir sorun yaşamadım ama gerçektende bugüne kadar denize girdiğim hiç bir plajda tekerlekli sandalyeli arkadaşlara kolaylık sağlayacak bir düzenek görmedim. Orada plajın işletmesini veriyorlar kiraya gerisine karışmıyorlar. Öyleki Serik de siteler plaja şezlong yığmışlar eğer o siteden değilsen o noktadan denize bile giremiyorsun.
Bence bu durum sadece Konyaaltı Belediyesini değil Antalya Büyükşehir Belediyesi ve buna bağlı olarak da tüm belediyeleri ilgilendiriyor. Ne olacak şimdi Konyaaltı belediyesi sorunu çözse bile Kemer de oturan adam denize girmek için ta şehir merkezine mi gelecek? bence Büyükşehir Belediyesi ile temasa geçmek gerekli. Ben şimdi bir mail atmayı düşünüyorum...

Konyaaltı Belediyesi

Aynı olaylar Türkiyenin hemen her yerinde var ne yazık ki :( Örnek isteyin yeter ki ; Efendim bundan yaklaşık olarak iki ay kadar önce Çöyder ( Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği ) çalışanları ve yönetimi ile beraber engellilerin bir cumartesi yada haftanın uygun olan bir bölümünde denize girmelerini gönüllerince eğlenmelerini sağmaya çalışmak için,İzmir Seferihisar da bulunan teos trafında ki Orman Kampına gittik.Orada da aynı şey söz konusu idi ne yazıkki :( O kampı Orman işletmeleri kiralık olarak vermişti ve kiralayan kişinin söylediği aynen şöyleydi ; "Engelli olmayan insanlar sizleri burada gördüklerinde rahat hareket edemezssiniz. Bu yözden sadece size ait olacak şekilde bir gün ayarlayabiliriz."Kampı gezdiğimizde inanılmaz olan şey şu idi dostlarım,Engelli olmayanlara ait olan tuvaletler tertemiz ve her an kullnılabilir durumdayken,Engellilere ait olan bir tuvalet,İğrenç durumda ve son derece bakımsız idi. Bu durumun neden kaynaklandığını bu sorumsuzluğu anlamaya çalıştık ama,inanın ki anlayamadık doğrusu.

Bu sorumsuzluğu,Takipziliği yapan Ormman Bakanlığına bağlı bir kuruluş.Yani Ne belediyelik nede muhtarlık.Burası Devletimin yeri.Ama ne yazıkki ayrımcılığın ta kendisi burada da yapılıyor.

Bütün bu olaylardan analadığım olay şu ki; Her şeyin altında Ekonomik kaygılar yatıyor. Tam manası ile bir ayrımcılık Güzel yurdumun her yerinde aralıksız devam ediyor.Belki şimdi Sezon bittiğinden ve insanların artık çok rağbet etmediği yerlerde yerel yönetimler yada mülki yönetimlerin kontrolündeki yerler laf söz olmasın diye bir şeyler yapacaklar göstermelik olarak,ama inanın ki hepsi o.ULA HER ŞEYİMİZ GÖSTERMELİK OLMUŞ :(

Konyaaltı Belediyesi CHP engelliler

bi ara benim başıma bi olay geldi tatil sitelerinde bile engellilerin ve sakatların havuza girmelerin istemiyorlar.
bir tatil evi kirasan havuza girmeni istemezler.
böyle yerlerde var.

Slm

Sevgili Hasan Abi;

Benim gibi tahmin ediyorum birçok arkadaş aramıştır ve benim aldığım cevaplar alınmıştır.

Açık söylemek gerekirse Rabia Hanım biraz ilgili ve duyarlı gibi geldi bana. Bana sorarsan, bu aramalardan sonra bir de sen arayıver. "İçinde bulunduğumuz sıkıntılara binaen yurt genelinde size tepki telefonları geliyor, sizler de böyle cevap veriyormuşsunuz" tarzında bir görüşme yaparsan ve konuşma hakkında bize de bilgi verirsen, bizler de üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Selam ve sevgiler...

sunburn' Alıntı:
..."Engelli olmayan insanlar sizleri burada gördüklerinde rahat hareket edemezssiniz. Bu yözden sadece size ait olacak şekilde bir gün ayarlayabiliriz

Gerçekten Sakatlar rahatsız olur diyemi acaba :lol:

Bülent_7340 görüştümü acaba?..Aslında bu görüşmeden çıkacak sonuç çokta önemli değil.Yani konuşma olumlu bile olsa konuyu gündemden düşürmeyelim..Genel bir sorun çünkü.Söylememe gerek yok sanırım.:)

Arkadaşlar sorun malesef sadece antalya sahillerinde değil.ben İzmirdeyim.Bütün millet tatile egeye gelir ben bu sene oğlumu denize götüremedim!
Oğlumla bırakın denize girmeyi kenarına gidemiyorsun ki!
Bu ülkede eksik o kadar çok ki daha normal caddelerde gezemiyoruz tekerlekli sandalyelerle adamların işi yok da bizim denizimizi mi düşünecekler!Hiç inanmıyorum.Onlar sadece göstermelik yapıverirler bir şeyler soru sorulunca da şişire şişire anlatırlar millete zavallılar!!!! :evil:

Re: mrh.

16 No'lu "bizlere özel" düzenlenen plajın bizler için düzenlemelerini sanırım video ve foto olarak buraya koysak daha iyi olacak.

İlk fırsatta "sağlıklı" bir arkadaşımı sandalyeye oturtarak o rampayı kullanırkan fotoğraflarını çekip sitede yayınlayacağım.

Nasılsa kayıp düşünce kurtarır kendini, ben cesaret edemiyorum denemeye :)

kuyucak' Alıntı:
Orası yani 16 nolu plaj bizim için düzenlenmedi. İş makinaları için yapıldı. En çok yada tek gidebildiğim yer orası benim. Orayı da anlatayım; Girişte önden biri tutacak arkadan biri, t. sandalyeyi, yoksa kayarsın... Hadi indin kuma yolluk diye yapılan tahtalar o kadar dar ki, tekerlekli sandalye sığmaz. Hadi gittin kıyıya kadar üç-beş kişiyle, önler tutulduysa ayvayı yedin... Hadi buldun bi yer, şemsiye şezlong, su-çay, ufakta bir sandviç en az yirmi kaat... Geriye kaldı çıkmak...
Rampa o kadar dik ki... Beni iten arkadaşın ayağı kaydı, ben arka üstü düştüm... Öne yana değil, arka üstü.. Hem de arkadaşın üstüne...
Daha bir ay önce, 2000 kişi şahit hem de. İşte onların sakatlar için düzenledik dedikleri yer burası.
desene, bashtan sona engelliler icin düzenledikleri 16 nolu plaj shu engelli tuvaleti kadar kullanishli :)

• dummheit.JPG

"aptalliga karshi mücadele daha yeni bashladi"
dante, yap gercekten öle bi güzellik, cekicen resimleri merakla bekliom walla :)...

Harikasın yaaa...Demekki aptallığın milliyeti burada ayrılıyor. ...Bizdekiler sinsi ve yalancı,
sizdekiler dobra. Ama sonuç aynı. Epey güldürdün beni akşam akşam...Saolasın

chp'nin sakatlara ihanet etmesi için herşeyden önce sakatların yanında olması gerekir, daha önce olduğuna dair bir emare olmadığına göre ihanet etmişde sayılmaz. değil mi
TAMAMEN SANA KATILIYORUM ARKADASIM BU DUYARSIZLIK ONLARIN GERCEK YUZLERI ISTEEEEE..........

"Antalya başta olmak üzere, sahil bölgelerinde denizden ve kumsallardan dilediğiniz gibi yararlanabiliyor musunuz? Yararlanamıyorsanız, neden? "

Ben çocuk felciyim. Olanaklarımız elverdiğince yaz aylarında tatile gidiyoruz. Üstelik denizi ve yüzmeyi çok seviyorum. Ama gelin görün ki, kendime uygun tatil beldesi bulmakta zorlanıyorum. Çünkü kumda yürüyemiyorum. Bunu aşmak için kendi kendime kriterler belirledim. Denize sıfır olacak gibi. Kumsalı çok fazla olmayacak gibi. Böyle bir yer bulmak için otel otel geziyorum. Kimi kez, bu tip yerler çok pahalı oluyor. Vazgeçiyorum. Kimi kez, bir hafta kalacağıma üç gün konaklayıp geri dönüyorum. Hem emekli hem de sakat olunca ince eleyip sık dokuyorsunuz.

Ne yazık ki, hala ülkemizde engelliler yok sayılıyor. İnsan yerine konulmuyor. Engellilere uygun otel , motel, pansiyon sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Oysa kumsalın bir kenarına engellilere uygun yürüme bantları yapmak çok pahalı olmasa gerek!!!

" Sizce yararlanamamanızın sebebi sakatlığınız mı, yoksa belediyelerin veya işletme sahiplerinin işlerini yapmaması mı?"

Ben hiçbir zaman sakatlığımı bir engel olarak görmedim. ( Genç kızlık dönemlerim hariç) Yaşam bizlere göre normalleştirilmediği için birtakım sorunlar yaşıyoruz. Eğer yaşam bizlere göre dizayn edilse, hiç zorlanmadan insanca yaşayacağız.

Tabii ki, belediyeler ve işletmeciler üzerine düşen sorumlulukları yapmıyor. Ama belki de, bu bilinç eksik insanlarda. Öyleyse sesimizi duyurmamız gerekiyor.

Haa! Evet, Konyaaltı Belediyesi ile Kuyucak’ın mücadelesini okudum. Kuyucak’ı tebrik ediyorum. Belediyeye ise, pes doğrusu!

İşte sol bunun için eriyor. Hem sosyal demokrat bir partinin temsilcisi olacaksınız. Eşitlik, özgürlük, sosyal adaletten dem vuracaksınız. Sonra da üzerinize düşen sorumlulukları yerine getirmeyeceksiniz. Lafla peynir gemisi yürümüyor sayın başkan! Duy öyleyse sesimizi !

Bu konuda ne yapmamız gerekiyor ise yapalım.

"Sizce sakatlığı olan insanları bu tür mekanlardan uzak tutmak bilinçli bir tercih olabilir mi? Olamazsa, aşağıdaki durum nasıl açıklanabilir?"

Ben bilinçli bir tercih olduğuna inanmıyorum. Öyle düşünürsem, çok öznel düşünmüş olurum. Ama bir nokta var ki, oraya işaret edeyim.

Bu yıl Avşa adasına ailece gittik. Eşimde engelli. Birimiz topal, birimiz kambur yani !!! Bir de kızımız var. Yarım pansiyon bir otelde kaldık. Onaltı yıldır evliyim. Gittiğim hiçbir yerde kendimi bu kadar rahatsız duyumsamadım.

Bata çıka denize giriyorum. Bakıyorum tüm gözler bana çevrili. Eşimin sırtına krem sürüyorum. Plajdakilerin hepsi bize bakıyor. Yurt dışından gelen gurbetçiler hariç. Öğle saatlerinde ayağımı sürüye sürüye ( kum olduğu için yürüyemiyorum) otele çıkıyorum. Otelin bahçesinde oturanlar uzaydan biri gelmiş gibi bakıyorlar bana.

“Kendi kendime kuruntu mu yapıyorum “dedim. Hayır. Kızımla da konuştum. Aynı şeyleri söyledi.

Koridorlarda, plajda, restaurantta karşılaştığımızda bizi tepeden tırnağa süzüyorlardı. Bakışlarında bir üstünlük edası, tavırlarında kurum kurum kurumlanış vardı.

Evet, bizleri kendi sınıflarından görmüyorlardı. Hepsi burjuva takımındandı. Aynı restaurantta yemek yerken, birlikte plaja girerken rahatsız oluyorlardı. Öyle ya! Ne işi vardı sakatların burada!!! Çünkü sakatları hep dilencilik yaparken görmüşler, belki de ellerine birkaç kuruş sıkıştırmışlardı. Ya da televizyonlara çıkartılan kimi sakatlara acımışlar, kimine ise, köyün delisi gibi kahkahalarla gülmüşlerdi. ( Show programlarını kastediyorum)

Çünkü, sakatlar medya için birer malzemeydi. Onlar da medyanın gözü, kulağı ile sakatlara bakmayı öğrenmişlerdi.

Sözün kısası, insanları nasıl yönlendirirseniz öyle düşünürler. Tabii ki, medyayı, günah keçisi yapacak değilim.

Toplumun bize “anormal” olarak bakmasında tarihsel, toplumsal, psikolojik, ekonomik birçok boyut var. Tarihsel olarak insanlığın gelişimi ile sakatlığa bakış açısı arasında bir paralellik var. Sakatlar genellikle ekonomik düzeyi düşük kesimlerden çıkıyor. Yoksullukla sakatlık arasında yine bir paralellik var. Psikolojik boyutuna gelince…

Farklı olan her zaman ilgi çeker. Fakat burada önemli olan toplumumuzda “engelli kültürü” olmadığıdır. Bedence sağlıklı olanlar bizlere nasıl davranmaları gerektiğini bilmiyorlar.

Yine aklımda kalan bir anekdot…

Yıl 2002… Ayvalıktayız. Dernek üyeleri ile birlikte tatile gitmiştik. Plajda güneşleniyorduk. Kumsalda sarmaş dolaş iki sevgili yürüyordu. Kimisi tekerlekli sandalyeli, kimi bastonlu, kimi topal, kimi kambur insanlar kümesine baktılar… baktılar…

Sonra da kız olan erkek arkadaşına dönerek:

“ Ayy! Çok iğrenç! Şunlara bak! Ne işleri var burada bunların “ dediğini duydum. O sözcükleri söylerken yüzünü buruşturuyordu.

O söz hiç kulaklarımdan gitmedi. Hala bugünkü, gibi aklımda...

yaşadığımız bu güzel ülkede var olan sorunların çözümünde malesef menfaat güdüsü ön planda.Siyasi partiler seçim zamanları halka iner sorunları çözüleceği garantisi vererek oy isterler.Gelen başka meclise giden başka.Önemli olan meclise gidecek olan adayların halkla bütünleşmesi gerekir.Sosyal ve demokrat geçinen partilerde menfaat ön planda.Son 25 yılda özürlülere hizmet anlamındaki işleri AKP yapmıştır."AKP'li değilim"Tabanda olan bizler kendi menfaatlerimiz giderildiği zaman sesimiz çıkmaz.Derneklere bakın yönetimlerde sendikalar gibi kalıplaşmış.Başkan koltuğa oturup ekibinide yaptımı,yürür gider.Antalyada yaşanan olay dışında çok daha vahim olaylar yaşanmaktadır.Tepki koyan kim ? hiç kimse...........

Özürlü olmak kader veya yazgıdır.Ama yaşam kalitesini arttırmak insanın kendi elindedir.Ramazan Ayı sebebiyle bir çok mahallemizde yaşayan özürlü arkadaşlarımıza gittik.Yaşadıkları ortamlar insan'a layık değil.Çözüm için öneriler çok icrat yapacak makam yok.Dün akşam bir tv kanalında okullların tamiratı ile ilgili yardım toplanıyordu.Bulunanlar kendileri verse o parayı sorunun temelinden çözümü olur.Ama yok milletimizin kadirşinaslığından faydalanarak reklam yapmaktadırlar.Tvlerde engelliler için bir kampanya yada bir reel program görmedim.Tv8 de başlamadan bitti bir programda.İnanın bir Başbakan ağırlığını koysa bırakın programı tvyi tahsis ederler.

ithal_kundura' Alıntı:
chp'nin sakatlara ihanet etmesi için herşeyden önce sakatların yanında olması gerekir, daha önce olduğuna dair bir emare olmadığına göre ihanet etmişde sayılmaz. değil mi :D

Sevgili İTHAL_KUNDURA;
Sakatlar'ın neden chp'li olduklarının/olmadıklarının tartışıldığı bir ortamda bu sorunun cevabı basit olurdu. Gel gör ki, bu sayfada sadece ve sadece toplumun bir sınıfının gözardı edildiğine dair bir görüş alış-verişi söz konusu.

Bir engelli olarak sizden ricam, Antalya'da yaşayan ve tatilini gidermek için Antalya'ya giden engelli kardeşlerimizin, tatil ihtiyaçlarını rahat bir şekilde gidermeleri için; fiziksel çevrenin düzenlenmesine dair tepkilerimizi koyuyoruz.

Bu sorunuzu, chp'nin ilgili merciilerinde tartışma konusu yaparak konuşabilirsin.

Mesela benden sana bir soru; "gençliğinin en aktif, en dinamik dönemlerini o saflarda harcamış olan birçok engelli, neden chp yönetiminde yer alamamaktadır; neden nüfusun %10 küsürüne tekabül eden engellileri temsilen, mecliste bir engelli vekil bulunmamaktadır? Aceba chp, sosyal kimliğinden uzaklaşmış mıdır?"

Sapla saman, karıştırılmayacak kadar nettir. Buna rağmen karıştırılıyorsa, bunda ya cahillik vardır; ya da kasıt...

Selam ve sevgiler...

Hasan abi, bi arayıp konuyu iletsene tekrar. Bakalım denildiği gibi çözecekler mi? İzlenimlerini de yaz sonra buraya...

Konyaaltı Belediyesi CHP engelliler Mersin belediyesi

Mersinde 6 senedir yaşamaktayım. Sahil şeridindeki plajlardan engellileriin faydalanmarı için hiç bir kolaylık görmediğim gibi aksine plajların büyük çoğunluğuna merdiven yardımıyla ulaşabiliyorsun.
Engelliler için bir plaj yaptırmak için dernekçe girişimde bulunmamıza rağmen kapıların yüzümüze kapatıldığını görüyorum. Bu da demekki yöneticileirimizin engelliler konusundaki hassasiyetini gözler önüne seriyor. Umarım engelli bir yönetici kadrosunu oluştururuz ve halden anlayan bir sistem oturturuz (Mersin için)
Aksi takdirde böyle gelmiş böyle gideceeeekk korkarım valllaaaa çok söyleriz.

Saygılarımla.... :wink:

Üst Alt