Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annemin % 44 raporu var, fakat diploması olmadığı için ehliyet alamıyoruz..?

erologlu

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
Annemin % 44 engelli raporu var. H sınıfı ehliyetle indirimli araç alınabileceğini biliyorum. Fakat H sınıfı ehliyet için en az ilkokul diploması gerekiyor diye biliyorum. Ne yazık ki annem hiç okula gidememiş. Bu yüzden diploması yok. Bu durumda ehliye alamıyoruz. İçinde bulunduğumuz durumun başka bir alternatifi var mıdır? Teşekkürler.

% 44 raporu olan annenizin ozru ortapedik mi ?..

Ortapedik ozru olanlar OTV muaf arac alabilirler. fakat araci kendileri kullanabilir.

Anneniz araci kendisimi kullanacak. ?

Evet küçükken çocuk felci geçirmiş. Bir bacağı diğerinden daha kısa ve küçük. Yıllar önce olduğu bir ameliyatta da yapılan bir hatadan dolayı ayağındaki sinirler biraz hasar görmüş. Fakat anneme h sınıfı ehliyet alabilmemiz için ilkokul diploması gerekiyor. Annem okula hiç gitmemiş. Ehliyet alamıyoruz. Bu yüzden aracı kendisi kullanamayacak. Durum bu
Teşekkürrler

aracı alabilmeniz için ehliyet olması gerekir
ehliyeti alabilmeniz içinde diploma gerekir.
o yüzden işiniz imkansız gibi birşey.maalesef aracı alamazsınız

En yakın ilkokula veya halk eğitim merkezine giderek okuma-yazma kurslarına katılın belirli bir süreden sonra okur yazarlık belgesi alabilir ve o belge ile umuyorum ki (ama yine müracaat edeceğiniz yerlere bir sorun)H sınıfı sürücü belgesine müracaat edebilir.

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Son bir soru sormak istiyorum. Sağlık kuruluşundan alacağımız raporda sadece otomatik vites araç kullanabilir şeklinde bir ifade yazılırsa, yani özel donanımlı araca gerek yoktur şeklinde olursa alınan aracı başkası da kullanabilir mi? Büyük ihtimalle özel donanıma ihtiyaç olmayacaktır diye düşünüyorum çünkü annemin bacağı diğerinden sadece 3.5 cm kısa.
Teşekkürler

Annemin sorunu sağ bacağında. Bu durumda otomatik vites ibaresi yerine özel donanım mı olur?
Teşekkürler.

Evet. Ozru sag bacakda oldugundan " ozel tertibatli arac" ifadesi yazar raporda. Dolayisi ile salt otomatik arac degil de tertibat taktirmak zorunda olacagindan , kendisi disinda araci kimse ( turdes ozru olanlar haric) kullanamaz.

Verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim. Sağolun arkadaşlar ...

Sağlık raporu ibareleri hakkında

Merhaba
Annemin %44 lük özürlü raporu mevcut. Fakat bildiğim kadarı ile bu rapor yetersiz. Yeniden rapor almamız gerekecek. Alacağımız raporun üzerinde ''Özel donanımlı araç kullanabilir veya sadece otomatik vites araç kullanabilir şeklinde bir ibarenin bulunması gerekiyor mu ?
Teşekkürler

evet gerekiyor
ama ehliyet işini nasıl çözeceksiniz.aldığınız raporda H sınıfı ehliyet alabilir yazması gerekiyor.ehliyet olmadıktan sonra araba alamazsınız

Ehliyet alınacak tabiki. Ama öncelikle araç alınabilirmi bunu öğrenmek istiyorum.Yoksa boşuna ehliyet almanın da bir anlamı yok

Üst Alt