Belkide ilk defa bu kadar açık konuştum annemle dün akşam...anlıyorum seni dedi.....anladığını sanıyorsun annem anlamıyorsun dedim...sustu...sustu....ikimizde çalışıyoruz ikimizde üst üste istiflenmiş insanlarla dolu otobusle aynı yolu her sabah ve her akşam gidip geliyoruz o biraz daha şanslı çünkü işe başlama saati daha geç ve oturarak gidip geliyor çoğu zaman oysa ben oturduğum zaman o gün bir mucize gerçekleşmiş gibi mutlu oluyorum.....denedin mi hiç dedim bir an olsun benim gibi gitmeyi tek ayağının üzerinde en azından yolun belli bir bölümünde, konuyu değiştirdi hemen ama bakışları ummadığım cevabı vermişti bana...söyle bana annem tek kelime evet yada hayır ...yok dedi denemedim....görmeyen arkadaşımın neler hissettiğini anlamak için kısa bir sürede olsa gözlerimi kapatarak, televizyonun sesini kısıp sonuna kadar dudak okumaya çalışarak işitme engelli arkadaşımı anlamaya çalışırım oysa ben, anlayamam belki ama denerim, peki sen hiç denedin mi annem...denemedim dedi...anlat bana dedim 28 yaşındayım ve 2 yaşından beri bu şekilde yaşıyorum beni anlayabilmek için ne yaptın merak ediyorum engelli bir çocuk sahibi olan annemin iç dünyasını anlat bana....sustu......sustu....pişman oldum sonra hem onu üzdüğüm hemde anlamadığım ve anlaşılamadığım için, sabah benimle aynı otobüse bindi çok kalabalıktı ve biz yan yana değildik, anlatacaktır akşam, denedim, bir süre senin gibi gittim ve ben ona sarılıp bir kez daha onu ne kadar çok sevdiğimi söyleyeceğim...onu incittim mi bilmiyorum asla böyle birşey olsun istemezdim ben şimdiki halimi aileme anneme borçluyum oysa, onlar ve dostlarım sayesinde bugünlere geldim ama birde şu arada sırada beni(ve tabii başkalarını da) üzen sivri dilim olmasa......