Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem üzerine araç olması babamın ÖTV'siz araç almasına engel sayılır mı?

umutkaragun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar herkese,

BABAM üzerinden ÖTV siz araç almak isterken, aktif olarak ANNEM üzerine kayıtlı normal bir aracımızın olması sorun teşkil eder mi?

neredeyse bütün forumu okudum ancak kafama takılan konuyla aynı durumda sanırım kimse yok.

babamın %97 raporu var. zihinsel özür işaretli ve orta demans olarak açıklama var.
dolayısı ile ÖTV siz araç alabilmek için vasi kararı / mahmeke kararı istenecek.
mahkemede çoğu kişi hakimin insiyatifinde bir kararla karşı karşıya kalmış. saçma sebeplerden, karar olumsuz çıkmış vs. bir çok yazı okudum.
kararın olumsuz çıkmaması adına, engel teşkil edebilecek her durumu analiz edeyim dedim. (henüz dava açmadım)

Tek kafama takılan, BABAM üzerinden ÖTV siz araç almak isterken, aktif olarak ANNEM üzerine kayıtlı bir aracımızın olması.

bu durumda, hakim "ailenin araç ihtiyacı yok" gibi bir düşünce ile red kararı verebilir mi?

dava açmadan önce annemin üzerine olan bu std plakalı normal statüdeki arabayı satmalı mıyım?
Karar olumsuz çıkarsa, malum ÖTV Lİ yeni araç da alamam. çok pahalı.
ayrıca dava heralde 4-5 ay falan sürecek. bu süreçte de arabasız kalamayız. İhtiyaç var.

bilgisi olan / böyle bir durum ile karşı karşıya kalan var mı acaba?
nasıl bir yol izlemeliyim ?

Raporunla Git Bayiye Al Kimse Sormaz Merak Etme

Bayiye gittim. Vasi kararı istenir dendi. Taşıtlar vergi dairesini aradım sordum. 90 üzeri puan ve "sürekli" işaretli ise biz onay veriyoruz dediler. Vasi kararı bizim için gerekli değil ancak "zihinsel özür" işaretliyse trafik şube ister mahkeme kararını dediler. Ben de bunun üzerine Trafik şubeye sordum mahkeme kararı gerekir mi diye. Malesef evet dediler. Dolayısı ile vasi kararı için dava açmam şart gibi. Bu durumda da kafama takılan yukardaki durum, kararın olumsuz olmasına etki edecek gibi yorumluyorum.
Malesef emin değilim. Dediğiniz gibi vasi kararı olmadan proforma faturayı alıp sadece rapor ile işlemleri başlatayım mı?

Merhaba,

Eşimin aracı benim üzerime idi (normal araç), ben ÖTV indirimi ile araç aldım ve sorun yaşamadım. Bu, aracı vergiden muaf olduğu için (MTV) vergi dairesine kayıt sırasında çıkıyor. Sonuçta ÖTV 'den muaf bir araç var...

teşekkürler "mek1973". peki vasi kararı ile mi yoksa sadece rapor ile mi işlemleri hallettiniz?
çünkü bu durumu yorumlayacak ve karar verecek olan kişi HAKİM olacağı için soruyorum.

Aracı ben kullandığım için sadece rapor yeterli oldu...

Üst Alt