Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem üzerine araç aldığımda kardeşim bu araç üzerinde hak isteyebilir mi?

mayhem

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi günler bir sorum olacaktı
annemin % 94 raporu ile bir araç almayı düşünüyoruz 4 kardeşiz
aracı ben kullanacam ve parasınıda ben vereceğim diğer iki kardeşimden yana hiç bir sıkıntım yok
fakat diğer kardeşim annesine dahi bakmıyor arayıp sormazda ve annemde zaten durumun farkında Allah korusun annemin vefatında
bu kardeşiminde hakkından feragat etmesi gerekiyo ama bir sıkıntı çıkartma ihtimali var nasıl bir yol izlenebilir ?
annem ben öldüğümde sana bırakıyorum diyor yasal olarak ne yapabiliriz? eğer bilginiz var ise yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

o başlığıda tamamen okudum ama bi sonuca varamadım yani araç sahibinin vefatında 5 yıl doldurmak için hiçbirşey yapmasak aynı şekilde devam edemiyormuyuz ?

Bunun için aracın üstüne olan kişinin öldüğünde başka mal varlıklarınında olması gerekiyor ve diğer hak sahiplerinin hakkından vazgeçmesi gerekiyor. Yoksa başta ödemediğiniz vergileri ödüyorsunuz. Ama bunlar olursa sadece MTV'sini ödeyerek 5 yılı doldurabiliyorsunuz.

Anladım ozaman araç sahibi vefatından önce gidip aracı ben öldüğümde şu kişiye bırakıyorum gibi birşey söz konusu olabilirmi ?

çok teşekkür ediyorum bu konuyu bulamamıştım

mayhem;

evet mirascısı olduğu için hak isteyecek, maalesef o kardeşin arabadan hak istemiyorum diye imza atmadıkça hak sahipliği olacak.annen ölmeden ben arabayı sadece sana bırakıyorum diye bir şey hukuki olarak yok.
tek yapacağınız kardeşinizden (anneniz vefat ettikten sonra) arabadan pay istemediğine dair imza almak.o imzayı anneniz vefat etmeden alamazsınız.

Üst Alt