Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Annem adına araç alabilmemiz için oranın %90 olması şartı var mı?

Erknaydn

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Annemin %89 raporu var, yaklaşık 1 sene önce rapor için hastaneye müracaat etmiştik ama sadece engelli kartı almak istemişti, %89 Engelli kartına sahip şuan, bu sıralar tekrar ilimizdeki hastahane'ye ötv den yararlanmak için başvuru yapmak istiyoruz, bazı sorularım var, öncelikle buradan bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara sormak istedim.

*Ötv için başvuru yaparken raporu ötv den yararlanacağız o yüzden istiyoruz mu diyeceğiz veya farklı bir adı varmı bu durumun, gerçi hastahaneler bilir sanırım
*Annemin Engelli kartına sahip olması, Ötv için alacağımız rapora engel olurmu, yani kartı iptal etmemiz felan gerekiyormu.
*Geçen sene Engelli kartı için başvurduğumuz hastahaneden tekrar ötv için rapor talep edebilirmiyiz veya farklı bir hastahaneye mi gitmek zorundayız.
*Annem ile eşim ilgilendiğinden aracı da eşim kullanacak (tabi alabilirsek) eşim otomatik araç kullanıyor, araç alırken sadece manuel olmalı gibi bir zorunluluk varmı.
*Annem emekli ama bakım ücreti alma şansı varmıdır.
*%90'mı olması lazım çocukları olarak aracı sürebilmemiz için.

Başkasından duydum biri Anneanne'sinin raporundan %89 ile ötv indiriminden yararlanmış, bu durumun doğruluk payı nedir.

Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar özellikle Ötv raporu almadan önce Engelli kimlik kartının iptali söz konusu mu onu merak ediyorum.

Şimdiden Teşekkür ederim.

Evet annenizin adına araç alımında engelli rapor oranı %90 ve üzeri olması gerekmektedir

Üst Alt