Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete sebebiyle 2 kez hava değişimi aldım. Askerlik durumum ne olur?

deira2

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 20 yaşındayım, 8 yaşımdan bu yaşıma kadar düzenli olarak ilaçlar kullandım. Son 5 senede 3 intihar girişimim oldu 2 tanesi devlette tanılı. 3 kere üst üste anksiyete bozukluğu tanısı aldım sivilde(3 yıl). Şuanda askerdeyim Perşembe günü hastaneye sevk olacağım.

2 kere 21 gün hava değişimi aldım, doktor son hava değişiminde tekrar gel seni çürüğe ayıralım dedi. Fakat anladığım kadarıyla kıta işlevsellik formunda askerlik yapamaz vb. bir şey yazmazlar ise çürük alamıyormuşum. Ceza evinde jandarma er olarak görev yapıyorum, dün uyuz tanısı kondu ve karantinaya alındım. Kolay kolay sevk etmiyorlar, tüm komutanlar ile kavga edip tartışıyorum aynı şekilde askerler ilede. Açıkçası tahammül edecek sabrım yada gücüm kalmadı, eski halime geri döndüm tekrar intiharı düşler oldum. Ne yapacağım hakkında en ufak bir fikrim yok, on dakika dahi yerimde duramıyorum, herşeye sinirlenip kavga ediyorum ve elimde değil. Komutanlar babam ile görüştü, sürekli askerlik yapmam konusunda ısrarcı oluyorlar fakat kendime yada çevreme zarar vermekten korkuyorum ki vereceğim de sadece sabr ediyorum.

Sorum şu, şuanda karantinadayım ve sanırım bu ay için son hakkımı kullanıyorum, psikolojik olarak çökmüş bir haldeyim. 3. Kez hastane ve heyete çıkacağım, komutanlar askerliğe el verişlidir yazar ise ne olur? Yada askerliğe elverişli değildir yazarsa ne olur? Konu hakkına bilgi sahibi olan var ise beni de aydınlatır ise sevinirim düşünmekten kafayı yiyeceğim.

2 hava değişiminde de f43.2 tanısı koyuldu ve ilaç yazıldı.
Akşehir
cezaevi J.Krk.KK.lığına 07.02.2025 tarihinde katılış yapmıştır.birliğimize katılışından bu yana birlik içerisinde
risk teşkil eden tutumları mevcuttur.Gerekli tıbbi tedaviler yapıldıktan sonra kanaatimce askerlik yapmasında
sakınca yoktur.. 2 hava değişiminde de aynı şeyleri yazmış tüm komutanlar.

Doktor hasta olduğunuza ikna olursa eğer muaf alırsınız 3. Gidişinizde komutanların askerlik yapamaaz demesi evet gerekiyor önemli ama sonuç doktor da bitiyor doktor yapamaz diyorsa kimse askerlik yaptıramaz

birlik içerisinde
risk teşkil eden tutumları mevcuttur.
Komutanların görüşü dikkate alınır fakat;son kararı hekim verir..2 kez hava değişimi almışsın bu seferki girişinizde "Askerliğe elverişli değildir" raporu verilecektir.

Hekim zaten söylemiş muaf tutacağını, muaf tutacağım demişse komutanların görüşü çokta önemli değil.@deira2,

Son düzenleme:
@OğuzHan112, @Amhetcan, Psikiyatri askerlik yapmak istiyor musun diye sordu hayır diye belirttim, çıkın heyette sonucu söyleyecekler dediler, rdm psikoloğu yapamaz yazmış, komutanlarda aynı şekilde sizce sonuç ne olur?

@OğuzHan112, hocam son kez rahatsız ediyorum, heyete çıktım bana sivil hayatta bu tarz problemlerin var mı diye sordu, son 5 yıl içinde 3 kere intihar ettiğimi söyledim, bana nerede tedavi oluyorsun diye sordu Bursa'da dedim. Sonra çıkın sonucu saat 4 de alın dedi. Rapor imzalanmamış, yarına kaldı. Şimdi kafamda sorular var acaba aldım mi diye sizce ne olmuştur, çürük vermişler mıdır? 2 hava değişiminde de ilaç yazdılar, fakat bu sefer ilaç yazmadı acaba çürüğe ayırdığı için mi yazmadı? Düşünüyorum 20 gün sonra tekrar gel dese gene ilaç yazardı, sanırım çürüğe ayırdılar doğru mudur? Cevaplarsanız sevinirim kafamı çok meşgul edip karıştırıyor.

@OğuzHan112, inşallah hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için, Allah gönlünüze göre versin

@OğuzHan112, hocam tekrar rahatsız ediyorum, gece gece yazdığım için özür dilerim fakat gene kafama takıldı, açıkçası çok sorun yaşıyorum ve muaf tutulmaz isem rapor itiraz hakkı sunmazlar. Gerçekten muafiyet verirler mi? Bu konuda yorum yaparsanız lütfen branş belirtir misiniz?

Bunlar tamamen anksiyete kaynaklı düşünceler..bence elverişli değildir raporu verildi ve bunlara hiç gerek kalmayacak okey.

@deira2,

@OğuzHan112, an itibari ile askerlik maceramdaki son kaleyide yıkmış bulunmaktayım. Raporun onaylandı, savaşta ve barışta el verişli değildir. Allah herkesin yardımcı olsun.

Üst Alt