Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete nedeniyle askerlikten muaf olur muyum?

aslan11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
3
15 yaşında çocuk Ergen psikiyatrisiyle başlayıp daha sonra yetişkin ile devam ettiğim anksiyete sorunum var 12 yıldır bununla uğraşıyorum üniversiteden dolayı 2027 Şubat'a kadar tecilliyim fakat artık askerlik yapabileceğimi düşünmüyorum ve korkuyorum benim gibi olan arkadaşların bir kısmını muafiyet almış Sizce benim muaf olmak durumum nedir ve muaf olmak için işlemleri tecilim bittiğinde mi başlatayım yoksa erkenden başlatayım mı lütfen bahane ürettiğimi düşünen arkadaşlar yorum yapmasın çocukluğumda bir vefat yüzünden başladı 8 yıldır yetişkin olarak özel doktora gidiyorum maddi manevi yoruluyorum zaten

Bende uzun süreli tedavi görüyorum.Muaf alabildim.Süre dolmadan başvurmuştum.Yatış olan bir hastahaneden başvurdum.Onlar yatış olduğundan daha detaylı dosyaları vardı.Bilgileri daha detaylı görüyorlardı.

İlk seferde muaf vermiyorlarmış ama 1 yıl erteleme veriyorlar. 1 yıl dolduktan sonra tekrardan 1 yıl erteliyorlar. 3. Yılda muaf yada askere elverişli kararı veriliyor. Doktorun ne diyor bu konu hakkında?

@Beylane, Doktorum gitmemi önermiyor fakat kendisi Özel hastanede doktor Önemli olan heyetin ne karar vereceği 12 senedir mücadele ediyorum Acaba heyete gitsem bahane olarak görürler mi gönderirler mi diye de korkuyorum fakat 15 yaşında başladı art niyet barındıran veya suistimal ettiğim bir durumda değil

@NewDay, hocam Siz hangi aşamalardan geçtiniz

Tek püf noktası ,doktorların konuda tavsiyesi ,yatış varsa o hastahaneden rapor veya muaf al.Bunun dışında heyet sırası alıyorsun.Gün içinde psikiyatriye görünüyorsun.Sonra heyete giriyorsun.Sana soruyorlar istiyor musun? diye.Heyet çok kısa sürer orada üç dört doktor vardır.Belki sonucu söylerler.Sonrasında askerlik şubesine de gitmen lazım.Muaf aldım direk ertelemediler benimkini.Askerlik şubesinde kağıt gelecek ondan sonra itiraz için bir kaç ay zamanın var diyorlar.

@aslan11,
Halen tedaviniz devam ediyormu, hep özel hastanede mi takip edildiniz? Devlet hastanesinde kaydınız var mı hiç?

Kaygı bozuklukları (anksiyete bozukluk)sanırım, tedavimiz devam ediyorsa ilk olarak erteleme alırsınız.

Tedaviniz ve şikayetleriniz hala devam ediyorsa erteleme tekrar eder sonrasında Askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.

@OğuzHan112, hocam 15 yaşında devlet hastanesinde başladı 2 yıl devam etti fakat sürekli bu süreçte doktorlar değişiyordu asistanlar falan geliyordu verimli değildi sonrasında tekrar kötü olunca özele gitmeye başladım 8 yıla yakındır aynı hocaya gidiyorum şuan tedavim üç ilaçla devam ediyor

Anladım, engelli raporları veya askerlik işlemleri için devlet hastanelerindeki kayıtlar biraz daha önemli.

Tedaviniz devam ediyor,söylediğim gibi ilk olarak 1 yıl erteleme alırsınız,direkt muafiyet biraz zor.. seneye tekrar değerlendirilirsiniz.

Tedaviniz hep özelde olmuş gibi gözüküyor, özelden epikiriz isteyebilirler bilginiz olsun, normal devlet hastanesinde tedaviniz devam ederse şu an için işleriniz çok kolay olurdu.

@aslan11,

Doğrudur da hocam dediğim gibi zaten e nabızda var devlette sürekli doktorlar değişiyordu ve randevu ile görüşme süreci zor oluyordu özelde tedavim devam ediyor 2015 itibaren kaydım mevcut umarım muaf alırım

@OğuzHan112, abi özelde muayene oldugumuzda da e-nabızımızda gözüküyor. Problem yapıyorlar mı ki

@aslan11, e devlet tedavi bilgileri sorgulama yıl ay seçip tam tanıyı görebilirsin. Heyettekiler bahane sanmaz yıllardır tedavi oluyormuşsun bende 2012 yılından beri tedavi oluyorum benim de doktorum gidersen çok sıkıntı yaşarsın demişti

Gözüküyor ama şöyle bir şey oluyor.. yani bütün özel hastaneleri dahil etmeyelim, özel hastane para odaklı olduğu için parayla her türlü şeyi orada yapabiliyorsun yaptırabiliyorsun gibi gibi, o yüzden böyle askeri işlemler engelli raporları gibi durumlarda biraz sıkıntı yaratılabiliyor.

@Beylane,

@aslan11, lisans mezuniyetin varsa çok stres yapıyorsan tezsiz yüksek lisansa başvur temmuz ağustos gibi. Askerlik 1,5 sene daha uzuyor mezun olunca 1 sene daha erteliyorlar. Ben geçen sene çok kafaya takmıştım böyle yüksek lisansa kaydoldum terapilerle vs bir nebze azalttım stresi

Ben askerdeyken muaf olmustum şubede hastaligimi belirtmemistim ondan. Eger tedavi devam ediyor ve korkulariniz azalmiyorsa muaf olma durumunuz var bencr

@aslan11, heyet ile verdiler ilk önce hava değişimi ile eve yolluyorlar bir kaç kere veriyorlar sonra hala hastalığı devam ediyorsa sağlık kurulunua sevk edip muaf ediyorlar

@aslan11, yok ben hiç girmek istemedim hastalığımı belirtmeye çekinmiştim. sonra ne olduysa askerde belirtmek durumunda kaldım.

bence başka bir hastalık olabilir. askerde antidepresan istedim beni hastaneye yatırdılar test çözdürdüler başka çıktı ama sivilde anlatamıyorum askerde hastane işleri daha iyi

Üst Alt