Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete nedeniyle askerlik durumum ne olur?

kut099

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
askerde anksiyete bozukluğu başladı daha doğrusu ben sonradan fark ettim bende hep varmış çünkü sivilde de uyandığımda titreyerek uyanıyorudum yüksek sesler korkutuyordu
acemideyken gece 11 gibi yatarken karşı koğuşta bı bağrışma sesleei geldi o an bı tuhaf oldum abi sonra bakmaya gittik yerde bı çocuk yatıyor ben birşey oldu zannetim beni çok kötü etkiledi bayılmış ben o günden sonra herşeye korkuyla yaklaştım
acemi bitti eve gittim 2. Günü felan öğlen uyurken o çocuğu gördüm bı anda uyandım ve o günden beridir sabahları uyuyamıyorum en ufak ses beni uyandırıyor kafamın arkası sürekli kafama birşey takmaktan ağrıyor miğdem bulanıyor kusucakgibi oluyorum bı anda yüzümü ateş basıyor yüksek sesler korkutuyor

ustalığın ilk günleri bunları yaşadım bölük komtanına gittim gitmeden bir gün öncesinde de bölük komtanına görev değişikliği için gitmiştim onun için bunları anlattığımda komtana sen yalan söylüyorsun senin derdin iş değiştirmek veya çürük almak birşeyin yok senin dedi beni çıkartı odadan
ikinci gün yine gittim ben artık dayanamıyorum olmuyor komtanım dedim bağırdı çağırdı beni rdm ye cıkartı rdm de herşeyi anlatım revire sevk etti bu sefer de revir komtanı sen yalan söylüyorsun sana burda 5 ayı dar ederim falan diye bağırdı çağırdı en son hastaneye sevk ettiler

hastane doktoruda ilaç yazdı gönderdi kullanmaya başladım ama hiç bir faydası olmadı
ilaçları kullandıktan sonra 20 gün sonra babannem vefat etti memlekete 10 gün ölüm izinine gittim ama bana giderken ilaçları vermediler bende o anın telaşı ile unuttum orda biraz toparladım izinde geldiğimde revir rdm de iyiyim dedim çünkü askerliğimi gerçekten yapmak istiyorum kapatılar rdm dosyasını

ilaçları kullanmayıda bıraktım 1 ay oldu ama şimdi yine çok daha sert bir halde tetikledi beni anksiyete

şimdi gitmeye de korkuyorum hastaneye ama artık dayanamıyorum ne yapmalıyım abi bana bı yardımcı olur musunuz özür dilerim biraz uzun oldu

Yapabileceğiniz Birlik amirlerinize tekrar tekrar hasta olduğunuzu söylemek ve hastaneye sevk almak.

@kut099,

Abi ben ustabirliğinde 2. Günü kalbim sıkıştı revirden hastaneye gittim birşey çıkmadı ve arkasından piskoljik durumumu anlatığım için bana dedi ki senin hiç birşeyin yok hakkında işlem başlatıtırma dedi onun için bunu söylemekten korkuyorum

Ne münasebet,ne işlemiymiş..hastaysan hastasındır.

Suistimal çok olunca maalesef gerçek hastalarda arada kalıyor..siz boş verin işlemi mişlemi,Birlik amirlerine hasta olduğunu söyleyeceksin ve onlar da seni hastaneye sevk etmek zorunda..sadece rol yapma,neyse onu söyle gerçekten hastaysan bunu belirt yeterli.

Bir şekilde hastaneye sevk alman gerekiyor, hastaneye gittiğinde bütün şikayetlerini hekime anlat..hasta olup olmadığına hekim karar versin onlar değil.

@kut099,

Abi benim hastalığım bu zaten korku korkuyorum hakkımda işlem yapar ve ben kendimi kanıtlayamam diye sonuçta anksiyete fiziksel bir hastalık değil ki gösteriyim veya her hangi bir muayene ile göstere bileyim çok çaresizim 80 günüm var hani ben bı suç işlemiyorum ama çok kötü hastalık çekiyorum ben demiyorum ki hava değişimi veya çürük beni iyileştirir demiyorum yemin ederim tek istediğim iyleşmek ben iyleşiyim ikinci 6 ayı bile yaparım ama işte bunu anlatamıyorum revir komtanı özel olarak dosyamı takip ediyor bir açık yakalamak için ben ne yapacam abi korkuyorum hastaneye gitmeye sırf o takip ediyor diye birşey olsa benim hakkımda işlem yapsa kanıtlayamazsam bu suç olarak geçiyor ve bu suçun cezası var çok çaresizim umarım bir gün iyleşirim

Son düzenleme:
Psikiyatriyi ve diğer hastalıkları vs çok iyi biliyorum merak etmeyin,sizide çok iyi anlıyorum.. şu anki düşüncelerin tamamen anksiyete kaynaklı.. idare edip yapabiliyorsan yap bitir askerliğini,yok olmuyor yapamıyorum diyorsan, en doğal hakkını kullanıp birlik amirlerine söyleyebilirsin ve bundan dolayı da sana hiç kimse farklı bir tutum içine girme yetkisine sahip değil.

Şimdi sen beni dinliyorsun ve senden sorumlu birlik amirlerine hasta olduğunu söylüyorsun..tedavi başlanmış sanırım?hasta olmayan birine boşu boşuna hiç bir hekim ilaç reçete etmez.

@kut099,

Abi bilmiyorum bana mı denk geliyor yoksa başka birşey mi bilmiyorum ama dediğim gibi komtanlar inanmıyor revirdeki komtan özellikte dosyalarımı inceliyor hastane dönüşü rdm yanına çağırdı kapalı zarfla birlikte sonra beni gönderirken çavuş hocam revir komtanı dosyaları istiyor diyor dosyalarımı inceliyor ben şimdi yine çıkmak istesem bana diyecekler sen abartıyorsun yalan söylüyorsun diyorum ona elimde olan birşey değil neden böyle yapıyorsunuz tersliyor beni diyorum alın şu gerizekalıyı başımdan diye ne yazdıya sevkte doktor zaten hiç yüzüme bile bakmadı ilaç yazdı gönderdi doğru düzgün dinlemedi bile

Son düzenleme:
Üst Alt