Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Anksiyete için hangi antipsikotik ilacı kullanıyorsunuz?

Konular
9
Reaksiyonlar
5
Herkese merhaba anksiyete bozukluğu olup antidepresan kullanıp yanına destekleyici olarak antipsotik kullananlar varmı acaba varsa hangilerini kullanıyorsunuz acaba?

Psikoz için Abilify 30 mg + Cedrina 25 mg kullanıyorum.

Yıllar önce anksiyete için Abilify 10 mg yazılmıştı sadece.

Anksiyete için cipram 20 mg kullanıyorum.Ayrıyetten xeplion 100 mg ve akineton 2 mg kullanıyorum

@Tyler D., cedrina ve keday aynı ilaç değil mi, eczacı farklı marka vermiş :D

600mg cedrina, 30mg rexapin, 1000mg depakin, 150mg xeplion, 400mg solian

Herkese merhaba anksiyete bozukluğu sebebiyle paxeraya ek oferta 7.5 kullanıyorum ama aşırı uyku yapıyor oferta yerine anksiyeteye iyi gelip sersem yapmayan antipsotik ilaçlar varmıdır acaba?
@OğuzHan112

Xanax kullandım ve hiçbir etki görmedim. xanax+nervium ise çok iyi geldi. Ama doktorum izin vermiyor.

Anksiyete bozukluğu için antipsikotik ilaçlar oferta(olanzapin)dahil çok gerek duyulmadığı sürece tercih edilmez,siz anksiyete diyorsunuz fakat sizin durum anksiyete ile sınırlı değil,öyle olduğunu zannediyorum.

Oferta(olanzapin) şizofreni,bipolar bozukluk Psikoz, psikotik bozukluklar ve buna benzer psikotik grupta yer alan tanılarda reçete edilir.

Olanzapin uyku yapması doğal,doktorun yazdıysa kullanacaksınız,uyku yapıyorsa uyuyacaksınız, tedaviye devam ettikçe bu şikayetler azalır,çorap değiştirir gibi ilaç değiştirilmez.

İlaçlarınızla ilgili yaşadığınız sıkıntıları doktorunuzla paylaşın,ek olarak xanax,nevrium,ativan.. buna benzer diğer ilaçların kalıcı olarak tedavi edici özelliği yoktur.

Geçici rahatlama sağlamak için kısa süreli antidepresan/antipsikotik yanın da kısa süreli recete edilebilir,uzun süre kullanımlara da bağımlılık oluşur bu sefer ondan kurtulmak için hem hekimler hem siz uğraşır durursunuz.

Özet:
İlaçlarla ilgili yan etkileri doktorunuzla paylaşın.

@serdaraydinn,

@OğuzHan112, Hocam doğru söylüyorsunuz ama kaygıyı bastıran iki ilaç var uzun süreli kullanır.Rexapin ve gyrex.
rexapin anksiyolitik etki gösterir.

Meresa 50mg (Akşam)
Paxera 40mg( sabah)
Abilify 30 mg(sabah)
Rexapin 20 mg ( Gece)
Akineton 2 mg ( sabah) hergun bu ilaçlari kullanıyorum ne kaygı ve takıntı kaldı üzerimde gayet iyiyim.Herkese acil şifalar dilerim.

Son düzenleme:
Hastanede yattığımda bana öğle saat 2 gibi solian ilacı veriyorlardı hemşireye söyledim ne işi yarıyor solian diye suphelerin durulsun diye.

Üst Alt