Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan Spondilit nedeniyle kol eklem hareket kısıtlılığında ÖTV'siz araç alımı..?

misafir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
karar: 1.grup sürücü olur
Açıklama: kol eklem hareket kısıtlılığı mevcut
Sınırlı kullanım kodları: 47 iki tekerlekli araç kullanamaz
Tıbbı nedenlerle verilecek kodlar : M24.63 eklemin ankilozu önkol
Ehliyet yenileme icin gittigim aile hekimi ortopedi doktoruna yönlendirdi ve bu hafta girmiş olduğum sürücü saglik kurul raporu bu sekildedir. Bu oran ve raporda yazanlar ile indirimli araç başvurusu yapabiliyor muyum ? Rica etsem bilgi verir mısınız 😊

Merhabalar,bugün almış olduğum raporda yazanlar ile ÖTV indirimli araç alabilir miyim. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.yazan ifade şu şekilde

"47. İki tekerlekli araç kullanamaz,64. Araç hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü madd belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır., 10.02 Otomatik vites,35.04 Direksiyondan çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları, 78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir. "

@misafir,

35.04 Direksiyondan çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları, Bununla belki ama diğerleri ile asla alamazsın.

@Polmiks,

Teşekkür ediyorum bu hızlı cevap için. Yarın maliye ile görüşmeye gideceğim. İnşallah sonuç olumlu olur.

Bugün itibariyle aracıma kavuştum darısı bekleyen tüm kardeşlerime olsun inşallah

Hayirli olsun ankilozan spondilit ile hareket kisiti ne demek kollarda merak ettim, ankilozan spondilit iltihapli omurga olmuyormu

@Hkn38,

Hayır sadece omurga değil diğer eklemleri de tutabiliyor ve hareket kısıtlılığına yol açıyor. Ayrıca ankilozan spondilit hastalarında, ankilozan spondilitle ilişkili üveit, barsak hastalıkları ve sedef gibi hastalıklarda görülebilir.

Benim kollar kisitli skolyozdan ameliyat oldum, ama nedenini bulamıyorlar kas hastaligimi farkli bir seymi bilmiyorlar kollarimda güc kaybi yok tek sorun kollarimi baş uzerinde tutamıyorum omuz hizasindan yukari kaldıramıyorum namazda tekbir alirken ellerini kulaklarima zor götürüyorum ve hemen düşüyor kollarim bekletemiyorum

@Hkn38,
Geçmiş olsun. Umarım bir an önce şifa bulursunuz.
Bu durumla ilgili kaç doktora ve hastaneye gittiniz?

Cocukken yoktu sonradan oldu skolyoza bagliyorum ben, doktorlar bisey demediki bilmiyorlar bisey, boyunla alakli diye düşünüyorum ama care bulamadım annemde var benim bu hastalik annem 52 yasinda oda genç kizken yokmus sonradan olmus annemin ki cok ileri seviyede kasigi agzina goturmekte bile zorlanıyor desteksiz bisey yapamıyor kol hic kalkmiyo genetik belki benimki anneme demislerdi kas hastasisin tedavisi yok ugrasma demislerdi kollarin felc gecirmis demisler ama cozum yok anneme cok uzuluyorum ben erkegim yinede inun kadar degilim ben en son bununla alakali emg cekildim sinirler saglam deformite yok emg se hic bisey cikmadi

@Hkn38,

Teşekkür ederim, benim sol kolda küçüklükten kalma yanlış kaynama vardı. 90°sabit dirsekten, tam açamama var. ona bağlı olarak konuldu teşhis.

Üst Alt