Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankilozan spondilit, hipertansiyon ve diğer hastalıklarla malulen emekli olabilir miyim?

Kral33

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar, SGK sevkiyle maluliyet tespiti için heyet sürecindeyim. 10 yıl sigortalılık ve 1800 gün prim şartını sağlıyorum. Branş muayeneleri bitti, durumum şu şekilde; oran tahmini yapabilecek var mı?

Hastalık Geçmişi: İlk tanım 2016 yılında başka bir devlet hastanesinde kondu. 2023 yılında ise şu anki hastaneden tekrar tanı aldım, yani hastalık 10 yıla yakın süredir kronik olarak devam ediyor.

Ankilozan Spondilit: Romatoloji ve FTR onaylı. Belde fleksiyon 2/3 kısıtlı. Hareket kaybı ileri derecede, muayeneye arkadaş desteğiyle (yardımlı) gidebildim. Eğilemiyorum ve öz bakımda zorlanıyorum. FTR doktoru "geç kalınmış vaka" notu düştü.

Kardiyoloji: Klas 2 Hipertansiyon ve Klas 1 Aritmi (SVT/Ablasyon geçmişi) mevcut. Güncel EKG'de nabız 100 bpm ve "Anormal EKG / Possible Anterior İnfarkt" bulgusu var. Kardiyoloji branşı dosyaya bu şekilde işledi.

Diğer: Genel Cerrahi, Göz, Nöroloji ve Psikiyatri "sağlam" verdi.

Bu tabloya göre; 2016'dan beri devam eden ileri derece AS kısıtlılığı, Klas 2 HT ve EKG bulguları ile Balthazard hesabına göre %60 barajını geçebilir miyim? SGK sevkiyle gittiğim için Ankara heyetinin bu tabloya yaklaşımı nasıldır?
Teşekkürler.

Üst Alt