Evetttt uzunca bir zamandan sonra tekrar aranızdayım Ben 20 yıldır ANKİLEZON SPONDİLİT hastasıyım ve başımdan geçen KURUL RAPORU sürecini aktarmak istiyorum.
Vergi dairesine gidip
Vergi indirimi için başvuracağımı ve bütün tedavilerimin ŞİŞLİ SSK hastanesinde yapıldığını ve oraya sevk edilmemi rica ettim ve onlarda sağolsunlar öyle yaptılar.
Ama bundan sonrası ÇOK İLGİNÇ GELİŞTİ ŞAŞIRACAKSINIZ
Sevki aldıktan sonra
1- Psikiyatri : 2 kere muayenesi var kesin karar için
3 ay süre ile takip yazdı.
2- Göğüs : Vücut fonksiyonunda
bozulma yoktur yazdı.
3- Dahiliye : Diabet başlangıcıydım GLİFOR ilacı kullanıyordum ve 2 sene önce Alman Hastanesinde hipertansiyon teşhisi konulmuştu ve 2 sene zarfında ŞİŞLİ SSK.hastanesinde ilaç raporumu tazelettirip ilacımı yazdırıp kullanıyordum.
Diabet için kan tahlili istedi doktor.Ben dedimki şu an karnım tok aç karnına vermem gerekmiyormu?? Doktor bana sen mademki rapor için geldin tok karnına ver şekerin daha yüksek çıkar dedi ... Bende fırsat budur dedim ve zaten tokken tıka basa bi daha yedim ve kan verdim.Tahlil sonucu şeker=178 çıktı

) Demekki adam haklıymış , zaten hipertansiyon raporumda vardı elimde Doktor hiç oran yazmadı kurul karar vericek dedi...Dedim hay böle işin???
4- Kardiyoloji : Kalp kapakçıklarında bir sorun tespit etti sanırım r
aporla birlikte % 10 verdi.Dedim hadi hayırlısı hiç tahmin etmemiştim dedim.
5- Cildiye parmaklarımda kaşıntı ve dirseklerimde beyazlama var diye kültür tahlili yaptı parça aldı dirseklerimden.
Sonuç Hafif sedef başlangıcı ve
doktor % 5 yazdı.
6- En önemlisi
Romatoloji-Fizik Tedavi bölümü çünki ana hastalığım olan bölüm.
Doktor bana dediki sağa dön,sola dön,geriye eğil,öne eğil fala filan.
Dediki sende bişey yok maaşallah turp gibisin % 0 (sıfır) yazdı.
EEE EMBREL ilacını vurulup gidersen öle oluyor işte.
Moralim çok bozulmuştu isyan etmiştim hastaneye raporu elimde 1,5-2 hafta tuttum vermedim heyete o moral bozukluğuyla
.Dedimki kendime toplam % 15 rapor oranı verdiler % 10 tansiyon % 10'da diabetten verirler toplamda % 35 olur.Zaten balthazar cetveline göre bu oran hep düşecek vermeyeyim gitsin dedim.
Aradan geçen 1,5-2 hafta sonrasında içimden bir ses raporu kurula vermem gerektiğini söledi ve el açıp dua ettim
yaradanıma hakkımda en hayırlısı ne ise öyle olsun diye.
Raporu verdim kurula ve ogün akşama doğru aradılar eksik evraklarınız var tekrar GÖĞÜS VE ROMATOLOJİYE Gideceksin dediler.
a) -
Neyse ertesi gün aldım raporu elime gittim romatolojiye aynı bayan doktor dedim ayvayı yedik yine % 0 yapıştıracak bana
Neyse girdim içeri dedim hocam ben bu raporu dün içeri vermiştim ama beni arayıp tekrar size gelmemi söylediler.
Hoca dediki haa evet seni dün kurulda konuştuk arkadaşlarla ama sende bişey yok sağlamsın....Dedimki hocam görünüşte öleyim ama EMBREL kullanıyorum kullanmasam yataktan kalkamıyorum.Sonra yazdı çizdi bişeyler rapor oran kısmına tüm vücut kaybı % 33 yazdı....Çok ilginç bi gün önce % 0 - şimdi % 33 işte doktorların insan hayatındaki faktörü.....
b) - Göğüse gittim hocam dedim tekrar gelmem söylendi size rapor için dedim baktı bana nefese testine girmemişsin dedi.Neyse tekrar girdik nefes testine cihazı aldım ağzıma görevli diyor çek çek çek nefesi içineee...Ç
ektim bende nefesi sonra üffleeee diyor üflemeye başladım biraz üfledim ve bir öksürük tuttu beni o anda ve cihazdan çıkan orta seviyede nefes bilmem nesi...
Doktor bunu gördü ve 1 gün önce % 0 - yazmıştı şimdi % 40 yazdı....
)) Yaradanın taktirine bak bak.....
Neyse verdim raporu KURUL'a toplamda % 78 ve sürekli ibareli 2 nüsralı raporumu aldım sonunda elime.
Şimdi benim sorum şu şekilde olacak :
1 - ) Benim sigorta başlangıcım okuldan staj yaparken 1992 tarihinde ssk girişi oldu ama stajyer olduğumdan ödenmişlik yoktu.
22.04.1999 tarihinden itibaren bu zamana kadar 1,5 sene boşluk olmak dahilinde toplam 5100 prim günüm var.
Ankara % 78 rapor oranını aynı şekilde onaylarsa 1992 tarihindeki ssk girişindenmi itibaren sene hesaplanacak yoksa 1999 yılında prim ödenmeye başlandığı günden itibarenmi????
2 - ) % 78 rapor oranı aynen onaylanmaz % 40'ın altında kalmamak şartı ile onaylanırsa kaç yıl sayılacak ??
3 - ) Eğerki 1999 yılından sayılırsa açıkta kalan 1,5 yıl için 1995-1997 yıllarındaki askerliğin sadece 1 ayını ödeme yapsam emekli olabilirmiyim??
Yazım çok uzun oldu ama bilgilendirme yapmak istedim.
Cevaplarınızı bekliyorum.
Saygılar.