Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara'da H Sınıfı ehliyet almak için yapılması gerekenleri anlatıyorum!

caglarim

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar H ehliyet alabilmeniz için hastaneye başvurmanız gerekir. Bunun için sırasıyla aşağıda yapılması gerekenleri anlattım.

Ankara Numune Araştırma Hastanesi C Blok Sağlık Kurulu rapor bölümüne gidiyorsunuz.
Öncelikle C blokta size verilen H ehliyet formunu dolduruyorsunuz ve sekreterin imzasından geçiriyorsunuz.
Daha sonra bu belge ile numunenin diğer bloğu A bloğa gidiyorsunuz.
Sırasıyla burada 6 - 8 - veya 12 tane duruma göre polikilinikleri dolanıyorsunuz.
Her bir polikilinik dokturu sizi muayene ediyor ve kağıda durumunuzla ilgili tıbbi kelimeleri yazıp H ehliyet almasında sakınca yoktur ibaresi ekliyor ve imzasını atıyor.
Bazı doktorlar film isteyebilir, kan isteyebilir, vb. tahliller isteyebilirler.
Polikilinikleri duruma göre 2-3 günde bitirirsiniz.
İşiniz bitince bu belgeyi tekrar C Blok sekreterine bırakıyorsunuz.
Ertesi gün sizi heyet önüne çıkarıyorlar.
Heyet doktorları yürü - git gel - eğil doğrul - dön gibi hareketleri yapmanızı istiyorlar.
Aynı gün ya sonuç kağıdınızı verirler yada bir sonra ki gün al derler.
Raporunuz da örnek %40 ibaresi, H ehliyet alabilir ibaresi yazan bir kağıt veriyorlar.

H ehliyeti için gerken belgeler

3 adet resim.
Nufüs cüzdan fotokopisi.
Sağlık kurul raporu.

Sorunuz için çekinmeden yazabilirsiniz. Selam ve dua ile kalın

Ramazan numuneyi işaret ederek en büyük kötülüğü yapıyorsun belkide bilmeden

numuneden rapor almak demek bildiğin işkence ü

ve illa yeni rapor gerekmiyor ilk önce ehliyet kursuna gidip sağlıklı bilgi almak en doğrusu

ben bu sene aldım yeni raporda almadım 2012 tarihli aslı gibidir raporla yazıldım ve sorunsuz ehliyetimi aldım

Araç alımında rapor tarihinin bir önemi yok ancak ehliyet alırken rapor tarihi önemli. Emniyet 1 yıldan eski raporları kabul etmiyor.
Tabiii son zamanlarda uygulama değişmedi ise...

Ben bu sene 7 ayda aldım ehliyeti mi

raporunda 2012 alınmış sürekli rapor idi sorunsuz ehliyetimi aldım

sorunsuz

Turan Yılmaz....
öncelikle sana şunu söyleyeyim ben 33 yaşındayım ve yıllardır Ankaranın her yanını bilirim hamd olsun. Evet diğer hastaneleri de söyleyebilirdim. Lakin gelende böyle raporlar numune hastanesinde çözülüyor ve herkes burayı biliyor. Merkez olduğundan rapor alacak kişi genelde bu hastaneye gelir. Zorluğuna gelince elbet kalabalık ve zor şuan git rapor almaya 30 a yakın rapor alacak hasta bulursun. Ama şunu da bil ki en iyi doktor ve polikilinikler bence burada. Polikilinikleri tek tek dolaşmak belli ki zor geliyor size. Ama şunu bil ki kolay hiç bir şey yoktur. Sabır edecek ve alacaksın o raporu.
Siz nasıl yeni rapor almadan işinizi yaptınız orayı bilmem. Ama yeni rapor alacaklar bu yolu izleyecekler. Ayrıca Ehliyet kursları seni sadece hastaneye yönlendirir.

Turan Yılmaz bey kendine göre yorumda bulunuyor. Hani bu işi bilmesek Turan beye tamam diyecez de :) :)

Ramazan kardeşim

sincanda bi kaç ehliyet kursuyla görüştüm almadan önce coğunluk şunu dedi raporun sürelimi süresizmi
süresizse sorun değil ama yinede emniyetten 2 kattan sorgula öğren garanti olsun ve girgin sürücü kursu
girdim rapora baktı kaydımı aldı ve sıkıntısız ehliyetimi aldım yeni rapor istenmedi bu başka ilçede değişebilir evet değişebilir

gelelim hastane konusuna sen numuneyi seviyor olabilirsin çözülmeyen raporlar orda çözüme de kavuşur
ben hastanenin kalabalığından bahsettim ehliyet raporu sadece numune vermiyor sonuçta küçük hastanelerden almanın daha mantıklı olaçağını belirttim

örnek ben engelli heyet raporunu atatürk eğitim araştırmadan 1 günde tüm işlemleri hallettim heyet günüde heyete girdi sadece bitti ve aldık raporu numunede ne kadar sürerdi kendin söyle

sanki ehliyeti veren kurum senmişsin gibi kesindir diyorsun bari kesin deme alaçak kişi gitsin
kursa danışsın kesin bilgi edinsin bu işi bilmesek demişsin

ya kardeş senin kursun mu var emniyette mi çalışıyorsun hastanede sağlık kurulundamısın
bilmesekte diyorsun

kesin dir söyleme

turan yılmaz...
Peki kardeşim senin dediğin olsun. Ben birşey biliyorsam, senin de bildiğin var belli ki. Fazla tartışmaya yazmaya gerek yok. Selamlar

Turan yılmaz,
benim özürlü sağlık kurulu raporum var ve sürekli ibareli.
Raporda ehliyet alabilir yazmıyor, evde bakım için almıştım. seninkinde ehliyet için mi yazıyordu yoksa başka birşeymi?
Yeniden heyete girmek istemiyorum bu raporumu kabul ederler mi acaba

ben raporumu araştırma hastenesinden almıştım

ve arkasına yararlanacağım hakların hepsini yazmışlardı orda h sınıfı ehliyet alabilir ötv muaf

ve altına özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyordu

ŞİMDİ ÇOĞU HASTANE DUYUMUM RAPORUN NERELERDE KULLANABİLEÇEĞİNİ ARKASINA BELİRTİYOR

Bu rapor için numune ne kadar ücret istiyor arkadaşlar ben İst. Pendik Marmara Eğitim'e gittiğimde 370 lira gibi bir şey demişlerdi. Numune ne kadar istiyor peki.

Arkadaşlar ben numune hastanesinden uzak durun derim çünkü orası engelli düşmanı bir hastane... Ankara , Atatürk ve Numune hastaneleri birbiriyle dost ama engellilere devamlı sorun çıkaran hastaneler benden söylemesi...

Ankara Hastanesınden aldım bende.

murat6677;

Haklısın . numune hastanesı bana çok çile verdi bazı konularda :/

Vay arkadaş millet bu Ankara Numuneden ne çekmiş böyle. Arkadaşlar bende Ankara Numuneden aldım. Bende bir sorun çıkmadı aksine çokta yardımcı oldular. Kişi kusuru biraz da kendinde araması lazım.

Bence daga çok tipe bakıyorlar benim öyle oldu . senin birseyın yok dedı bana . ama ehliyet vermedi. =)

Ankara Eğitim Araştırma hastanesi ne gittim rapor almaya. 24 yaşında üniversite son sınıf öğrencisiyim. Allah nasip eder de okulumu uzatmazsam 7 ay sonra elektrik elektronik mühendisiyim. Engelim sol el parmaklarım yok, bilek kemiğim ve el tarak kemiğim mevcut, bileğimi kullanabiliyorum. Neyse Ramazan abi konuya dönelim 1996 da ilk arabamız alındı, onun peşine köye gittiğimizde araba kullanmaya başladım.Şuan babamın aracı 2000 model ford focus manuel ve çok çok rahat kullanıyorum. Sol kolum ile sinyal, cam açma, ayna ayarlama, selektör, far yakma durumlarını gayet rahat yapabiliyorum. Bu sene 3-5 kişi ile konuşup gaza gelip direkt Ankara hastanesine gittim. Dediğiniz gibi merkezde diye gittim ama gitmez olaydım. Konuştuğum kişilerden birinin sağ kolu tamamen yoktu, bir bacağı diz altından, bir bacağı diz üstünden yoktu ve ehliyetini ilk gittiği küçük hastaneden almıştı. Almasına çok sevindim o ayrı konu. Ama bana karar "Sürücü olamaz" şeklinde olunca şok oldum.
Doktor işini bilmiyordu ve kimseye rapor vermiyormuş sonradan öğrendim bunu. Ve Numune+Ankara+Atatürk hastanesinin bu tavrını da sonra öğrendim. Numunenin ne kadar baş yaktığını.
Kişinin kendinde bitiyor demişsiniz. Efendiliğimden taviz vermedim 10 saniye kaldım sadece kurulda. Burada mı hata yaptım? Ben 3-4 aydır ne psikolojik sorunlar yaşıyorum biliyor musunu o önerdiğiniz hastanenin içinde bulunduğu frup yüzünden. Şuan belki öğrenciyim evet, gencim, otobüsle her tarafa gidiyorum veya annem babam sağlıklı çok şükür ama bundan belki 10 sene içinde evleneceğim, çocuklarım olacak belki. Belki ailem hastalanacak onları hastaneye benim götürmem gerekecek. Onca kişi ehliyet alırken, ve manuel araba bile kullanırken ben neden alamadım onu anlamıyorum??
Bundan sonraki izleyeceğim yol şu olacak:
"b) Üst extremitenin dışında extremite noksanlığı (doğuştan veya sonradan) halinde Ortopedi ve/veya Fizk tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca H Sınıfı Sürücü Belgesi verilir. Üst extremitenin tek taraflı noksanlığında da Ortopedi uzmanının kanaatiyle, H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir."
Bu gazetenin çıktısını alarak sadece ortopedi doktorundan rapor alarak o şekilde ehliyetimi almayı deneyeceğim. Eğer tekrar heyetin karşısına çıkacak olursam; evet dediğiniz gibi kişinin kendisinde bitiyor, HAKKIMI YEDİRMEYECEĞİM. gerekirse Adli yollara başvuracağım. Halkın, hakkını aramaması yüzünden doktorlar bu şekilde at koşturuyor ya zaten.
Gerek başka kişilerin aldığı raporlar(aynı tür engele ait), gerek o durum için sağlanmış özel tertibat, gerek trafiğe kapalı alanda araba kullanırken çektiğim video, gerek uygulamalı fizik yasaları ile direksiyonu sürtünme kuvveti ile nasıl hakim olacağımı gösteren fizik kanunları...
Bir sonra heyete çıkacak olursam 10 saniye değil 10 dakika kalacağım..
Benden tavsiye: Ben Ankara Hastanesi yüzünden çok ama çok yıprandım. Hiç Ankara-Numune-Atatürk ile uğraşmayın. Küçük bir hastaneye gidin, kafanız rahat olsun.

illa numune olması gerekmiyor.ben Atatürk hastanesinden aldım.numunenin kurbanlarından biriyim ben de :p

Bakın arkadaşlar illa sizlere Ankara Numune hastanesinden alacaksınız demiyorum. Ben bu konuyu açarken sizlere bir örnek gösterdim. Sizler ister Numuneden ister başka yerde alın. Ama prosüdür genel de aynı. Sizlere genel olarak aynı yolları göstermek istedim.

Üst Alt