Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ankara Metrosu'ndan neden ücretsiz yararlanamıyoruz!

akrep06

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Ankara metrosuna sadece indirimli ibinebiliyoruz neden ücretsiz değil arkadaşlar...

melih gökçek istemediğinden dolayı metro ve otobüsleri engelliler ücretsiz binemiyor,, ama oya geldinmi oy istemeyi biliyor, fakirlere dağıtması gereken kömürü oy potansiyeli yüksek yerlere dağıtıyor, köprü ve alt geçitlerle halkın gözünü boyamayıda biliyor, belediyeye kendi adamlarını işe sokturmayıda biliyor, bir tek engellilerden kıskandığı şeyde otobüslerin ücretsiz olmaması

melih gökçeke oy yok benden bunu bilsin

ANCIL DOSTUM OTOBÜSLERE BEDAVA BİNEBİLİYORUZ BEN SADECE METRO YA B,NEM,YORUZ DEDİM AMA SEN OLAYI NERELERE TAŞIDIN KARDEŞ OTOBÜSE ÜCRETSİZ BİNİYORUZ DOSTUM OLAYI SAPTIRMAYALIM LÜTFEN METRO İLE İLGİLİ BİLİYORSAN YAZ.

% 75 ve üstü raporu olanlar ücretsiz binebiliyorlar !!!

Düşük raporlu olanlar sadece indirimli binebiliyor ve oda her sene yenisini çıkartmak şartı ile.Yenisini çıkartırkende ücret talep ediliyor.Olayı saptırmamış bence " ancıl " gerçekleri söylemiş.

arkadaşlar benim serbest kartım var ama metroyaA ALMIYORLAR BİNEMEZSİN DİYORLAR ANLADINIZ MI

Ankara'nın metro işletme hakkı/görevi nerede/kimde'yse oradan daha doğru bir bilgiye ulaşabilirsiniz.. yok mu nette iletişim adresleri?.. hatta ulaştıktan sonra buraya da aktarırsanız çok iyi olacak, çünkü üzüm görülmeden bağcı kovalanmaya başlandı bile...

Ankarada engellilerin belediye otobüslerinden ücretsiz yararalmasına ilişkin Belediye Encümeni kararı Melih GÖKÇEK'ten önceki dönemde alınmıştı. Metro işletmesi faliyete geçtikten sonra engelli dostu başkanımız eski dönemde alınan bu kararı revize etmediğinden metro ve ankaraydan ücretsiz olarak faydalanamıyoruz.

Hali hazırda (Bir kaç sene önce böyleydi) bölge idare mahkemesi çalışanları dahi metro ve ankaraydan ücretsiz yararlanırken engellilere bu hakkın verilmemiş olması bazılarının iki yüzlülüğünü göstermesi için yeterli bir örnek olduğunu düşünüyorum.

Merto ve ankaray büyükşehir belediyesi mülkiyetindedir ve bilet fiyatları, kalkış saatleri, kimlerin ücretsiz olarak bu hizmetten yararlanabileceği vb. tüm kurallar büyükşehir belediyesi (EGO Genel Müdürlüğü) tarafından belirlenmetedir.

Evet bu konuda ben çok şikayetçiyim.Sonuçta bu hakkı bize veriyorsanız bizde yararlanmalıyız değil mi? O kartların cüzdanlarımızda durması hiç bir şeye fayda , yarar sağlamıyo. Gerçekten bu soruna bir çözüm getirilirse çok sevineceğim.

işi gücü olan bir geliri olan engelinin otobüse metroya ücretsiz binmesine gerek yok
bence

sadece otobüse ve metroya binilmesi için gerekli asansör vs yapılması yeterli

fakir olanda ücretsiz yararlanabilir

devenin kulağına su kaçırmayın isterseniz

ben engelli karti bile almadim bisi istemiyom belediyeden
arkadaslar icin
i melih akp ye sirtini dayayip oy icin fakire zengine komur suratina yag cekene bulgur patates
malum belediye secimleri
14 yildir ankaralinin anasini aglatti
engelli onu hic irgalamiyor
ortopedik engelli tekerlekli sandalyeli arkadaslarimizi cok nadir goruyoruz ankara sokak caddesinde yani yok gibi
onlara hayat hakki tanimaz gibi heryer hilkat garibesi ankarada
gecen eskisehire gitmistim
boynu bile tutmayan bir tekerlekli sandalyeli vatandasimiz bi basina tramvaya bindi rahatlikla belediyede isim vardi bi baksam ayni vatandas tekerlekli sandalyesinde
ne kadar rahat bir sekilde her yere gidebiliyor
boyle bir olanak ankaralilar icin bikere hayal
artik hep birlikte bu secimde bilinclenerek i melihten kurtulmaliyiz ankaramiza biz engellileri engelsizlerle birlikte dusunecek baskan secmeliyiz

ankara metrosu

arkadaşlar bende ücretsiz taşımadan yanayım bazen öyle oluyorki bu 65 yaş lılar 2 duraklık yere bedava biniyorlar hergün ulusa veya başka yerlere gidip ekmeklerini veya alış verişlerini yapıp gerigeliyorlar bizler engelli oldugumuz halde indirimli biniyoruz haksızlık bu başkanı istemiyoruz:(

haklısın sonuna kadar katılıyorum

MELİH GÖKÇEK ' İ İSTEMİYORUZ

Yukarıda arkadaşlar belirtmiş %60 üzeri raporu olanlar otobüslere ücretsiz binebiliyor fakat batıkent gibi yerlerde oturanlar bu kartı cepinde kimlik gibi gezdiriyor. Eşitlik ise herkes bu haktan faydanabilmeli. Ki belediyenin dagıtdıgı kart miktarının kaçta kaçı bu semtlerde oturuyor. Yani belediyeye çok fazla yük getireceginide sanmıyorum. Tüm arkadaşlardan ricam sayın İ.MELİH GÖKÇE ge ve ego ya mail atmanız yönünde. Ne kadar çok mesaj atarsanız iyi olur. SAYGILARIMLA

Otobüs engellilere bedava. Metro ise indirimli, öğrenci bileti kullanın diyorlar. Metro da otobüste belediyeye ait. Nasıl böyle oluyor anlamış değilim.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin temizlik hizmetinden yararlanıyordum. Bugün bilgileri yenilemek için engellilerin evlerini geziyorlarmış ve banada belediyeden görevli iki kişi geldi. Bende onlara otobüslerin engellilere ücretsiz olduğunu ama metronun neden olmadığını sordum. Her ikiside belediyeye ait toplu taşıma araçları olduğunu söyledim. Gelen görevli bayan ise engelliye ve yanındaki refakatcisine de otobüslerin ücretsiz olduğunu, metroda ücretli olduğunu ve kendisininde bunu anlamadığını söyledi. Melih Gökçeği bir görsem ilk bunu söyleyeceğim dedi. Bende bir çok yere mail attığımı ama hiç bir sonuç alamadığımı söyledim. Birde bana mavi masayı aramamı şikayetimi birde onlara söylememi istedi. Mavi masanın telefon numarası 153 birde orayı arayacağım bakalım ne diyecekler. Ankara'da oturan arkadaşlar sizlerde arayın. Büyükşehir Belediyesine falan mailler atalım. Bir sonuç almaya çalışalım.

ankara metrosu ücretsiz ulaşım hakkında

tüm engelli arkadaşların biz metroyu kullananlar için alo büyükşehiri arayıp mail atıp bu konuyu gündemde tutup bu hakkımızı almamıza yardım etmelerini rica ediyorum. teşekürler:)

ben metroya binmiyorum ama ortada bir haksızlık var toplu e mail yada e dilekçe gönderirsek değerlendirileceğini düşünüyorum.herkese selam

Ancıl dostum otobüslere bedava binebiliyoruz ben sadece metro ya b,nem,yoruz dedim ama sen olayı nerelere taşıdın kardeş otobüse ücretsiz biniyoruz dostum olayı saptırmayalım lütfen metro ile ilgili biliyorsan yaz.

melih ökçek çok iyi başarılı bir belediye başkanı
zor bir durum tüm belediyeler sorda kalıyor görüntüsü var bursada bedava hatta refakatcileri ile bine biliyor ücretsiz
bence türkiye nin heryerinde ücretsiz olmalı uçaklarda ücretsiz olmalı zaten çoğu korkudan binemez indirimli olmuş ne yazar
ülkemizin tümünü düşünerek yorum yapalım
ben ankara nın 1990 yılınıda bilirim

hakanaca biz burada siyaset yapmıyoruz. birilerinede yalakalık yapmıyoruz. kimin iyi belediye başkanı oldugunuda tartışmıyoruz. tabiki tüm türkiye gibi ankarada 1990larda degil. lakin bizim tartışgımız ve konuştugumuz şehir içi ulaşımda her ikiside(otobüs ve metro) belediyeye ait olan kuruluşlardan aynı şekilde faydalanamadıgımız. metro güzegahındakilere yapılan adaletsizlik. konumuz bu....

hakancan sonradan gördüm sen birde bursada oturuyorsun ve biz ankarada oturan engellilere yardım edip mail atacagına laf yetiştiriyorsun.

arkadaslar bu konuda yanlız oldugumu düşünmeye başladım. demekki ankarada metroyu fazla kullanan yok.

slm

arkadaşlar tek kelimeyle ankarada otobüsler bedavamı %52 engelim var

%40 ve %59 arası otobüslerde indirimli %60 üzeri bir refakatçi ile beraber ücretsiz. ancak konu metroya geldiginde %40 üzeri herkese indirimli. her ikiside belediyeye ait olan bu kuruluşta neden %60 üzeri olanlar ücretsiz faydalanamıyor konumuz bu. herkesden ricam belediyeye bu konuda şikayetçi olmanız. saygılaraımla.

sayın ancıl cevabın için teşekkür ederim metni okudum. lakin burda agır engellilerden bahsediyor. yani %90 ve üzeri engelli olanlardan. benim %72 ve serbest kartımı metro girişlerinde göstermeme ragmen indirimli kart basmamı söylüyorlar sıkıntı burada. şimdi bunun için ne yapabiliriz.

[SIZE=2] “MADDE 42- 5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile diğer ilgili mevzuat uyarınca ağır özürlü olarak kabul edilen ve refakatçi yardımına muhtaç olanların bir kişi ile sınırlı olmak üzere refakatçisi, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden yararlanmada 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinden muaftır.”[/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]Sadece madde 42 yi belirterek tüm toplu taşımalardan ücretsiz yararlanmak istediğini söle.[/SIZE]

ancıl seni gayet iyi anladım. lakin bunu metro güvenlikleri anlamıyor. peki sen faydalanabiliyormusun

Sayın sehay bende Ankara'da yaşıyorum. Metronun bizlere ücretli olmasından bende şikayetçiyim. Üstelik benim yaşadığım semtte otobüs yok ve her yere metro ile gidiyorum. Bunun içinde az önce Ankara Büyükşehir Belediyesini aradım. Bana metronun belediyeye ait olmadığını özel olduğunu o yüzden ücretli olduğunu, otobüslerin belediyeye ait olduğunu söylediler. Bu konu hakkında çok şikayet aldıklarını ve çözüm aradıklarını söylediler. Birde Belediyenin şikayet hattı 153 Mavi Masa'ya dilekçe vermemi söylediler.

iyi günler arkadaşlar. benim çocuğum %90 özürlü. serbest kartını çocuk adınamı çıkartılıyor yoksa refagatçisi adınamı. ben çocuğum olmadan kullanbiliyormuyum.bilgi verirseniz teşekkür ederim.

Sayın serpol79 bilgigim kadarı ile serbest kartı cocugunuz adına cıkartıyorsunuz ve onun yanında refekatçi olarak kullanabiliyorsunuz. Sayın prenses ben dün 153 ü aradım ve şikayetimi dile getirdim. Bana daha sonra cevablarını bildireceklerini söylediler. Ancak biliyorum ki banada aynı cevabı vereceklerdir. Ama metroda cok az botaşın hissesi varmış. Yani oda devletin şirketi ve kanun net. Sonuçta bu cevabı aldatmaca olarak görüyorum. Bizler şikayetlerimizi sık sık ve cok kişi olarak bildirirsek sonuç degişebilir.

Üst Alt