Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ampute sonrası acı nöbetleri!?

Konular
18
Reaksiyonlar
72
merhaba, ben 2.5 yıl önce diz üstünden dize yakın ampüte oldum ve iki yada üç ayda bir bana bir nöbet geliyor şöyleki; güdüğümde yani bacağımın geri kalan kısmında 5 ila 10 dk arasında elektirik çarpması gibi çok rahatsız edici bir his / bir duygu oluyor ve sabaha kadar uyutmuyor malesef kimi okadar şiddetli oluyorki güdüğüm yataktan havaya kalkıyor buna benzer nöbetler geçiren oluyormu acaba? ve bu konu hakkında bilgisi olan varmı?

Hayalet ağrı diyorlar buna. Daha öncede duymuştum. ampute olan hemen herkeste oluyormuş. Algoloji (ağrı polikliniği)' ye görünebilirsin. böyle nedeni bilinmeyen ağrılara da bakıyorlar.

Hayalet ağrı yani phantom pain. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi algoloji bumun için radyofrekansıyla sinir yakma gibi işlemler yapıyorlar. İstanbulda iseniz çapaya görünmenizde fayda var.

merhaba, ben ampute olalı 4 yıl oldu. ara ara dediğin fantom agrılar geliyor doğrudur. geceleri ampute tarafıma yattıgımda oluyor bende. o tarafa yatmamaya calısıyorum bu şekilde baya hafifletmeyi basardım. belki sende de bi nebze işe yarayabilir

13 senelik bir ampute olarak söylüyorum hala ara ara devam eden bir ağrıdır kendisi fantom ağrısı diye geçer normal bir şekilde otur ve iki bacağının arasına bir ayna koy aynanın yansıması sağlam olan bacağını göstersin ampute olan tarafı arkasında kalsın sağlam bacağını ayağınla indir kaldır sağa sola oynat hafifleyeceğini göreceksin bazen çok yanma hissi gelir bazen elektrik çarpması bazen bişey batıyormuş hissi gelir ilk zamanlarda sık sık olur.

ben işe giderken iş servisinin kaza yapması sonucu ampute oldum. Malesef cekeceğiz, ancak hafifletebiliyoruz. tanıdıgım amputelerde yıllardır yasamayanlar var ama cok nadir tabi

Üst Alt