Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Amaçsızlık sendromu (Languishing)

Ş!zofren

Üye
Konular
65
Reaksiyonlar
283
Amaçsız yaşıyorum, maddiyatta sıkıntım yok evlenme isteğim de yok
Bazen kendime diyorum;" ha şimdi ölmüşüm ha 30 yıl sonra, sonuçta bir gün öleceğim"

Amaç hedef yok hobi edinemedim

“tam depresyon ile ruhsal sağlık arasında, kişinin ne tam hasta ne de tam sağlıklı hissettiği, motivasyon kaybı, hayata karşı isteksizlik ve boşlukta olma duygusuyla karakterize bir durumdur. Günlük işlevselliği sürdürse de kişi tutkusunu, hedeflerini ve hayatın anlamını yitirmiş hisseder.​
Amaçsızlık Sendromu (Languishing) Belirtileri ve Özellikleri
Motivasyon Eksikliği: Hedef belirlemede zorluk, sorumlulukları erteleme.​
Duygusal Durgunluk (Küntlük): Ne aşırı üzgün ne de mutlu, hayata karşı "nötr" bir duruş.​
Yaşamdan Zevk Alamama: Eskiden keyif alınan şeylere karşı ilgisizlik.​
Odaklanma Güçlüğü: Konsantrasyon kaybı.​
Boşluk Hissi: Boşa kürek çekiyormuş hissi ve monotonluk”​

Psikiyatrik ilaçların da bağımlısı oldum
Bırakınca çok kötü oluyorum
Ama nereye kadar böyle
20 yıldır şizofreni ilaçı kullanmak nedir

Bende de oluyor o biktim bu hayattan ya bir an once ölsem keske

@Ş!zofren, ona bakarsan 27 senedir şizofreni ilacı kullanıyorum. Kabire girene kadar devam edecek<

Son düzenleme:
Ben de buna son vermek için doğa yürüyüşü tracking yapmak istiyorum sosyal medyadan bulamadım nasıl yaparım bu işi arkadaşlar? Bileniniz var mı veya öneriniz ağır depresyondayım bir şeyler yapmam lazım evde yatağın içinde vakit geçirmekten bıktım artık

Fiziksel engeli olan kardeşlerim bu sorum için affetsinler beni ama inanın depresyonun dibindeyim buraya yazmaktan başka çarem kalmadı

@sucre_, valla bir diğer öğretmen arkadaşım yapıyordu sanırım oda internet üzerinden önce bulup ulaştı onlara belki sorabilirim kendisine. Katılıyordu kendisi baya hatta gayet de güzel görünüyordu sanırım kendim de katılmayı düşündüm bi ara ama katılmadım çok yürüyorlarmış epey bi yorulabiliyorsun anlattığına göre.

not bu başlıkla ilgili değilim sadece sucre adlı üyenin yorumunu / soruusnu yanıtlamak istedim. Benim çok çeşitli amaçlarım ve hedeflerim mevcut Allah'a hamdolsun.

@kar&yağmur, ben de yürürüm arkadaşınla konuşabilirsen çok sevinirim bana da ön ayak olsun ya lütfen şu asosyelliği ve depresyonu anca böyle yenerim. Arkadaşın yardımcı olcaksa özelden numaramı paylaşarım arkadaşıma iletirsin en azından wp grubuna filan ekletebilirse o da yeterli olur benim için

@sucre_, yemişim doğa yürüyüşünü de grubunu da sıkılırım dağda bayırda yürümekten oturduğum semtten şehir merkezine 7,5 km. mesafeyi 3 günde bir yürüyorum dönüşte de otobüsle geliyorum hem canım sıkılmıyor insanlar arabalar kalabalık mekanlar derken işte.

@sokr@t, öyle değil işte kimsem yok yapayalnızım iki insan tanırım birlikte aktivite yaparız tiyatroydu sinemaydı konserdi yalnızlık çok zor benim için katlanamıyorum artık böylece çevrede edinmiş olurum ona bakarsan sahilde oturuyorum çıkayım bütün gün arap atı gibi koşturayım ne fayda

@sucre_, kendin yap aktiviteni arkadaşın yoksa şart mı arkadaş olursa olur olmazsa olmaz yürürsün şehir merkezine takılırsın oralarda muhabbet edersin oturursun çay kahve içersin konuşulacak insan dolu tanı tanıma dağda grup kovalayacağına kendin ortamını yarat .

@sucre_, dağda yürüyüş yapmak bunun için grup kovalamakla uğraşacağına nerede oturuyorsun bilmiyorum çık semtinden otobüsle gitme yürü şehir merkezine git orada kahvede, otur cafe de otur ne bileyim gittikçe zaten tanıyorsun sohbet muhabbet illa ki oluyor .
Sohbet edecek kimseye bulamadın diyelim hadi yine de çıkıp dolaşmak yürümek hem psikolojine iyi geliyor hem de beden sağlığına .

@sucre_, İstanbul'dasın üstelik daha ne istiyorsun her yer gezilecek yürünecek yer dolu orada hiç sıkılmazsın Avm leri bile gezersin .

@sokr@t, haklı Ben de İstanbul'da yaşıyorum. Gezip tozma / eğlenme anlamında çok seçenek var.

@sucre_, sordum kendisine whatsapptan.
cevaplarsa buraya yazarım diye düşünüyorum.

birkaç ayrıntı.

1) bana numaranızı o arkadaşım kendi istemezse göndermeyin. Yanlış anlamayın benim çok fazla meşguliyetim var ve çok hümanist olmama rağmen insanlara mesafeliyim (genellikle belirgin). Hatta bazen bilinçli bir şekilde (yüzyüze ise, dışarda tanımadıklarıma) mesela yüz ekşitebilirim kolayca. Veya bilinçli bir şekilde sanki bıkkınlık duyuyormuşum gibi bir tepki verebilirim. Ben de yalnızım bu arada ve buna rağmen bunları söylüyorum.

2) Yalnızlık bence çok güzel. Gündüz ise sessizliğin sesi bazen ninni gibidir. :)

3)O arkadaşıma mutlaka sorarım yapacaksam, kendi istekli olursa belki onun numarasını ben size iletebilirim (siz de istekli iseniz)

bu arada ;

sucre_' Alıntı:
depresyonu anca böyle yenerim.

bu fikirde haklı olduğunuzu veya yüksek bir ihtimalle haklı olabileceğinizi düşünüyorum :) yüzyüze konuştuğum bildiğim biri değilsiniz ama yine de DİKKATLİ olmanızı öneririm.
geçmiş olsun.

Son düzenleme:
@kar&yağmur, sizden olumlu haber gelmeden numaramı iletmem. siz yanlızlığı kabullenmişsiniz fakat beni çok bunaltı. şu an tek derdik tracking yapacak grup bulmak zira yol arkadaşlığı herşeyden değerli.

bilmiyorum ki. yalnızlık... (yani her zaman yalnız olmak değil tabiiki ama mesela benim bazı çalışmaları yerine getirebilmem için örneğin yalnız olmam bence bir gereklilik olabiliyor. )

yoksa haklı bir eleştiri varsa/görürsem çok memnun kalabilirim elbette.

ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama ben eğitim personeliyim (mebde öğretmenim) ve iş gereği sosyal oluyorum genelde.

ama mesela görev aldığım okula bağlı olarak bazen çok fazla yalnız kaldığım da oldu. bu aslında beni memnun etmedi değil fakat bu defa bazı sıkıntılar yaşadım (örneğin boyun fıtığı yaşama riskim var , oturuş duruş bozuklukları kaynaklı) ....ve çok masa başı vakit geçirdim.

pek bir durağan olmuyor aslında. çünkü sürekli araştırma halindeyim. genelde hareketli oluyor. bir meşguliyet edinmenizi de önerebilirm mesela.

ben tanımadıklarıma karşı genellikle gündelik yaşamda mesafeli olmayı tercih ediyorum. Ama tabiiki başkalarının tercihleri farklı olabilir, saygı duyarım. :)

@kar&yağmur, yo ben sizi eleştirme adına söylemedim, aksine saygı duyarım yaşam biçiminize sonuç olarak hayat sizin hayatınız. ben iş yerimde içe kapanığım asosyellikde var biraz. dönüm noktamın traking olacağını düşünüyorum bakalım ya nasip diye çıktım bi yola

teşekkür ederim @sucre_, arkadaşım yaşı geçkin bir hanımefendi çocukları var. Ama yazınca size dönerim.

merhaba arkadaşım döndü.
bir telefon numarası bıraktı ve trekking programının sanırım ismi var. dilerseniz bu bilgileri size özelden atabilirim.
yalnız önemli bir ayrıntı var : ben istanbulda yaşamıyorum şuan. ve bu trekking irogramı bilgileri verilen isimdeki etkinlik istanbulda geçerli mi bilmiyorum ben.
eğer bahsi geçen ve diğer bir öğretmen arkadaşımın iletmiş olduğu bu etkinlik hk. bilgileri size özelden iletmemi istiyorsanız lütfen beni bilgilendirin.

iyi günler

Son düzenleme:
Psikolojik sorunlar içerisinde surekli dönüp dolaşan soyut sorularla uğraşmak yerine somut olan yani bir hobi edinmeyi en azından denesen belki seni bunaltan, yanlış yönlendiren, kötü hissetmene neden olan soyut sorularla uğraşmazsın zamanla
Belki de sana kendini kötü hissettiren budur
Yanlış anlama sakin belki sebep bu olabilir diye yardimci olmak istedim

Hareket berekettir. Depresyondan çıkmanın tek yolu harekettir dostlar. Söylemesi kolay diyeceksiniz ama ben de depresyon yaşadım, hem de uzun bir zaman.

Tabi eğer mümkünse psikoterapi de alın, ilaçlarla beraber.

@sokr@t, aynen, sarmal oluyor çünkü hareket etmediğin için hareket edemiyorsun ve döngüye giriyor yani odanı toplayarak başla mesela, öyle dünyayı kurtaracak hamleleri düşünmeye gerek yok. Hareket et sadece, küçük şeyler en önemlisi. Dişini fırçala, odanı topla, elini yüzünü yıka, yürüyüşe çık, bunlar da bir amaç mesela.

@Hüseyin404, aynen kısır döngü gibi yattıkça yürüyecek halin de kalmıyor kalbe ,kaslara ,kemiklere v.s.. vücuda da zarar veriyorsun.
Hareket ettikçe en basiti yürüyüş bile yapsan kiloda veriyorsan üstelik kendine verdiğin değer de artıyor bakımına da önem veriyorsun.

@sokr@t, doğrudur hocam. Ben mesela bu aralar prefrontal kortex ve amigdala(ilkel beyin) üzerine okuma yapıyorum. Tıp uzmanı değilim ama teşhisimden ötürü merak ediyorum neyin ne olduğunu ve ucuz dopamin beyin için çok zararlı diye anladım. Bu da reelslar, shorts vb gibi kısa video bombardımanı, sonra masturbasyon vb gibi. Beyin ucuz dopamin almayınca kendine gelebiliyor, takviye bazı vitaminler de alıyorum bu ara, önceden var olan beynimdeki "sis" dağıldı sanki. Yani velhasıl, kendine bakacaksın hocam!

(y)Hareket konusunda sizlere katılıyorum. Ben de işten çıkışta eve yürüyerek gidiyorum. Yaklaşık 40 dakikalık mesafe var.

Kilo vermemi sağlıyor ve psikolojime de iyi geliyor. Allah , cümlemize şifa versin.

Zihin ve beden sağlığı birbirine bağlıdır
Olumsuz düşünceler buna bağlı oluşan surekli kendine yuklenerek soyut sorular soran beyin zamanla bedende de kronik yorgunluk yapar .
Kişinin kendine ve dünyaya olan algısıni azaltir ,hayat enerjisini azaltir
Kişinin kendini hiçbir şey yapamayacak , hayattan zevk almayan , boşuna gün geçiren biri haline sokar
O nedenle küçük ve somut adımlar atmak ( dr .kontrolünde terapiler alarak ) zamanla kişinin iyi hissetmesini sağlar .
Yanı hayat enerjinisini yok eden olumsuz dusuncelere fazla önem verip ,anlam yükleyip de kendisini çıkmaza sokmasına izin vermesin Beyefendi .

Üst Alt