Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alzheimer hasta yakını olan kişi adına ÖTV'den muaf araç alınabilir mi?

Çapa63

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
1
[FONT=Tahoma] Merhaba arkadaşlar, bana acil aşağıda belirttiğim konu hakkında bilgi lazım.
Yüzde 90 raporlu Alzheimer hastası olan annesi için annesine engelli maaşı (2022 maaşı) ve evde bakım ücreti alan bir kişi (x kişi) kendisi değil de, diğer kardeşlerden (y kişi) herhangi biri annesinin üzerinden ÖTV’den muaf araç alabilir mi?[/FONT]

[FONT=Tahoma]Bu ikinci şahıs yani yardım (x kişi) alan kardeş değil de, diğer kardeşler (y kişi) her hangi birisi mahkemeden [/FONT][FONT=Tahoma]hem vasi kararı hem de hakimden araç alımına dair izin belgesi [/FONT][FONT=Tahoma]alır ise (araç için) ÖTV’den muaf araç alırsa, (x kişinin ) evde bakım ücreti kesilir m? [/FONT]
[FONT=Tahoma]Lütfen bilgisi olan arkadaşlar cevaplasın.[/FONT]

Hakim araç alımına izin verirse alınabilir, bu aracı herkes kullanabilir. Evde bakım değil ama 2022 maaşının kesilme riski yüksek. Araç rayiç bedelinin 120'de 1'i gelir olarak eklenir, bununla birlikte 270,23 geçmemeli ve araç alındığında bildirmek mecburi her iki maaş için de.

Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim Kısmet Hanım, Ancak şu aşağıdaki yazmış olduğum (Mavi yazılı olan) konuyu da bana detaylı olarak açıklayabilirmisin. Soruma cevap yazıdığınız için şimdiden sizlere teşekkür ediyorum.

[SIZE=2][FONT=Tahoma]Yüzde 90 raporlu Alzheimer hastası olan annesi için annesine engelli maaşı (2022 maaşı) ve evde bakım ücreti alan bir kişi (x kişi) kendisi değil de, diğer kardeşlerden (y kişi) herhangi biri annesinin üzerinden ÖTV’den muaf araç alabilir mi?
[/FONT]
[/SIZE][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Bu ikinci şahıs yani yardım (x kişi) alan kardeş değil de, diğer kardeşler (y kişi) her hangi birisi mahkemeden [/FONT][/FONT][FONT=Tahoma]hem vasi kararı hem de hakimden araç alımına dair izin belgesi [/FONT][FONT=Tahoma]alır ise (araç için) ÖTV’den muaf araç alırsa, (x kişinin ) evde bakım ücreti kesilir m? Çünkü evde bakım parası alan kişi farklı araç alacak olan kişi farklı kişi yani hasta olanın diğer evladı araç alacak.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Lütfen bilgisi olan arkadaşlar cevaplasın.[/FONT]

Aracı kim alırsa alsın araç raporlu kişi üzerine kayıtlı olacağı için gelir açısından denetime tabi tutulacaktır.

Üst Alt