Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alt-üst ekstremiteden %28 raporum var. Ehliyet ve araç alımı..?

Avcı hkn

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Benım %28 alt ve üst estremımden ortepedık engelli raporum var otv ındırımınden yazıyor raporda,önceden b ehlıyetım var otomatık vıteslı arac almak ıstıyorum bu rapor ıse yarar mı yaramazsa yada yararsa ne yapmam gerekıyor

Avcı hkn

Raporunuzda ÖTV indirimi ve otomatik vites yazıyor ise geçerlidir. Ama her memur kendi kafasında göre bir yorum yapmaktadır. Bu sorunu aşmanın iki yolu var.

1.si bağlı bulunduğunuz vergi dairesinin ÖTV şefliğine raporunuzla gidip, ötv indiriminden faydalabilir misin faydalanamaz mısın sormak.

2.si raporunun bir fotokopisi ile yine bağlı bulunduğun vergi dairesi müdürlüğüne özelge verip yazılı cevap beklemek. Olumlu ve yazılı gelen cevaba kimse hayır diyemez, elinde kapı gibi onayın olmuş olur (tabi cevaben olumlu sonuç alırsan).

Tabi birde ehliyetini, yeni tip engellilik durumuna uygun tertibatın belirtildiği KOD'ları barındıran ehliyet ile yenilemenlazım.

Ehliyet için Aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık müdürlüğü -> emniyet şeklinde giderek ehliyetini yenileyebilirsin.

Cok teşekkür ederım,raporumda otomatık vıteslı arac kullanır yazmıyor sıkıntı olurmu bu benım ıcın,bn şefle görüştüm raporu ınceledı bı sıkıntı olmaz dedı,ama kafam karısıyor formda okuduğum mesajlardan,raporumda otomatık vıtesli arac kullanabılır dıye yazmıyor

Avcı hkn

Bence bir tek şefin sana sözlü olarak "Sıkıntı yok" demesine aldanma. Bu şekilde sözlü cevap alıp sonra sıkıntıya düşenler oldu. Şunu net biliyorum diyebilirim; Raporunda " otomatik vites / tertibatlı manuel vites " tarzında bir ibarenin olması lazım. Bence sizin durumunuzda en sağlıklısı raporunuzun bir kopyası ile vergi dairesi müdürlüğüne bir özelge vermektir. bunun cevabı oluversin 1 ay sonra gelir. En fazla bir ay beklemiş olursun.

Bir arkadaşın raporuna olur dediler istanbulda, sağolsun kopyasını bana gönderdi. Ben aynı raporu denizlide gösterdim olmaz dediler. Yani biraz farklı bir konu ama, memurdan memura bu işlerin değiştiğine dair bir örnek olabilir bir konu.

Ameliyat olduğun tarıhten 1,5 yada 2 yıl sonra,ne kadar oldu bılmıyorum devlet hastanesıne gıdersen ücret ödemeden ve ya tıp fakultesınden 200 tl karşılığında raporunu alırsın onlar sana soruyor ne ıcın rapor ıstıyorsun diye sende ne kadar kutucuk varsa hepsını ısaretle,%1 ve uzerınde oran gelirse odemıs olduğun ucretı geri alıyorsun.Benım bilgim bu kadar

Üst Alt