Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Alt öğrenim düzey(ler)indeki kadroların tercih edilip edilemeyeceği hakkında..?

goktugcan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba;

"ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, EKPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden EKPSS’ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir.
"

Burada tam olarak ne demek istenmiş? Önlisans mezunu bir tekniker Ortaöğretim teknisyen kadrosuna veya teknisyen yardımcılığı kadrosuna başvurabilir miyim? ona göre tercihlerimi yapacağım.

Benim ÖSYM sistemindeki görünüm şu şekilde;

Ön Lisans: 1152 - ELEKTRİK

Ortaöğretim (Lise):1491 - ELEKTRİK BÖLÜMÜ/ELEKTRİKÇİLİK BÖLÜMÜ

Evet, üst öğrenimin önlisans, alt öğrenim lise... lise 'teknisyen' kadrosu tercih edebilirsin, ama Emniyetin açtığı "Teknisyen Yardımcılığı" kadrolarını tercih edemezsin. Çünkü Emniyet, bu kadroları "Yardımcı Hizmetler Sınıfında" açmıştır. Senin tercih edebileceğin "Teknik Hizmetler"de açılan teknisyen kadrolarıdır.

Maden Tetkik ve Arama 2 adet "elektrik-elektronik" teknisyen kadrosu açmış...
'ösym bürosuna gidip, eğitim düzeltmesi yaptırıp', bu 2 kadroyu tercihine yazabilirsin...

Son düzenleme:
ben böyle saçma bişe görmedim ya adam önlisans sınavına giriyor ben ortaöğretim adam benim tercih ettiğim yeri tercih edebiliyor böyle bi saçmalık olabilirmi ya girdiğimiz sınavlar bile farklı sıralaması farklı giren kişi sayısı farklı devlet iyice saçmalıyor artık

elektrik blm

merhaba ben elektrik blm mezunuyum 1491 meslek lisesi emniyet müdürlüğünün kadrolarına tercih yapabilirmiyim acaba

Teşekkürler kardesim yukarıda bulunan yazıları okuyunca kafam karıstı

Üst Alt