Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almış olduğumuz sağlık raporu ile h sınıfı ehliyet aynı ilden mi alınması gerekli?

beholder17

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar mrb
sağlık raporumu kayseri devlet hastanesinden aldım ehliyet içinde istanbul'da bir sürücü kursuyla anlaştım. ama forumu gezerken aynı ilden olması gereki olduğunu okudum yardımcı olur musunuz?

Evet rapor ili ile kurs aynı ilde olmalı daha sonra da aynı şehirdeki emniyetten almalısınız. egm sitesinde de yazar.
Kaynak Konya EGM:
NOTLAR: * Sürücü sertifikaları, alındığı sürücü kursunun bulunduğu mahaldeki trafik tescil kuruluşunca, kurs mahallinde tescil kuruluşu bulunmaması halinde ise, o yerleşim biriminin bağlı bulunduğu il ve ilçedeki trafik kuruluşunca sürücü belgesine dönüştürülür.
* Sürücü Olur Sağlık Raporunun mutlaka sertifika alınan il'de faaliyet gösteren yetkili bir sağlık biriminden alınması gerekmektedir.
Link:
Sayfalar - trafik_tescil

h sınıfı ehliyet içinde aynı sey gecerli mi?
sanırım 3-4 ay önce değişmiş. bir yetkili yok mu bilgi verecek ??

beholder17 Değişen şudur , eskiden ehliyeti kazandınız dosyanız elinizde sadece ikamet ettiğiniz ilçenin bağlı olduğu emniyet şube müdürlüğü ehliyetinizi verebilirdi, Şimdi ikamet ettiğiniz ildeki herhangi bir ilçe emniyet şubeden ehliyet bastırabilirsiniz.

3T3N1TY yani kardeşim sonuç olarak ben kayseriden aldığım engelli raporla istanbuldaki bir sürücü kursuna başvuru yapıp h sınıfı ehliyet alabiliyormuyum. Kurs herhangi bir problem olmayacağını söyledi sonradan 2 iş yapmayalım???

beholder17 kardeşim allahasen benim sölyediğimden nasıl böyle bir anlam çıkardın anlayamadım, Ehliyet kurslarının muhatabı milli Eğitim Bakanlığı dır onlar anlaşılan kabul etmiş ama size arkadaşlarımız trafik tescil tüzüğünden alıntı yapmışlar. Dosyanızı elinize aldığınızda demekki ilçe emniyet yeni rapor isteyecek, burada trafik yüzünden hastaneden rapor yenileyen çok arkadaşımız oldu, Sizinde yapacağınız yakınınızdaki ilçe emniyet müdürlüğüne gidip ehliyet veren bölümden doğrulama alın

hah istediğim cevap bu :D gereksiz kalabalık olmasın :) eyv. kardeşim

Üst Alt