Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Almış olduğum engelli raporu yüzünden güvenlik olamadım. Hastaneyi şikayet etmeli miyim?

BlueBlue

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
3-4 yıl boyunca depresyon tedavisi gördüm. Ailevi sorunlarım vardı, başımdan geçen durumlar vardı. Sonrasında bir akrabamın önerisiyle engelli raporu almak için başvuru yaptım hastaneye o dönem. Engel oranı da %20 verilince rapor bir işe yaramadi. Zaten süreli bir rapordu

Şimdi özel güvenlik görevlisi olmak için sağlık kurulu psikiyatri doktoru ile görüştüm. Bana rapor vermedi sebebi ise sistemde engelli raporum görünüyormuş.

1-) 2 senedir pskiyatri girişim yok, ilaç kullanmıyorum.

2-) Bana engelli raporu 1 yıl süreli verilmişti. Şuan da herhangi bir önem arz etmiyor benim için ve zaten oranı da dediğim gibi %20

Konuyla ilgili cimere mi yazmalıyım ne yapmalıyım arkadaşlar ? O dönem engelli raporu için başvuru yapmış olmam, psikiyatri ilacı kullanmış olmam neden silahsız güvenlik olmama engel oluyor. Üstelik 2 senedir pskiyatri girişim yokken?
2021 yılında aldığım bu engelli raporunun kalan hayatımda beni etkilemesini istemiyorum.
Ne yapmam lazım, nereye basvurabilirim. Beni yönlendirir misiniz? Cimere başvuru yapsam sağlık bakanlığı konuyla ilgili yardımcı olur mu sizce?

bu tip işlerde bi kere bile psikiatrik tedavi gördüyseniz buna benzer meslekleri(hakim polis bekçi savcı) yapamazsınız. yani raporunuz olmasa da gördüğünüz tedaviden dolayı güvenlik olamazdınız.

@fizyo,

Asker, polis, savcı gibi meslekleri anlıyorum ama özel guvenlik ne alaka onu anlayamadım. Hadi silahlı olsa belki birini vurur filan derler de, silahsız kimlik kartı almak istiyorum. Akıl sağlığım bozuk değil, sorunum yok ama bu önyargı üzüyor insanı.

Başka görüşleri de bekliyorum arkadaşlarımızdan konuyla ilgili.

@BlueBlue,

Bizim şanssızlıgimiz dünyanın en kalabalık olduğu zamanda doğmus olmak. Nüfus bu kadar kalabalık olmasa değerimiz bilinirdi. Şimdi nasılsa alternatifin var. Suratına neden baksınlar? İşte böyle osuruktan tayyare sebepler ile milletin önüne set çekiyorlar. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra dogaydik iyiydi...
Ayrıca hastaneye gidip raporu sen çıkartmışsin. Hastaneyi neden şikayet ediyorsun? Raporu zorla vermemişler...

bir arkadasim.uzun sure.ilac.kullandi. sonra silah ruhsati.icin basvuru yapinca.vermediler

cozum.sudud. e nabiz uzerinde istemediginiz doktorlari gizleyebiliyorsunuz yani doktor her seyi goremiyor

sadece izin verdiginiz rahatsizlklar gorunuyor

Siz güvenlik olamazsınız. Şikayet edecek bir şe yok.

@Polmiks,

La sen de nasıl bir psikiyatrik hasta düşmanı çıktın? İşin mi Yok başka 😄🤦🤣😀

@engellibilgi,

Hocam onu yaptım ama doktor detayları görmek için onu açıyor. Neden kapattınız, telefonunuza bir şifre gelecek söyler misiniz diyor. Sms ile gelen kodu söyledikten sonra görüntülüyor herşeyi malesef.

Silahlı olsa dediğim gibi anlarım ama silahsız kimlik kartı almak istiyorum ben. Örneğin bir sitede, depo da güvenlik olucam. Özel kuvvetlere mi giriş yapıyoruz ki bu kadar kastılar anlamadım. Konuyla ilgili talebimi cimer üzerinden sağlık bakanlığına bildirdim. Beni herhangi bir hastaneye sevk edin, psikolojik testlerden geçirip öyle degerlendirsinler dedim. Bakalım sonuç ne olacak

@gannicus,

Raporu veren hastaneyi değil, güvenlik sağlık raporu için başvuruda bulunduğum hastaneyi bildirdim cimer üzerinden dün gece.
Çünkü herhangi bir psikolojik testten geçirilmeden, güncel durumumu incelemeden direkt olarak yıllar önce alınan %20 depresyon engel oranını görüp senin raporun varmış ya denilmesi doğru değil diye düşünüyorum.
Bugün trafikte olsun, çalışma ortamında olsun nice ruh hastaları geziyor ama baktığın da raporları yok, pskiyatri girişleri olmamış sadece. Her mesleğe de giriş yapabiliyorlar bu sayede. Bana gösterilen bu tutumun haklılık payı malesef ki yok.
Cimer üzerinden sağlık bakanlığına talepte bulundum. Kendilerinin belirleyeceği bir hasyaneye sevk edilmek istediğimi, orada gerekli olan bütün psikolojik testlerden geçmek istedigimi söyledim.
Bakalım sonuç ne olacak herşeyin hayırlısı

@Polmiks,

şikayet edilecek çok şey var. Geçmişte almış olduğum geçici bir rapor benim geleceğimi etkilememeli. Tamamen umudumu kaybedene kadar gerekli gördüğüm yerlere şikayette bulunacağım. Görüşünüz için teşekkürler :))

@gannicus,

ne alakası var :) Adam sabıkalı pskiyatri hastalarını yada engelli raporu olanları hiç bir şekilde güvenlik,kolluk olarak almazlar. Basit bir tanıyı almış olman yeterli olur.

@BlueBlue,

Şikayet edebileceğin bir yer yok. Engelli raporu yada pskiyatrik hasta olman yeterli olur. Kolluk ve Güvenlik yapmazlar. Kendine başka iş bul boşuna uğraşırsın seni kim yanlış yönlendirdiyse hata o kişinin raporunu gizlesen bile ilerde ortaya çıkarsa tazminatsız işten atarlar yada iş kazası geçirir ve ortaya çıkarsa sen suçlu olacaksın.

@BlueBlue,

Çarpık bir kural. Bazan böyle oluyor. Sabıkan olsa hadi bir derece de bir şey fiiliyata dökülmedigi zaman neden sorun oluyor anlamıyorum. Kaldı ki orada bile adam belki de kendini kurtarmak için başka birini bıçakladı. Onu bile bilmiyoruz. Ama dediğim gibi o kabul edilebilir bir neden. Senin durumun zaten alakasız. Kalpte Hafif yetmezliğine bile yüzde 10 veriyorlar. Hâlbuki bu hastalık bile değil. Seninki yüzde 10. Kedi gtunu görmüş, yara sanmış. 😀 Umarım Bir yolunu bulursun...

Merhaba
Silahlı güvenlik belgesi olan biri olarak söylüyorum;
Devam eden bir hastalık tedavin yoksa güvenlik olabilirsin. Senin durumun askıda diyebiliriz.
Süreli raporu aldığın zaman güvenlik raporundan bağımsız olduğu için yine aynı şekilde güvenlik raporundan bağımsız sadece hastalığı belirlemek için doktora başvurarak herhangi bir hastalık durumu yaşamadığını bulmaları gerek. Senin 2 yıldır giriş yapmaman bir şeyi değiştirmez. O sistemde hala askıda kalmış durumda.
Yani öncelikli gitmen gereken yer uzman doktor. Daha sonrası güvenlik için rapor.
bu süreç sürücü olur raporu gibi işler.

@BayKukla, durum bildirir raporu istedim. Bana verilen durum bildirir raporunda aynen aşağıda ki cümleler yazıyor hocam

Hastane kayıtları incelendiğinde 17.03.2017 - 27.06.2021 tarihlerinde anksiyete bozukluğu ve depresif bozukluk tanılariyla tedavi görüldüğü görülmüştür.
27.06.2021 tarihinden itibaren kişinin herhangi bir psikiyatri muayenesi olmamıştır.
Kişi halihazır kliniğiyle de herhangi bir ruhsal semptom tariflememektedir.

Ben bu durum bildirir raporuyla hastaneye gittim, psikiyatri doktoru durum bildirir raporumu eline alıp okumadan hemen sistemden bakıp senin geçmişte aldığın bir engelli raporu var dedi. Kronik depresyon yazmışlar buraya ve oran almışsın %20 dedi.
Cevap verip konuşmak istedim ama konuşturmadı bile.

Konuyla ilgili cimer üzerinden sağlık bakanlığına yazı yazdım. Beni herhangi bir hastaneye sevk etmelerini, orada pskiyatri testlerinden geçmek istedigimi rica ettim. O dönem bu engelli raporunu almaya giderken ailem durumunu heyet doktoruna abartarak anlat, %40 verirlerse memur olursun ekpss'ye girersin vs dediler. Cahillik edip durumumu izah ederken abartılı bir şekilde anlattım.

Yorum yapan diğer arkadaşlar direkt olarak güvenlik olamazsın deseler de bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum. Umarım sağlık bakanlığı beni bir hastaneye sevk eder de, gerekli testlerden geçtikten sonra karar verirler. Çünkü direkt geçmişte ki bu süreli rapora bakıp elemeleri çok sıkıyor.

Buradan sadece genel bilgi alabilirsin. Durumundaki değişkenleri tam olarak bilemeyiz ama durum raporunda olan hastalıklar olağan her insanda çıkabilecek hastlalık. Silahsız için önemsiz bunlar. Aile doktoruna git orada durumunu izah et. Sana yol gösterir.

@BlueBlue,

Psikiyatrı doktorunuzdan iyileştiğinize dair yazı alın, tekrar engelli raporu için başvurun psikiyatriye, psikiyatri ile ilgili sorunum yok diyin eğer sorun çıkarsa doktordan aldığınız iyileştiğinize dair yazıyı gösterin sıfır puanlı yeni nir engelli raporu almış olursunuz psikiyatride sıfır olacağı için sorun kökünden çözülür.

@BlueBlue

burada bu işin uzmanı arkadaşlar yok. Buradan alacağın fikirler sadece aklında bir şeyler oluşmasını sağlasın. Kesin olmaz. Asla olmaz boşuna uğraşma vs vs bir sürü safsata
En iyi bilgiyi yine hastane den alırsın.

Bu soru hocam özel güvenlik meselesi. Bununla ilgili sağlık müdürlüğünde çalışan birine danıştım hatta. Rapor değil tanı ve ilaçlar sorun ediyordur senin problemine dedi. Bunlar engel oluyordur dedi. Bu konuda bilginiz varsa ne yapmam gerektiğiyle ilgili yol gösterirseniz çok memnun olurum

Geriye doğru biraz okumaya çalıştım.. şikâyetlerini sırf puan almak için biraz abartılı anlatman istenmiş, öncelikle bu hiç etik değil.

Şu anki önünüze çıkan engel,olmayan şeyleri varmış gibi hekime anlatmanız dan dolayı olabilir mi?

Kronik depresyon,silahlı veya silahsız özel güvenlik olamaz.

Çok uğraşmanız gerekir,heyete girip sağlam raporu almanız gerekiyor..

@BlueBlue,

@OğuzHan112,
Normal engelli raporu başvurusu yapıp sonrasında pskiyatriden %0 olacak şekilde oran almam lazım yani doğru mu anladım hocam?
Ben 2 gün sonrası için şansımı farklı bir hastanede deneyeyim diye sağlık kuruluna randevu almıştım. Hastane evime biraz uzak bir noktada. İptal mi etsem acaba?

Hocam birde geçmişte bana tanı veren doktordan durum bildirir raporu aldım. Bu raporu yanımda götürsem işime yarar mı?

Hastane kayıtları incelendiğinde 17.03.2017 - 27.06.2021 tarihlerinde anksiyete bozukluğu ve depresif bozukluk tanılariyla tedavi görüldüğü görülmüştür.
27.06.2021 tarihinden itibaren kişinin herhangi bir psikiyatri muayenesi olmamıştır.
Kişi halihazır kliniğiyle de herhangi bir ruhsal semptom tariflememektedir.

Hayır..özel güvenlik olur sağlık kurulu raporu almanız gerekir.

İptal etmeyin heyete girip tekrar şansınızı deneyin.

@BlueBlue,

@OğuzHan112,
Peki çok teşekkür ediyorum abi. Şansımı bir deneyeyim bakalım. Umarım olumlu sonuç alırım.

@OğuzHan112
Abi ben bugün sağlık kuruluna gittim. Vezneye ücret ödemeden önce burada yukarıya yazdığım durum bildirir raporuyla beraber sağlık kuruluyla ilgilenen pskiyatri doktorunun yanına gittim.

İçeri girdim, silahsız özel güvenlik görevlisi raporu almak için gelmiştim dedim.
Elinizde ki belge nedir dedi, durum bildirir raporu olduğunu söyledim
Durum bildirir raporuna baktı, geçmişte uyum bozukluğu tanısı da almışsın bunu askerde mi verdiler dedi
Evet askerde verdiler ama muaf olmadım askerlikten bu sebeple dedim
Yarın yine uyum sorunu yaşarsan ne olacak dedi, bende ikna etmek amaçlı biraz konuştum
Söz veremem, seni bir teste sokacağız değerlendireceğiz kayıt yap gel fakat dediğim gibi söz veremem dedi
Tabi benim geçmişte depresyon dan 1 yıllık süreli raporum var demedim orada
Kayıt yerine gittim, orada ki yetkiliye de durumu anlattım
Sistemde o rapor görünür, çakışır dedi %1 bile olsa dedi
Ne yapayım peki dedim. İl sağlık müdürlüğüne git, raporun sistemden kaldırılması için muracatta bulun dedi
Sağlık müdürlüğüne gittim, orada yetkiliyle görüştüm ve bana sistemde ki engelli raporlarını süreli de olsa sistemden silemezsiniz dedi
Ancak yanlış/hatalı tanı olur, o zamanlar doktorlar toplu bir yazı yazar, işte o zaman silinebilir dedi onun dışında engelli raporu silme, kaldırma gibi bir durum söz konusu değil dedi
Şimdi sağlık müdürlüğünden ayrıldım ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

Oradan oraya oradan oraya.. gerçekten çok üzülüyorum bu durumlara.

Abiciğim hekim seni teste tabi tutacağım demiş, şansına artık.. süreci bir sonlandırın bakalım.. İnşallah geçersiniz.

@BlueBlue,

Abi hekim kesin veririm diyemem, sonra param boşuna gitti deme dedi.
Sağlık kurulunda ki güvenlik de bana raporu sistemden kaldırt, öyle gel dedi onun içinde işte sağlık müdürlüğüne git dedi
Sağlık müdürlüğü de raporu kaldıramayiz dedi
Randevum de yanmış oldu kayıt actirmadim. Doktor engelli raporunu bilmediği halde çok önyargılı davrandı
Kendimi izah ettim, iyi durumdayım dedim. Durum bildirir raporunu da gösterdim
Askerde 3 ay hava değişimi vermişlerdi uyum bozukluğundan bu defa onu kafaya takti
Askerlik yapalı 6 sene olmuş, kadın 6 sene önce ki 3 aylık hava değişimini sordu durdu niye verdiler vs vs

Cimere yazmıştım o sonuclansin bakalım abi ne diyecekler sağlık bakanlığından
Çünkü onlara istek talebinde bulundum konuyla ilgili

Son düzenleme:
Üst Alt